Новият шеф на НАП Румен Спецов със съвети към дамите: Ще отслабнете, когато започнете да се храните!

Единственото интервю на Спецов е от 2017 в сп. "Жената днес".

Новият шеф на НАП Румен Спецов със съвети към дамите: Ще отслабнете, когато започнете да се храните!

6872 | 14 май 2021 | 16:00

Когато започвате да спортувате, вие започвате една цяла поредица от промени със себе си., казва той

Новият шеф на НАП Румен Спецов със съвети към дамите: Ще отслабнете, когато започнете да се храните!-1620998857.jpgНовият шеф на НАП Румен Спецов-1620998571.jpg

От днес новият шеф на НАП е Румен Спецов.

Потърсихме негови коментари или мнения как се хващат нарушители на данъчните закони.

Уви, няма!

Оказа се, че единственото му интервю е пред уважаваното списание "Жената днес", в качеството му на  републикански шампион по културизъм за ветерани от 2014 г. и 2015 г. и медалист от редица престижни турнири.

 

 

Ето какво пише "Жената  днес" за новия ше

Г-н Спецов подпомага активно подготовката на състезатели в различни категории, класирали се на призови места в България и чужбина. Персонален и онлайн треньор в интернет платформата Bodyconstructor. Лицензиран съдия към Българска федерация по културизъм и фитнес и един от тримата треньори в първото фитнес риалити, излъчвано по БНТ HD – „Супер Промяна 2“


По всяка вероятност Румен Спецов е единственият данъчен инспектор у нас, който едновременно е експерт по здравословно хранене и културист с активна състезателна и треньорска дейност. А и едва ли можете да предположите, че този обаятелен мускулест мъж има в професионалното си портфолио 14 години стаж в системата на НАП, където заема различни отговорни постове.

 

Освен че е изявен атлет в редица спортове (хандбал, лека атлетика и бойни изкуства) и многократен шампион по културизъм, Румен Спецов има две магистърски степени от Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в Свищов – по търговия и одит; и трета по Защита на национална сигурност от Полицейска академията на МВР в София.

Ето и неговите съвети, пред „Жената днес“:

Как да отслабнем

 

Дамите преди всичко трябва да осъзнаят, че за да отслабнат, трябва да спрат да гладуват и да започнат да се хранят. На второ място – трябва да пият вода и да започнат да спортуват – поне 3 пъти в седмицата. Гладът не е добър приятел, с глад можете преди всичко да се разболеете. За пълноценно намаляване на теглото, както и за поддържане на постигнати мечтани килограми водеща е ролята на хранителния режим. Той трябва да включва разнообразни храни в неголеми порции, разпределени в 4-5 хранения през деня.

 

Не препоръчвам резки и драстични смени на количествата приета храна – дайте си достатъчно време за промени, за да могат всички процеси в тялото да стават плавно и без стрес за организма. Движете се и бъдете активни. Всякаква спортна активност е препоръчителна – ходене в градски условия, в планината, фитнес, каране на колело, плуване и т.н.

Храна и сън за мускули

 

За мускулите са нужни белтъчини – поне 1,5-2 г/кг тегло. Източници на белтъчини могат да бъдат както храната (месо, риба, яйца, млечни произведения), така и специализираните добавки. Съчетаването на различни източници в голяма степен улеснява техния прием и е препоръчително да ги включите в менюто си.

Сънят е времето, през което се обновяват всички системи на организма: нервна, мускулна, имунна, костна. Той е неделима част от промяната на визията. Всички регенериращи процеси протичат по време на сън. Отделените по време на сън хормони пряко влияят и на регенериращите способности на кожата – така че, докато спим, се и разкрасяваме.

„Да” на тестото

 

Все пак зависи от вида на тестото и последващото му използване, но преди всичко тестото е брашно и вода. Качествени са въглехидратите от зърнени култури, комбинирани с витамини от група В, магнезии, калий, фосфор и други, в нужните грамажи. От брашно може да приготвите вкусни и здравословни палачинки за закуска, питателни спагети за обяд и вечеря, както и различни вкусни тутманици и солени ястия.

 

Тестото не е враг. Врагът във всяка храна е приетото количество.

 

Правилното съчетаване на основните елементи въглехидрати-белтъчини-мазнини прави храната здравословна. Аз обожавам тесто и тестени изделия и никога не се лишавам от тях. Просто не прекалявам.

Диетични грешки

 

Първата грешка е, че се пропуска закуската. Втората е, че кафето сутрин се смята за закуска. Третата – приема се твърде много храна наведнъж, особено вечер, когато се гарнира и с алкохол.

Кога да тренираме – сутрин или вечер

 

Няма такова правило за тренировка. Важното е тя да пасне най-добре в ежедневието ви и спрямо храненията. Сутрин или вечер, тренировката си има своите положителни страни и във всички случаи се отразява благоприятно на тялото.

Закуската

 

Тук е мястото на въглехидратите, захарите, протеинът. Ако сте вечеряли чисто и диетично, сега трябва да заредите тялото след сън за новия ден. Това означава да включите в закуската прием на въглехидрати от овес, грис или брашно. Да заложите на захари от любим плод, както и да добавите протеин от яйца, месо или извара. И за всичко това не се изискват специализирани кулинарни умения. Най-простото е да си направите сандвич с пълнозърнест хляб (може и сами да си го приготвите), чисто месо или извара, добавени зеленчуци – домат, краставица, салата или изпечено на тиган яйце.

Какво съдържа идеалната вечеря

 

Всичко зависи от вашето ежедневие и час на трениране. В повечето случаи, когато човек тренира след работно време – около 18.30 – 19.00 ч, след това вечерята е към 20.00 – 20.30 ч. В този часови пояс приемът на всякакви чисти меса и риба, гарнирани със зеленчуци, бобови култури, печен или варен картоф, би бил идеална вечеря, без да се притеснявате от късния час на вечерята. Колкото по-късно вечеряте, толкова по-малко количество въглехидрати трябва да приемате.

Фитнес за бременни


Бременните жени могат съвсем спокойно да посещават фитнеса. Единственото внимание е към правилния подбор на упражнения и използвани тежести. Но всичко това е строго индивидуално за всяка една жена и етапа от нейната бременност. Моята съпруга беше във фитнеса до деветия месец. Използването на разумни тежести и изолиращи упражнения, без пряко натоварване към коремната област, оказват дори благоприятно действие върху тонуса на организма.

Новото самосъзнание = нов лайфстайл


Промяната на визията е преди всичко промяна на лайфстайла и светогледа. Процес, в който личността започва да възприема себе си по друг, нов начин. Започва да прави тези неща, за които е мечтала и е отлагала във времето. Да се промени формата, повърхностната видима обвивка, е само половината промяна, но да се променят навиците и ежедневието, светогледът, това е вече трудната част. Когато започвате да спортувате, вие започвате една цяла поредица от промени със себе си.

 

Започвате да обръщате внимание на храната, на съня, променяте графиците си и ритъма на работа, социалните си контакти. С времето, променяте гардероба си и начина по който изглеждате, начина по който възприемате всичко около вас. Променяте цялостната си нагласа към живота и света. Ако не харесвате това, което виждате в огледалото, вземете решение за промяна сега. Не отлагайте.


От категорията

Владимир Талев: С Димитър Талев на терасата в Бистрица: Всеки народ, който се разделя, загива!

Всеки Водител, повел хора, повел цял един народ, трябва да е обладан от обич към тези хора., пропомня Владимир талев дучи на баща си Димитър Талев.-1570632373.png

Цар Самуил и неговата държава водят борба с Византия на живот и смърт. Не може ...

21 юни 2021 | 11:52

Проф. Светлана Шаренкова: Вставай страна огромная!

-1517831377.jpg

През нощта на 21 срещу 22 юни 1941 г., точно преди 80 години, нацистка Германия ...

21 юни 2021 | 11:47

Ръкуването се завръща след 16 месеца на пандемия

-1620473962.jpg

В САЩ, където пандемията подхрани поляризацията на обществото, ръкостискането ...

21 юни 2021 | 17:41

Кеворк Кеворкян: Всичко е наред - мълчат за народа

-1477587010.jpg

Политиката – или онова, което тук минава за „политика“ – сякаш вече е обречена. ...

21 юни 2021 | 15:13