Росен Плевнелиев връчи на магичния Старбой Айвън Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев"

Росен Плевнелиев връчи на магичния Старбой Айвън Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев"

23154 | 27 апр. 2024 | 10:18

Кинорежисьорът Теодора Чингарова - Теа грабна НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 от холивудската звезда Гари Стреч

Росен Плевнелиев връчи на магичния Старбой Айвън Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев"-Rosen-Plevneliev-vrachi-na-magichniya-Starboy-Ayvan-Nagradata-za-Polet-v-Izkustvoto--Stoyan-Kambarev-_1714202430.jpgПетър Стоянов-Petar-Stoyanov_1714202721.jpgНиколай Нево-Nikolay-Nevo_1714202696.jpgМаргарита Стойкова-Margarita-Stoykova_1714202672.jpgЛъчезар Кацарски-Lachezar-Katsarski_1714202639.jpgИзи Овчарова-Izi-Ovcharova_1714202561.jpgЕлени Декидис-Eleni-Dekidis_1714202520.jpgЛюбо Киров-Lyubo-Kirov_1714202493.jpgКинорежисьорът Теодора Чингарова - Теа грабна НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 от холивудската звезда Гари Стреч-Kinorezhisyorat-Teodora-Chingarova---Tea-grabna-NAGRADATA-ZA-KINO-355-ot-holivudskata-zvezda-Gari-Strech_1714202467.jpg

За първи път истински магьосник печели Наградата за Полет в Изкуството. СТАРБОЙ АЙВЪН е големият победител на 15-тата Официална Церемония по връчването на култовите, вече, награди на Фондация „Стоян Камбарев“.

 

21 годишният Айвън, който е завършен артист от международна величина, вдигна победоносно прекрасната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов, придружена от чек за 10 000 лв! По повод 15-я Юбилей на Фондацията, паричният приз на Наградата за Полет е повече от тройно увеличен и от 3 000 лв., тази година скочи на 10 000 лв. 

 

Наградата за Полет в Изкуството беше връчен на младия илюзионист от една емблематична двойка - Почетният член на Фондацията Президентът Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Деси Банова, чиято приказка започна точно на Церемонията на Наградите „Стоян Камбарев“ преди 7 години, където се запознаха и свързаха завинаги. Президентът се обърна към всички в залата с много топли и мъдри думи:

 

„Никога не съм бил на по-емоционално публично събитие в живота ми. На младите творци ще пожелая: „Вземете бутона „най-доброто от себе си“ и енергията на Деси Тенекеджиева и всички, които работят за каузата на Фондация „Стоян Камбарев“ и ще стигнете далеч! А ние ще сме тук, за да ви подкрепяме и да ви помагаме!

 

В началото на вечерта плакетът на Айвън с пожеланието да прославя България по света, бе връчен от заместник министъра на културата-известният композитор и музикант Виктор Стоянов. Трогателни за младия магьосник бяха изненадите поднесени от световната циркова звезда Енчо Кирязов, който помогна на Айвън да сбъдне една от мечтите си, а именно да се срещне с неговият идол от дете.

 

Великият илюзионист Ханс Клок се включи в Церемонията с ексклузивно видео-обръщение, в което пожела успех на Старбой по време  на Европейското първенство по илюзионно изкуство в Италия тази година и го покани на лична среща и индивидуален уъркшоп в Австрия.

 

Магията е навсякъде около нас! Аз вярвам в нея и ще дам всичко от себе си, за да я разпространявам, да вдъхновявам и да покажа на всички, че няма невъзможно!“,

сподели  развълнуваният и трогнат Старбой Айвън, заобиколен от прекрасния  екип и семейството си, които заедно с него през сълзи от щастие, споделиха този толкова важен миг от кариерата му.

 

Церемонията бе открита с емоционална встъпителна реч на Почетния Председател на Фондацията обичаният от всички Президент Петър Стоянов:

 

„Горд съм, че съм един от основателите на Фондация „Стоян Камбарев“, защото Фондацията има три неоспорими предимства: първото е, че за всичките тези години продължава да работи без прекъсване в подкрепа на младите таланти.

Второ, не просто има една церемония, която веднъж годишно да раздава награди, а целогодишно надгражда, насърчавайки и помагайки на своите лауреати във всичките им проекти и начинания, и трето – въвлича и създава общности около своите таланти!“

 

Младият кино-режисьор ТЕОДОРА ЧИНГАРОВА - ТЕА грабна другия голям приз на Фондацията - НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 (три- пет- пет). Нейната 5 минутна лента „Само още пет минути“ и 223 гласа от публиката й донесоха красивата авторска бронзова статуетка и увеличения награден фонд от 15 000 лв. за следващата й режисьорска работа. Гостите на церемонията гласуваха на живо, след като изгледаха премиерно двата филма-финалисти.

 

Разтърсващият кратък филм на Теа, спечели вота на публиката и бе преброен пред независими свидетели от комисия с председател Силвия Куманова- мениджър проекти на Фондация Камбарев.

 

Теодора Чингарова, която живее в Индия и се завърна в България специално, за да снима филма си, излезе на сцената в компанията на двете си главни актриси – прекрасните Лилия Нова и 9 годишната Деа Митрева от Бон-Бон. Една от иконите на родното кино  Миглена Караламбова също изпълнява ключова роля във филма.

 

Статуетката НАГРАДА ЗА КИНО 355  бе връчена  на Теа от легендарния британски боксьор, продуцент, холивудска звезда и член на международното жури Гари Стреч. Той вече е част от семейството на Фондацията и подкрепи целия кино конкурс, помагайки активно на младите филмейкъри като креативен консултант.

 

Борбата за първото място бе оспорвана. Филмът „Пейо, който нямаше какво повече да каже“ на другия финалист в кино-конкурса ДЖУЛИЯ ПЪСТРАКОВА също спечели верни фенове. В него участваха звездни актьори като Стоян Радев, Геро и Мая Бабурска. За съжаление за първа година, откакто се провежда Награда за Кино 355, имаше и отпаднал и непоказан филм, този на третия избран финалист Немо Сталтус, чиято финална работа бе в противовес с регламента на конкурса.

 

Филип Рот – известният холивудски продуцент, работещ от дълги години в България, даде плакетите на двете финалистки. От името на продуцента на филмите Деси Тенекеджиева и нейната компания NOVA Film, изпълнителният продуцент на петминутните ленти Елени Декидис връчи по 1 000 лв. като символична първа инвестиция за бъдещите филми на момичетата.

 

Директорът на Националния Филмов Център Петър Тодоров, изрази задоволство, че подкрепата на филмовата институция вече е традиционна и покани и двата филма, които оцени високо,  да бъдат част от официалната селекция на фестивала за българско кино Златна Роза. Теа и Джулия получиха и по една ювелирна статуетка-бижу 355, с инкрустиран черен диамант от SSG, както и годишен абонамент за най-голямата онлайн платформа за български филми gledam.bg.

 

Цялата Гала се дирижираше елегантно от незаменимия водещ на Церемонията, емблематичният радио-глас, ТВ водещ и отдаден приятел на Фондацията - Ники Кънчев. Зрители и гости още в самото начало бяха въвлечени във вихъра на магията от големия победител Старбой Айвън, който представи спиращ дъха огнен мини-спектакъл.

 

Изключителните малки певици Богомила и Алина от Бон- Бон показаха, че са достойни и като претенденти за наградите след няколко години, а голямата звезда на българския поп Любо Киров се завърна на бляскавата сцена след седем години, като изпълни два от големите си хитове.

 

Любо е и официален Посланик на Благотворителната кампания на Фондацията - Елхи на Таланта още от първата година. В духа на традициите, които емоционално разтърсват публиката, силни думи на Елин Рахнев за непрежалимия режисьор Стоян Камбарев, сподели една от любимите му актриси- Лилия Маравиля.

 

Продуцентът на Церемонията и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“ Деси Тенекеджиева и нейния екип създадоха фантастичен и много емоционален спектакъл, в който всеки един от младите творци излезе победител и спечели много специални награди под формата на реализация и подкрепа за бъдещи арт проекти - филми, спектакли, изложби и концерти.

 

Това е и най-важната мисия на Фондацията, която не раздава само статуетки и чекове, а продуцира конкретни творчески проекти на всяко едно от откритията си и по този начин дава мощен тласък на професионалната им кариера.

 

Ето и наградите на останалите победители в отделните области и съответно номинирани за голямата Награда за Полет в Изкуството:

 

ЛЪЧЕЗАР КАЦАРСКИ

 

Първите бурни аплодисменти бяха за победителя в категория „Музика“, ангелогласният Лъчезар Кацарски, който очарова публиката със зареждащо джаз изпълнение, заедно с бенда си. Той бе удостоен с плакет от винаги стилната Нели Беширова - собственик и изпълнителен директор на дългогодишния партньор на Фондацията - енергийния лидер АБИЛИКО (новото име на Риск Инженеринг) и диригента-явление и част от консултативния борд на Фондацията маестро Йордан Камджалов.

 

Изключително вълнуваща изненада беше поднесена на Лъчезар от пиара и маркетинг мениджър на Фондацията Ива Екимова, която от името на генералния директор на Българското Национално Радио - Милен Митев, връчи тяхната Специална награда за изкуство.

 

С нея, ще се сбъдне една голяма мечта на Лъчезар, а именно издаването на негов авторски самостоятелен студиен лайф албум, продуциран и записан по време на негов концерт, в Първо студио на БНР. Проектът ще бъде копродукция с Нова филм, която ще се погрижи той да бъде заснет професионално  и предложен за излъчване на Българската Национална Телевизия. Лъчезар получи и 1 000 лв. за подкрепа на този концерт от Фондация „Стоян Камбарев“.

 

Поредната изненада за младия мултиталантлив музикант, дойде от Рим. Директорът на БКИ Илия Сотиров се включи с видео обръщение и го покани да осъществи концерт пред италианската публика. Изненадващ финансов стимул за Лъчо дойде и от тайнствен дарител на стойност 1 500 лв.  Накрая той бе зарадван и с новината, че става и Стипендиант на Фондацията за следващата година.

 

ИЗАБЕЛ ОВЧАРОВА- ИЗИ

 

Крехка, лъчезарна, чувствителна, различна, изпълнена със силна творческа енергия бе представената от Ники Кънчев победителка в категория „Литература“.

 

Изабел Овчарова – Изи озари сцената с красота, стил и много емоция, като не пропусна да пусне лайф в социалните си мрежи, радвайки близо милионите си почитатели.  С ексклузивен приз я изненада една от най-четените български автори Людмила Филипова, която я покани на иновативен едноседмичен летен творчески уъркшоп за сценаристи, който събира креативни умове от цял свят.

 

Големият приятел, Почетен член на Фондацията и дългогодишен кмет на София Йорданка Фандъкова предостави още една Специална награда - сценарен Мастърклас на английски на легендата Робърт Маккий - един от най-ценените учители и експерти в изкуството да се разказват истории. Повече от 60 негови ученика са носители на Оскар.

 

Изи се сдоби и с уикенд за двама в луксозния Кингс Валей Медикъл СПА Хотел и  чек от 1 000 лева, съвсем естествено, връчени й от известния банкер и Почетен Член на Фондацията Левон Хампарцумян. И още една Специална Награда зарадва младата звезда - финансов стимул от 1000 лв  от  шоколадовото изкушение МERCI, както и  ювелирна статуетка-бижу с инкрустиран черен диамант, каквато получи и следващия победител и номиниран за Наградата за Полет, а именно:

 

МАРГАРИТА СТОЙКОВА – МАГИ

 

Щурият и атрактивен самороден талант на 19 годишната изумителна актриса Маргарита Стойкова отнесе сериозно признание през изминалата година, в това число бе и избора й за една от 10-те EUROPEAN SHOOTING STAR 2024 на филмовия фестивал Берлинале. Маги бе удостоена с приза за Победител в категория „Кино“ от г-н Тихомир Трифонов , управител на Бон Марин - един от основните и най-верни приятели на Фондацията.

 

На бляскавата сцена на Церемонията, Маги получи Специалната Награда на Столична Община, връчена й лично от г-жа Биляна Генова – директор на направление „Култура, спорт и младежки дейности“, а именно финансова подкрепа за реализацията на собствен арт-проект.

 

Синът на незабравимия Стоян Камбарев и член на УС на Фондацията, финансистът Йосиф Камбарев, имаше удоволствието да предостави на Маги бонус от 1000 лв и да я изненада с новината, че тя става Стипендиант на Фондацията и то за цели четири поредни години.

 

Продуцентът и благодетел Алек Алексиев развълнува младата кино звезда с много топли думи и я покани да продължи актьорското си образование във втория МастърКлас на Гари Стреч и Деси Тенекеджиева, както и с участие в BG PLAYBACK театрален фест-уъркшоп и спектакли в НБУ - традиционен партньор на Фондацията от години.

 

НЕВЕЛИН ИВАНОВ - НЕВО 

 

Младият дизайнер и художник, на края на вечерта бе отличен със Специалната Награда на дългогодишния генерален партньор на Фондацията- УниКредит Булбанк. Красивият стъклен плакет бе връчен от г-н Борислав Вангеев-  главен директор Корпоративно банкиране и член на УС на банката, който покани Нево да реализира самостоятелна изложба с издаване на каталог в бутиковото пространство за съвременно изкуство УниКредит Студио, придружен от 1000 лв. финансова подкрепа за проекта.

 

По рано, плакетът за победител в категория „Визуално изкуство“, Невелин Иванов  получи от Почетния член на Фондацията и знаков политик – Надежда Нейнски. Тя обеща на Нево да обедини усилия с Фондация „Стоян Камбарев“ и да потърси партньори за осъществяване на изложба на младия талант в Истанбул.

 

Спазвайки традицията, големият български колекционер и меценат Николай Неделчев ще подкрепи осъществяването на избран арт проект на художника с 3 000 лв. Още един финансов бонус от 1000 лв. бе предоставен на Нево от Фондацията. Последната изненада бе предложението за откупка на негова картина за големия

Благотворителен Бал в Лондон, под патронажа на княз Кирил.

 

„Ето, че цели 15 години, отлетяха като миг.. И да, те може да са прашинка на фона на вечността, но за нас те са много, още повече ако не живееш само и единствено за себе си. А ние живеем и за вас. За този миг. За него си струва. Затова млади приятели, ценете времето, използвайте всеки ден, всяка минута, всяка секунда. Играйте, пейте, режисирайте, рисувайте, сърцата си...Вие сте избраните. Понякога пътят е дълъг, труден и често несправедлив. Обърнете болката, тъгата и самотата в изкуство, красота и любов! По добре падайте, за да разберете кога летите! Бъдете мечта, обич и светлина! Ние сме с вас!“

с тези силно емоционални думи се обърна към героите на вечерта на финала създателят на Фондация Камбарев и продуцент на Церемонията - Деси Тенекеджиева.

 

Още много награди и изненади имаше за всички лауреати .Те получиха подаръци от Технополис, шоколадовото изкушение МЕRCI, ядки Rois, списание EVA, книги от издателство МУСАГЕНА, уикенд за двама от новия партньор Кингс Валей Медикъл& Спа Хотел, дентална грижа от ALLDENTA и др.

 

На Церемонията блестяха и голяма част от членовете на Академия Камбарев и Носители на Наградата за Полет в Изкуството през годините като фантастичната актриса Елеонора Иванова- Нори, класическата певица Мария Славова, балерината Емона Георгиева и мн др.

 

Десетки звезди уважиха годишния официален празник на Фондация „Стоян Камбарев“ в JOY STATION. Видни личности от политическия, обществения и културния ни живот и много чуждестранни гости уважиха най-чаканите и престижни награди за млади творци в България, които всяка година се превръщат в културен и социален феномен.

 

Сред тях бяха Елиянка Михаилова от Министерството на Културата, Петя Нановска от Pro Plants- генерален партньор на Елхите на Талaнта, принцът на Гана - Кофи Уилямс, актьорът Санчо Финци, който е един от създателите на Фондацията, баща му - легендарният Ицко Финци и Лиза Боева, Яна Титова, Мартин Захариев и Момчил Колев със съпругите си, аниматорът Владимир Тодоров, актрисите Мая Бабурска, Снежана Макавеева, писателят и сценарист Георги Тенев, Мила Робърт, фолк звездата Анелия и много други.

 

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ се осъществява с официалната подкрепата на Министерството на Културата, Столична Община и Национален Филмов Център, с генералното партньорство на УниКредит Булбанк, Abilico, Разсадник НАНОВСКИ и БОН МАРИН, с подкрепата на IDEAcomm,  Технополис и MERCI и с партньорството на Гранд Хотел София, BLACK Sea Film, MAGIC SHOP , BUFO Филм и ТВ студиос, VIP Security, винарска изба Домейн Бойар, Перно Рикар България, ядки Rois и изворна вода RILANA.

Официални медийни партньори на церемонията са БНТ, БНР, БТА, Dir.bg, Impressio.bg, DARIK радио, BG radio, Blitz.bg, Dromomania, Епицентър, Woman.bg, HiLife и списанията EVA и Grazia. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

 

Абонирайте се и последвайте Фондация „Стоян Камбарев“

 

YouTube -  https://www.youtube.com/channel/UCFcLUn9OufLfoK6AryhU8aQ

 

Instagram - https://www.instagram.com/kambarevfoundation/

 

 


ГЕРБ
БСП
Илия Лазаров СДС

От категорията

Васил Василев: Да изхвърлим на боклука пасквила на Бърнард Шоу

Васил Василев: Да изхвърлим на бклука пасквила на Бърнард Шоу-1559062008.jpg

Не можем да приемем, че на сцената на първия ни театър ще се играе една пошла ...

28 май 2024 | 10:27

БГ радио раздаде годишните си музикални награди на бляскаво шоу. Лили Иванова отново взриви залата

 Лили Иванова отново взриви залата--Lili-Ivanova-otnovo-vzrivi-zalata_1716834958.jpg

Признанието на слушателите в категорията БГ Изпълнител е за Миро, а в ...

27 май 2024 | 21:29

Над 90 творби на Дечко Узунов могат да се видят в Софийската художествена галерия

Над 90 творби на Дечко Узунов могат да се видят в Софийската художествена галерия

Снимка Труд-Nad-90-tvorbi-na-Dechko-Uzunov-mogat-da-se-vidyat-v-Sofiyskata-hudozhestvena-galeriya-Snimka-Trud_1716996258.png

Повече от шест десетилетия художникът ще се движи в развитието на своето ...

29 май 2024 | 18:17

Спектакълът "Nina" покорява родната публика с ефектна хореография и разказ за любов и престъпление

Спектакълът "Nina" покорява родната публика с ефектна хореография и разказ за любов и престъпление

Снимка Труд-Spektakalat--Nina--pokoryava-rodnata-publika-s-efektna-horeografiya-i-razkaz-za-lyubov-i-prestaplenie-Snimka-Trud_1716982694.png

Преди няколко месеца трупата направи световно турне, като стигна и до Чили. Там ...

29 май 2024 | 14:32

Най-важното

Радев ще присъства на ключовата среща на НАТО във Вашингтон през юли

Радев ще присъства на ключовата среща на НАТО във Вашингтон през юли-Radev-shte-prisastva-na-klyuchovata-sreshta-na-NATO-vav-Vashington-prez-yuli_1717015941.jpg

Илияна Йотова подчерта, че не очаква на форума България да бъде представена от ...

29 май 2024 | 23:51

Стратегията на щатските имиджмейкъри била изградена на негативизма и компромати срещу противника

Американска PR компания, наета от Кирил и Асен, е автор на омаскаряващата кампания на ПП-ДБ

Американска PR компания, наета от ПП-ДБ за предизборната им кампания, е автор на скандалните билбордове с лика на Николай Денков, Бойко Борисов и Делян Пеевски-Amerikanska-PR-kompaniya--naeta-ot-PP-DB-za-predizbornata-im-kampaniya--e-avtor-na-skandalnite-bilbordove-s-lika-na-Nikolay-Denkov--Boyko-Borisov-i-Delyan-Peevski_1717013355.jpg

По информация на Епицентър. бг в момента трескаво се търсят компрометиращи ...

29 май 2024 | 22:44

Те издигнати от 20 партии и коалиции

79 от Държавна сигурност в листите за вота "2 в 1", сред тях е и певецът Етиен Леви

Етиен Леви е разсекретен като агент под псевдонима „Панайотов“-Etien-Levi-e-razsekreten-kato-agent-pod-psevdonima--Panayotov-_1717010464.jpg

Музикантът е разсекретен като агент под псевдонима „Панайотов“. Вербуван е през ...

29 май 2024 | 20:06

Това е човекът, който измъкна България от 14-и век и я вкара в 19-и век малко насила

Личният секретар на Симеон Сакскобургготски: „Врана” е било най-любимото място на цар Фердинанд

Личният секретар на Симеон Сакскобургготски: „Врана” е било най-любимото място на цар Фердинанд-Lichniyat-sekretar-na-Simeon-Sakskoburggotski---Vrana--e-bilo-nay-lyubimoto-myasto-na-tsar-Ferdinand_1717014738.jpg

„Най-тежкото в случая е, че 76 години един християнин стоя непогребан, за да се ...

29 май 2024 | 23:31

Благодаря на Господа, че съм доживял този момент. Страшни емоции са, сподели Сакскобургготски

Симеон II след като посрещна тленните останки на дядо си: Дано е символ за единение на нацията!

Симеон II, след като прие тленните останки на дядо си: Дано е символ за единение на нацията-Simeon-II-sled-kato-prie-tlennite-ostanki-na-dyado-si--Dano-e-simvol-za-edinenie-na-natsiyata_1716990200.jpg

Ако нямаме представа за миналото, не можем да очакваме много за бъдещето. ...

29 май 2024 | 16:31

Служителите алармираха за колямо количество натрупана готова продукция

След предупреждението на Пеевски: Министър Николов поиска оставки в "Ел Би Булгарикум"

Министър Николов иска оставки в "Ел Би Булгарикум"-Ministar-Nikolov-iska-ostavki-v--El-Bi-Bulgarikum-_1716987905.jpg

Икономическият министър разпореди на Държавната консолидационна компания, ...

29 май 2024 | 13:04

Точно 10 дни преди изборите 2 в 1 на 9 юни България осъмна с поредната статия от жанра „платена публикация“

ПП си поръча статия в "Политико" срещу Борисов и Пеевски. Приятелка на Кирил Петков я написа

Антоанета Руси в дружеска прегръдка с Кирил Петков-Antoaneta-Rusi-v-druzheska-pregradka-s-Kiril-Petkov_1716990256.jpg

Материалът, озаглавен „Мафиотската държава тласка България към ръба“, е типичен ...

29 май 2024 | 16:43

Вместо „да отделим зърното от плявата“ предпочитаме да рушим паметници

Случаят „Фердинанд“ показва още веднъж: не можем да се помирим с миналото

--_1670329277.jpg

Ако признаем заслугите на бившия цар за модернизацията, въпреки националните ...

29 май 2024 | 16:12

Може да видим какво пише на сайта на Цариградския патриарх, че той е „пръв без равни“, казва той

Георги Тодоров, богослов: Имаме покушение срещу суверенитета на Българската православна църква
(Видео)

Георги Тодоров: Имаме покушение срещу суверенитета на Българската православна църква-Georgi-Todorov--Imame-pokushenie-sreshtu-suvereniteta-na-Balgarskata-pravoslavna-tsarkva_1716978405.png

Общата служба на митрополит Николай и други митрополити в Турция е нарушение и ...

29 май 2024 | 13:22