Родопски боб с пресни манатарки

Родопски боб с пресни манатарки

17623 | 27 септ. 2019 | 13:18


Необходими продукти:
боб - 250 г
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.

чушки - 2 бр.
домати - 1 бр.

манатарки - 4-5 броя
чубрица
джоджен
магданоз
сол - на вкус
брашно - 1 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
олио

Начин на приготвяне:
Накиснете боба в студена вода за няколко часа. След това го измийте и сложете в гърнето. Залейте го с вода и го сложете на студен котлон (трябва да се загрява бавно, за да не се спука).

Оставете боба да заври и след 30 минути прибавете нарязаните лук, моркови и чушки. Разбъркайте и прибавете и измитите и нарязани гъби.

Гответе боба на ниска температура, около 3 и 1/2-4 часа. След като омекнат бобът и зеленчуците, прибавете сол, доматите и подправките.

След десетина минути направете запръжка от малко олио, брашното и червения пипер. Добавете я към боба и след 5 минути свалете гърнето от котлона.

 

Поръсете с пресен магданоз.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07