Русе посрещна Бойко Борисов навръх Деня на независимостта с аплодисменти

Ако народът не отстрани "Промяната", ще направят дълга по 50 милиарда, добави той

Борисов в Русе: Тия, дето ги инсталира Радев - Киро и Асен, вършат идиотии. Значи са идиоти!

7843 | 22 септ. 2022 | 18:04

Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно!, поясни той

Русе посрещна Бойко Борисов навръх Деня на независимостта с аплодисменти-Ruse-posreshtna-Boyko-Borisov-navrah-Denya-na-nezavisimostta-s-aplodismenti_1663861016.pngРусе посрещна Бойко Борисов навръх Деня на независимостта с аплодисменти-Ruse-posreshtna-Boyko-Borisov-navrah-Denya-na-nezavisimostta-s-aplodismenti_1663859086.png

Open photo

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Русе навръх Деня на независимостта.

 

Той се пошегува, че искал да дойде със самолет на летището в Русе, "Но летище немА", каза той. "Реших да дойда по новия път, който се строеше..., но видях километри опашка", заяви Борисов.

 

Борисов не спести критиките си и към икономическата криза, като акцентира и върху цените на бензина, метана и останалите горива, обвинявайки "Продължаваме промяната". Той изброи в проценти обедняването на българина.

 

"Досега сме минус 36,2 милиарда. Ако народът категорично не ги отстрани от управлението, аз ви обещавам, че тези ще направят дълга по 50 милиарда. И ще забравите не за мостове, не за магистрали. Как ще си стегнете колана, не знам. Казвам го с болка и загриженост", отбеляза Борисов.

 

Той цитира и служебния министър Шишков, който преди ден заяви: "Който е спрял "Хемус", това е идиотия. Значи Кирил и Асен са идиоти. Не го казвам аз".

 

"И ще завърша с най-страшното. България е преживяла войни, плащала е репарации. Ще се стегнем и ще се измъкнем. Това, което много наши симпатизанти ме питат - защо си толкова рязък съм Путин. Няма как да не съм рязък. Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно!", заяви Бойко Борисов. 

 

Борисов бе посрещнат от препълнената зала с мощни аплодисменти и одобрителни възгласи: "Бойко!"

 

"Ето го спасителя! Битката е за всеки глас, за да може ГЕРБ да бъде първа политическа сила", бе отбелязано при откриването.

 

Областният координатор на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев изтъкна направеното за крайдунавския град по време на управлението на ГЕРБ.

 

"Откакто кмет на града не е от ГЕРБ, Русе е в застой. Не е направено нищо. Не е ремонтирано нищо. Снощи бях на кея, огледах се, но нов мост, както обеща министър Събев, не видях", заяви той.

Кръстев благодари на кметовете на ГЕРБ, които по време на управлението на Четворната коалиция са останали "стожери на властта". "Благодаря за това, че сме заедно, че сме обединени и сплотени и че сме по-силни от преди! И нека на 2 октомври да се поздравим с победа", заяви той.

 

Водачът на листата на ГЕРБ в Русе Десислава Атанасова.

"Добре дошъл, господин генерал, в прекрасния град Русе", обърна се тя към Борисов. "Три години ви чакаме и се радвам, че отново можем да уверим в истинската социология - че хората ви обичат, подкрепят и че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на 2 октомври", заяви Атанасова и представи поименно номинираните в листата на ГЕРБ за Русе. 

 

"Аз съм сигурна с този отбор в победата. Защото е са с имената си, биографиите си и с цялата си отговорност, на която са способни", подчерта Десислава Атанасова. 

 

Думата взе Теменужка Петкова. 

"Като гледам залата, скъпи приятели, нямам никакви съмнения какво ще се случи на 2 октомври. А то е пълна победа за ГЕРБ. Ние ще направим така, че да изведем отново България от кризата. За това ще ни е нужна вашата подкрепа - бюлетина номер 24, 2 октомври", заяви тя.

 

Петкова представи пакета от мерки на ЕК относно цената на електроенергията: "ЕК предлага да бъде наложена такса на централите, които произвеждат електрическа енергия, без тези, които работят на газ. Това е мярка, която ние вече сме направили и която стана възможна благодарение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС като ние поставихме границата от 250 лв./мгвтч. Благодарение на ГЕРБ-СДС ние сме с едни гърди пред ЕК".

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе на трибуната.

Той се пошегува, че искал да дойде със самолет на летището в Русе, "Но летище немА", каза той. "Реших да дойда по новия път, който се строеше..., но видях километри опашка", заяви Борисов.

 

"Понеже без Господа нищо не може да се направи, винаги започвам с това какво сме направили за църквата", заяви той и изброи помощта към местните храмове, дадена от ГЕРБ.

 

"В Русе като идвах, все ме питаха - кога ще стане пътят Русе-Бяла-Търново. Защо не ги питахте ПП? Пет моста "направиха", три тунела...", отново се пошегува той.

 

Борисов заяви, че честите избори "гълтат" по 80 милиона от бюджета. 

И всеки нов вот реже от бюджета все повече и повече.

 

Лидерът на ГЕРБ припомни и един трагичен факт - жестокото убийство на съпругата на координатора на партията в Русе - Бедрос Пехливанян и заяви, че ако подобно престъпление е имало срещу член на друга партия по време на управлението на ГЕРБ, партията е щяла да бъде "разкостена".

 

Той обясни защо ГЕРБ са избрали за свой партньор СДС: "СДС ни измъкна от комунизма. СДС ни спаси от "световния шампион по фалиране на банки" - Гечев. През 96-та година. Тогава СДС бяха ние. И тогава всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно, за да разцепят и унищожат СДС. За радост се появи ГЕРБ... Ние имаме памет. Ние помним. Помним и зверствата на комунистите и как са взривили църквата "Все светии", а ние я построихме наново".

 

Бойко Борисов не спести критиките си и към икономическата криза, в която "само за 6 месеца" вкараха страната ПП. Борисов акцентира и върху далаверата с бензина, метана и останалите горива. Той изброи в проценти обедняването на българина.

 

"Това се казва държавен и държавно гарантиран дълг. Ето я пирамидата", посочи той.

 

"Минус 36,2 милиарда. Ако народът категорично не ги отстрани от управлението, аз ви обещавам, че тези ще направят дълга по 50 милиарда. И ще забравите не за мостове, не за магистрали. Как ще си стегнете колана, не знам. Казвам го с болка и загриженост", отбеляза Борисов.

 

"Питам ви, като толкова искат те да управляват, тези милиарди как, с какво ще ги върнем? Чака ни къртовски труд, за да се измъкнем от тоя лош сън две години", коментира Борисов.

 

"Кой допусна да вдигнат тока на бизнеса, за да се оправдаят с вдигането на цената на хляба? Те ни плашеха с продоволствена криза, а сега нашите производители на жито, царевица, ечемик не могат да си продадат продукцията. Токът го произвеждаме ние, слънчогледовото семе българско... Откъде дойде тая криза?! И така е във всяка една област", отбеляза лидерът на ГЕРБ и посочи инфлационните проценти.

Той цитира служебния министър Шишков, който преди ден заяви: "Който е спрял "Хемус", това е идиотия. Значи Кирил и Асен са идиоти. Не го казвам аз".

 

"И ще завърша с най-страшното. България е преживяла войни, плащала е репарации. Ще се стегнем и ще се измъкнем. Това, което много наши симпатизанти ме питат - защо си толкова рязък съм Путин. Той ни  плаши с оръжия, ядрена война, нападна Украйна. Дори нещо да не му е харесало, има толкова много международни организации - можеше да ги покани, да видят. Всеки ден говорят за ядрена заплаха. Един саботаж срещу АЕЦ "Запорожие", а ние сме преживели "Чернобил" - знаете какво ще стане със земеделието, животновъдството, туризма.

 

Така че няма как да не съм рязък. Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно! Тази война ни причинява страдания и ние живеем в страх. Ние браним българското и затова ни е толкова ясна позицията. В други времена щяхме да говорим друго. Но когато има война, светът е разделен на бяло и черно, ние сме от бялата страна", заяви Бойко Борисов. 

 

Той изтъкна, че "сплавта между опита и мъдростта" ще даде възможност на ГЕРБ-СДС да спечелят изборите на 2 октомври.

 

Залата му отвърна с мощни възгласи: "Победа!".

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!Русе посрещна Бойко Борисов навръх Деня на независимостта с аплодисменти

Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно!, поясни той

От категорията

Пеевски: Няма опасност за националната сигурност след решението за допълнителна помощ за Украйна
(Видео)

Делян Пеевски Снимка: ДПС-Delyan-Peevski-Snimka--DPS_1695833786.jpg

Това са повредени комплекси, които не са нужни на България. Създават една ...

27 септ. 2023 | 19:55

Депутатите решиха с таен вот: Пращаме ракети за C-300 и патрони на Украйна

Депутатите дадоха зелена светлина за изпращане на зенитни ракети и патрони на Украйна-S-90-glasa-i-bez-debati-promenite-v-Zakona-za-sadebnata-vlast-minaha-na-parvo-chetene-Snimka-BTA_1695044227.jpg

"Всичко е прието и е приключена темата. БСП напуснаха, ...

27 септ. 2023 | 14:38

Никола Янков: Предложенията на финансовото министерство не са данъчна политика
(Видео)

Никола Янков Кадър: бТВ-Nikola-Yankov-Kadar--bTV_1695837391.jpg

Единствената съществена част е връщането на ДДС за ресторантьорите на 20%, ...

27 септ. 2023 | 20:51

Ген. Съби Събев: Няма смисъл дефектните ракети С-300 да стоят за украса в складовете ни
(Видео)

Ген. Съби Събев Кадър: бТВ-Gen--Sabi-Sabev-Kadar--bTV_1695836494.jpg

Русия ни бе предложила да ги замени с по-нови, но започна войната, разкри ...

27 септ. 2023 | 20:39

Най-важното

За нас е извършено престъпление с нотариалния акт за руската църква, категоричен е той

Пеевски: Няма опасност за националната сигурност след решението за допълнителна помощ за Украйна
(Видео)

Делян Пеевски Снимка: ДПС-Delyan-Peevski-Snimka--DPS_1695833786.jpg

Това са повредени комплекси, които не са нужни на България. Създават една ...

27 септ. 2023 | 19:55

Той призна, че последната техника, влязла в Сухопътните войски, е на 30 години

Ген.-майор Деян Дешков: От въоръжението на Сухопътните войски нищо не е предоставяно на Украйна

Ген.-майор Деян Дешков Кадър: БНТ-Gen-mayor-Deyan-Deshkov-Kadar--BNT_1695835481.jpg

Закупуването на бойни машини "Страйкър" за момента е в ...

27 септ. 2023 | 20:24

Проектът бе внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

Депутатите решиха с таен вот: Пращаме ракети за C-300 и патрони на Украйна

Депутатите дадоха зелена светлина за изпращане на зенитни ракети и патрони на Украйна-S-90-glasa-i-bez-debati-promenite-v-Zakona-za-sadebnata-vlast-minaha-na-parvo-chetene-Snimka-BTA_1695044227.jpg

"Всичко е прието и е приключена темата. БСП напуснаха, ...

27 септ. 2023 | 14:38

Русия призовава София да преразгледа решението си

Москва: България ще наруши международното право, ако даде ракети за ЗРК С-300 на Киев

Зенитно-ракетни комплекси С-300-V-spisaka-na-Zelenski-veroyatno-sa-raketnite-kompleksi-S-300--kakto-i-kompleksat-S-200_1688754464.jpg

Това ще доведе до ескалация на конфликта и невинни човешки жертви, ...

27 септ. 2023 | 14:34

Темата за националния празник ще остане, но няма да бъде решена в Конституцията, каза Денков

Премиерът: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори
(Видео)

Денков: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори-Snimka--Pravitelstvena-informatsionna-sluzhba_1695724287.jpg

Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в Украйна, ще бъдат за ...

27 септ. 2023 | 19:11

Прави се пореден опит да се обезкърви Българската армия, категорични са от БСП

Нинова: Решението да дадем ракетите си на Украйна е предателство и гавра с националната сигурност

Нинова: Решението за ракетите е грандиозен скандал, предателство и гавра с националната сигурност-Ninova--Reshenieto-za-raketite-e-grandiozen-skandal--predatelstvo-i-gavra-s-natsionalnata-sigurnost_1695815119.jpg

Вносителите Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев и Кирил ...

27 септ. 2023 | 14:44

ГЕРБ с призив да се удължи живота на въглищните централи: Чака ни енергиен погром!

Добрев: 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на мними фирми, спонсори на ПП. Това е международен скандал!

ГЕРБ с извънреден брифинг
-GERB-s-izvanreden-brifing-_1695825840.jpg

Жечо Станков допълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и също призова ...

27 септ. 2023 | 17:32

Промените в Конституцията няма да касаят националния празник, както поискаха от ПП

Борисов удържа на думата си: ГЕРБ няма да подкрепи промяната на националния празник

Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи промяната на националния празник. Няма да го има в Конституцията-Borisov--Shte-igraem-s-nash-kmet-v-Sofiya--no-sam-gotov-na-razgovori-za-dyasnotsentristki-blok_1689165499.jpg

И не затова, че не сме за 24 май, а не трябва да се бият празниците в България, ...

27 септ. 2023 | 09:30

Да пускаш доноси в НАП срещу конкурентите си е рекет и не подобряване на условията за бизнес, категоричен е той

Хекимян: Идеята да се плаща на всеки, разкрил укрит данък, е доносничество! Това ли е "промяната"?

Хекимян: Идеята да се плаща 10% на всеки, разкрил укрит данък, е доносничество! Това ли е "промяната"-Hekimyan--Ideyata-da-se-plashta-10--na-vseki--razkril-ukrit-danak--e-donosnichestvo--Tova-li-e--promyanata-_1695820756.jpg

Кандидатът за кмет от ГЕРБ/СДС разговаря с бизнеса. Пое ангажимент да облекчи ...

27 септ. 2023 | 16:09