Родопска топеница

Родопска топеница

11615 | 17 март 2022 | 11:35


Необходими продукти:
свинско месо - 200 г
пилешко филе - 200 г
лук - 1 голяма глава
чесън - 1 - 2 скилидки
гъби - 250 г печурки
чушки - 4 - 5 бр. червени печени и обелени
домати - 400 г от консерва или пресни настъргани
олио - 4 с.л.
чубрица - 1 ч.л.
мащерка - 1 ч.л.суха
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.
кашкавал - 100 г настърган за поръсване
магданоз - 3 с.л. нарязан за поръсване

 

Начин на приготвяне:
Нарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично.

Почистете и нарежете гъбите на филийки. Нарежете лука и чесъна на дребно, а чушките - на ивички. Добавете гъбите към месото.

След около 10 мин, след като омекнат, добавете лука и чесъна, след това и ивиците чушки. След като и лукът омекне, добавете доматите, овкусете ястието с чубрицата, мащерката, солта и черния пипер.

Разбъркайте хубаво, намалете котлона и оставете ястието да къкри под похлупак за около 25 мин.

Преди да сервирате, поръсете с настърган кашкавал и нарязан пресен магданоз.


От категорията

Лятна мусака от тиквички

Лятна мусака от тиквички-1655727212.jpg

20 юни 2022 | 15:12

Чийзкейк с ягоди без печене

Лесен чийзкейк с ягоди без печене-1654684535.jpg

8 юни 2022 | 13:34

Торта от лапад "Зелено кадифе"

Торта от лапад "Зелено кадифе"
-1653914303.png

30 май 2022 | 15:13

Вегетарианска мусака с киселец и гъби

Вегетарианска мусака с киселец и гъби-1653054150.jpg

20 май 2022 | 16:41