Ретроградният Плутон ни носи изпитания и трансформации

Планетата има тъмно, „студено“ влияние върху нас,което се усеща още по-силно, когато е ретроградна

Ретроградният Плутон ни носи изпитания и трансформации

5966 | 3 май 2022 | 13:49

За някои това ще бъде благоприятно време за развитие, учене, напредък, докато други биха могли да се изправят пред предизвикателства и да бъдат поставени на изпитания от съдбата


Плутон, тази малка планета с толкова голямо влияние, започва своя привидно ретрограден курс на 29 април в знака на Козирог в 28-ми градус, който ще продължи до 8 октомври 2022г достигайки 26-ти градус.

 

Плутон е планетата, свързана с трансформацията и радикалните промени, които настъпват в нашия живот и винаги започва своя трансформационен ход отвътре навън. Самата дума ретрограден ни напомня за нещо негативно, застой, блокади, изпитания, ограничения и т.н. Обикновено при ретроградност на всяка планета, всичко може да се обърне с главата надолу в областите, за които отговаря самата тя. Колко зле ще повлияе ретроградната фаза на живота зависи от планетата, която е, аспектите ѝ с другите планети, знака, където се намира и други фактори.

 

Плутон трансформира нашето същество, тласкайки ни да се развиваме и да се доближим до това, което трябва да станем, за да бъдем щастливи. Обикновено, когато вземаме важни решения, които променят живота ни по някакъв начин, присъства Плутон. Ефектите от влиянието му често са необратими, тъй като действа като булдозер, който „разрушава” и обновява душата ни.

 

Плутон има тъмно, странно, „студено“ влияние върху нас, влияние, което се усеща още по-силно, когато символът на подземния свят започва своя ретрограден курс. Глаголът, който го характеризира е „копай“, тъй като трябва да ровим дълбоко в душата си, за да открием истината. Плутон изкопава миналото, тайните, лъжите, фантазиите и привързаностите и тъй като ще бъде ретрограден известно време, той ще изведе на бял свят много неща и ще промени фактите. Това може да извади на повърхността стари рани и чувства.

 

До 8 октомври трябва да погледнем дълбоко в себе си, да прегърнем страховете си и да се изправим срещу потиснатите си емоции. Когато Плутон е ретрограден, той ни принуждава да се фокусираме върху собствените си тъмни страни, върху неприятните и отрицателни елементи на нашата личност, които може да не ни харесват.

 

От ноември 2008 г. Плутон е в Козирог, зодиакалният знак, който управлява всички структурни, институционални и социални въпроси. Целта на Плутон в Козирог е да реорганизира обществото и световната политика и икономика. Освен това Плутон в Козирог функционира като „светски детектив“, който е решен да открие истината и да разкрие доста тайни. Така че през следващите пет месеца не се учудвайте, ако започнат да излизат факти за лицемерието, корупцията и алчността на онези, които действат в рамките на политическите системи. Обществото може да се разтърси от скандали за подкупи и измами както в социален, така и в личен план. Ретрограден Плутон ще повлияе на живота ви по различни начини. За някои това ще бъде благоприятно време за развитие, учене, напредък, докато други биха могли да се изправят пред предизвикателства и да бъдат поставени на изпитания от съдбата.

 

Въздействието на това събитие върху живота ви ще зависи от позицията на Плутон с други планети във вашата натална карта. Плутон ще засегне най-силно чрез събития основно родените от 15-18 януари, от 14-17 април, от 16-19 юли и от 17-20 октомври, както разбира се тези, които имат лични планети или важни точки от 25-ти до 29-ти градус на кардиналния кръст в наталната си карта. Тази планета е свързана с необратимите промени в нашия живот, изгарянето на мостовете, които свързват миналото с бъдещето, така че не можем да се върнем в предишното състояние. Когато планетите започват своя ретрограден курс, те обръщат своите действия и изисквания навътре.

 

Плутон в директният си курс носи повече външни събития, които ни принуждават да се променим. В ретроградния си ход тези промени не са резултат от външни фактори, а от вътрешни процеси.

 

Хубавото е, че нещата при Плутон не се случват бързо и неочаквано, а бавно във времето. Като цяло е период, в който и ние функционираме като „детективи“, търсим същността, истината, дълбочината. Намерете силата, която се крие във вас, във всяка клетка и сложете спирачка на онези, които злоупотребяват с власт срещу вас!

Източник: woman


От категорията

Анджелина Джоли се появи по пижама и чехли на голямо лондонско летище (Снимки)

Анджелина Джоли се появи по пижама iи чехли на голямо лондонско летище
Сн. Инстаграм-1659515191.png

Изборът ѝ на тоалет със сигурност е повече от нетипичен, всъщност той е ...

3 авг. 2022 | 11:20

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли
Кадър: бТВ-1659426460.jpg

Аксесоарите певецът е подарил на своя мениджър полковник Том Паркър през ...

2 авг. 2022 | 10:44

Кейт Мидълтън разтревожи феновете на кралското семейство

Къде е пръстенът със сапфира, питат почитателите на кралското семейство.-1524486165.jpg

Привържениците на монархията се притесняват, че нещата между херцозите на ...

10 авг. 2022 | 15:48

Дарина-Наталия Янева спечели наградата на БНР на 10-ия МФФ „Фолклорен извор“

Дарина-Наталия Янева спечели наградата на БНР на 10-ия МФФ „Фолклорен извор“-1660068347.jpg

Осемгодишната изпълнителка стана лауреат на фестивала, заради високото си ...

9 авг. 2022 | 21:05