Ревизоро вбеси водещите на Нова тв: За първи път от 20 години по Черноморието най-малко се строи

Говорете си сам, му каза Виктор Никоолаев

Ревизоро вбеси водещите на Нова тв: За първи път от 20 години по Черноморието най-малко се строи

57288 | 8 юли 2020 | 09:25

Той се оплака, че МОСВ станало разследващ орган, което му пречело на нормалната работа и допълни, че щял да си изкара мандата, но проблемите били по наследство и буквално оплака следващия на неговия пост.


„Трябва да кажа за героизма, който МОСВ направи в последните месеци. За първи път от последните 20 години на българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко са се слагали чадъри, най-малко са се смачквали мидите или се е размътвала водата. Най-малко електричество е изхабено, най-малко емисии от коли. Това се дължи на факта, защото посещението е било най-малко”.

 

Така коментира втория протест на природозащитници срещу застрояването на морето, по Рила и по българските планини ресорният министър Емил Димитров-Ревизоро.

Според него са открили няколко пречиствателни станции и това не се вижда. "По Черноморието проверяваме Алепу, Диневи и Бобокови", заяви той.

"Като разбрах, че всичко, което искам да направя - няма да стане, реших да не се занимавам, а да дам парите на кметовете и да помогнем на едно-две сметища, да се изградят една - две пречиствателни станции и т.н.. Те да си обявяват обществени поръчки. Законодателството и процедурите са за това да решаваме проблемите на хората - да имат канализация, водопровод. Правя това, което мога по закон", категоричен е министърът на екологията.

 

Законът за биологичното разнообразие го чакаме от 2007 година, ако не го приемем, ще има санкции от Европа. На 90% съм се съобразил със Зелените в закона, твърди Ревизоро.

 

На директно питане ще паднат ли текстовете за "Натура 2000", Димитров отказа да отговори в конкретика и се стигна дотам водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев да му каже: "Говорете си сам".

 

Ревизоро само заяви, че нито един от текстовете, които той не е внесъл в Министерския свят, не го подкрепя.

Припомняме, че част от спорните текстове са на Валери Симеонов и НФСБ – да може собственици на земи да участват в мерките, които ще бъдат прилагани в техните парцели и земи в "Натура" 2000", а Ревизоро е кандидатура от „Обединени патриоти”.

 "Тази контра, с която влизате в разговора, изключително много ме притеснява", добави Николаев, който му каза, че не му е политически опонент, за да говори така.

 

"То е спряно, спряно е строителството, с акт на ДНСК", заяви Димитров за Алепу. Според него, природозащитниците искали 10 акта, но после щяло да има съд за държавата. Един журналист не дойде да види новата пречиствателна станция по Черноморието, но дадохте час и половина за един „може би замърсен канал във Варна”, продължи екоминистърът със скандалното си поведение.

Той визира видяното и от Космоса замърсяване с фекални води на Варненското езеро.

Като разбрах, че всичко, което искам да направя, не може да стане, по-добре да дадем парите на общините за обществени поръчки, обясни Димитров политическата си визия за управление на сектора.

 

Той добави, че приключил с екозаконодателството през този мандат. ГЕРБ няма да подкрепи промени в Закона за биологичното разнообразие "Може ли да не изглежда варварски застроено и обезобразено Черноморието ни? Не ви обвиняваме, чудим се защо няма контрол", коментира Николаев.

 

За скандала с природен парк "Рила" и чакълените екопътеки, Димитров обеща санкции, но говореше така: "Те ще си сложат санкциите". По думите му, багер там няма място.

 

Екоминистърът обвини и, че фирмите, получили отпадъци от обработката на стари акумулатори от "Монбат" на братя Бобокови, загробвали половината в България незаконно, а имали лицензи да ги съхраняват.

 

За финал Димитров се оплака как местната власт правела сметища по "Натура 2000" и обвини журналистите как щели да дойдат и да кажат: "Как не ви е срам?".

 

"Недейте да мислите, че някой ги прикрива. Те са лавина, всяка седмица по 5-6 случая, а ние сме само 480", продължи Димитров буквално да хленчи. И установи, че не можел да бъде във всяка община и "на всяко ТКЗС".

 

Той се оплака, че МОСВ станало разследващ орган, което му пречело на нормалната работа и допълни, че щял да си изкара мандата, но проблемите били по наследство и буквално оплака следващия на неговия пост.От категорията

Провал! Договорен е слот само за един танкер с втечнен газ през октомври, другите два са отказани
(Видео)

Служебният министър на енергетиката Росен Христов Снимка: БНТ-1660926600.jpg

За ноември и декември не можахме да намерим слотове, които са на икономически ...

19 авг. 2022 | 19:29

Нинова: С тази негативна кампания към мен се цели БСП да се срине и да се сложи удобно ръководство
(Видео)

Нинова: С тази негативна кампания към мен се цели БСП да се срине и да се сложи удобно ръководство-1660945219.jpg

Аз съм неудобна в политиката от много време, много бой съм понасяла, и това ще ...

19 авг. 2022 | 18:31

10 милиарда лева несъбрани данъци след Асен Василев
(Видео)

Просрочени данъчни задължения на фирми за над 10 млрд. лв. остави след себе си бившият министър на финансите Асен Василев-1656911400.jpg

По време на управлението на бившия финансов министър в списъка на големите ...

19 авг. 2022 | 21:38

Каримански, ИТН: Ние не свалихме кабинета, концентрацията на властта беше при финансовия министър
(Видео)

Любомир Каримански Кадър: БНТ-1660930441.jpg

Неразбираемо е защо в един момент партиите твърдят, че служебният кабинет ...

19 авг. 2022 | 20:32