Русе посрещна Бойко Борисов навръх Деня на независимостта с аплодисменти

Ако народът не отстрани "Промяната", ще направят дълга по 50 милиарда, добави той

Борисов в Русе: Тия, дето ги инсталира Радев - Киро и Асен, вършат идиотии. Значи са идиоти!

6339 | 22 септ. 2022 | 18:04

Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно!, поясни той

Русе посрещна Бойко Борисов навръх Деня на независимостта с аплодисменти-Ruse-posreshtna-Boyko-Borisov-navrah-Denya-na-nezavisimostta-s-aplodismenti_1663861016.pngРусе посрещна Бойко Борисов навръх Деня на независимостта с аплодисменти-Ruse-posreshtna-Boyko-Borisov-navrah-Denya-na-nezavisimostta-s-aplodismenti_1663859086.png

Open photo

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Русе навръх Деня на независимостта.

 

Той се пошегува, че искал да дойде със самолет на летището в Русе, "Но летище немА", каза той. "Реших да дойда по новия път, който се строеше..., но видях километри опашка", заяви Борисов.

 

Борисов не спести критиките си и към икономическата криза, като акцентира и върху цените на бензина, метана и останалите горива, обвинявайки "Продължаваме промяната". Той изброи в проценти обедняването на българина.

 

"Досега сме минус 36,2 милиарда. Ако народът категорично не ги отстрани от управлението, аз ви обещавам, че тези ще направят дълга по 50 милиарда. И ще забравите не за мостове, не за магистрали. Как ще си стегнете колана, не знам. Казвам го с болка и загриженост", отбеляза Борисов.

 

Той цитира и служебния министър Шишков, който преди ден заяви: "Който е спрял "Хемус", това е идиотия. Значи Кирил и Асен са идиоти. Не го казвам аз".

 

"И ще завърша с най-страшното. България е преживяла войни, плащала е репарации. Ще се стегнем и ще се измъкнем. Това, което много наши симпатизанти ме питат - защо си толкова рязък съм Путин. Няма как да не съм рязък. Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно!", заяви Бойко Борисов. 

 

Борисов бе посрещнат от препълнената зала с мощни аплодисменти и одобрителни възгласи: "Бойко!"

 

"Ето го спасителя! Битката е за всеки глас, за да може ГЕРБ да бъде първа политическа сила", бе отбелязано при откриването.

 

Областният координатор на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев изтъкна направеното за крайдунавския град по време на управлението на ГЕРБ.

 

"Откакто кмет на града не е от ГЕРБ, Русе е в застой. Не е направено нищо. Не е ремонтирано нищо. Снощи бях на кея, огледах се, но нов мост, както обеща министър Събев, не видях", заяви той.

Кръстев благодари на кметовете на ГЕРБ, които по време на управлението на Четворната коалиция са останали "стожери на властта". "Благодаря за това, че сме заедно, че сме обединени и сплотени и че сме по-силни от преди! И нека на 2 октомври да се поздравим с победа", заяви той.

 

Водачът на листата на ГЕРБ в Русе Десислава Атанасова.

"Добре дошъл, господин генерал, в прекрасния град Русе", обърна се тя към Борисов. "Три години ви чакаме и се радвам, че отново можем да уверим в истинската социология - че хората ви обичат, подкрепят и че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на 2 октомври", заяви Атанасова и представи поименно номинираните в листата на ГЕРБ за Русе. 

 

"Аз съм сигурна с този отбор в победата. Защото е са с имената си, биографиите си и с цялата си отговорност, на която са способни", подчерта Десислава Атанасова. 

 

Думата взе Теменужка Петкова. 

"Като гледам залата, скъпи приятели, нямам никакви съмнения какво ще се случи на 2 октомври. А то е пълна победа за ГЕРБ. Ние ще направим така, че да изведем отново България от кризата. За това ще ни е нужна вашата подкрепа - бюлетина номер 24, 2 октомври", заяви тя.

 

Петкова представи пакета от мерки на ЕК относно цената на електроенергията: "ЕК предлага да бъде наложена такса на централите, които произвеждат електрическа енергия, без тези, които работят на газ. Това е мярка, която ние вече сме направили и която стана възможна благодарение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС като ние поставихме границата от 250 лв./мгвтч. Благодарение на ГЕРБ-СДС ние сме с едни гърди пред ЕК".

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе на трибуната.

Той се пошегува, че искал да дойде със самолет на летището в Русе, "Но летище немА", каза той. "Реших да дойда по новия път, който се строеше..., но видях километри опашка", заяви Борисов.

 

"Понеже без Господа нищо не може да се направи, винаги започвам с това какво сме направили за църквата", заяви той и изброи помощта към местните храмове, дадена от ГЕРБ.

 

"В Русе като идвах, все ме питаха - кога ще стане пътят Русе-Бяла-Търново. Защо не ги питахте ПП? Пет моста "направиха", три тунела...", отново се пошегува той.

 

Борисов заяви, че честите избори "гълтат" по 80 милиона от бюджета. 

И всеки нов вот реже от бюджета все повече и повече.

 

Лидерът на ГЕРБ припомни и един трагичен факт - жестокото убийство на съпругата на координатора на партията в Русе - Бедрос Пехливанян и заяви, че ако подобно престъпление е имало срещу член на друга партия по време на управлението на ГЕРБ, партията е щяла да бъде "разкостена".

 

Той обясни защо ГЕРБ са избрали за свой партньор СДС: "СДС ни измъкна от комунизма. СДС ни спаси от "световния шампион по фалиране на банки" - Гечев. През 96-та година. Тогава СДС бяха ние. И тогава всички бивши подлеци от ДС направиха всичко възможно, за да разцепят и унищожат СДС. За радост се появи ГЕРБ... Ние имаме памет. Ние помним. Помним и зверствата на комунистите и как са взривили църквата "Все светии", а ние я построихме наново".

 

Бойко Борисов не спести критиките си и към икономическата криза, в която "само за 6 месеца" вкараха страната ПП. Борисов акцентира и върху далаверата с бензина, метана и останалите горива. Той изброи в проценти обедняването на българина.

 

"Това се казва държавен и държавно гарантиран дълг. Ето я пирамидата", посочи той.

 

"Минус 36,2 милиарда. Ако народът категорично не ги отстрани от управлението, аз ви обещавам, че тези ще направят дълга по 50 милиарда. И ще забравите не за мостове, не за магистрали. Как ще си стегнете колана, не знам. Казвам го с болка и загриженост", отбеляза Борисов.

 

"Питам ви, като толкова искат те да управляват, тези милиарди как, с какво ще ги върнем? Чака ни къртовски труд, за да се измъкнем от тоя лош сън две години", коментира Борисов.

 

"Кой допусна да вдигнат тока на бизнеса, за да се оправдаят с вдигането на цената на хляба? Те ни плашеха с продоволствена криза, а сега нашите производители на жито, царевица, ечемик не могат да си продадат продукцията. Токът го произвеждаме ние, слънчогледовото семе българско... Откъде дойде тая криза?! И така е във всяка една област", отбеляза лидерът на ГЕРБ и посочи инфлационните проценти.

Той цитира служебния министър Шишков, който преди ден заяви: "Който е спрял "Хемус", това е идиотия. Значи Кирил и Асен са идиоти. Не го казвам аз".

 

"И ще завърша с най-страшното. България е преживяла войни, плащала е репарации. Ще се стегнем и ще се измъкнем. Това, което много наши симпатизанти ме питат - защо си толкова рязък съм Путин. Той ни  плаши с оръжия, ядрена война, нападна Украйна. Дори нещо да не му е харесало, има толкова много международни организации - можеше да ги покани, да видят. Всеки ден говорят за ядрена заплаха. Един саботаж срещу АЕЦ "Запорожие", а ние сме преживели "Чернобил" - знаете какво ще стане със земеделието, животновъдството, туризма.

 

Така че няма как да не съм рязък. Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно! Тази война ни причинява страдания и ние живеем в страх. Ние браним българското и затова ни е толкова ясна позицията. В други времена щяхме да говорим друго. Но когато има война, светът е разделен на бяло и черно, ние сме от бялата страна", заяви Бойко Борисов. 

 

Той изтъкна, че "сплавта между опита и мъдростта" ще даде възможност на ГЕРБ-СДС да спечелят изборите на 2 октомври.

 

Залата му отвърна с мощни възгласи: "Победа!".

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!Русе посрещна Бойко Борисов навръх Деня на независимостта с аплодисменти

Ние подкрепяме силите на ЕС и НАТО и сме категорични. Да, убеден съм, че руският народ няма вина. Но този, който ги ръководи, е виновен. Това е агресия и тя трябва да бъде спряна незабавно!, поясни той

От категорията

Борисов: Асен Василев се снимаше с мен и показвал снимката на китайците, за да си продаде бизнеса

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1664004489.jpg

"Кирил Петков обяснявал в Брюксел, че съм против Северна Македония. А аз ...

24 септ. 2022 | 10:05

Нинова в Криводол: С всички възможни средства ще намалим инфлацията и ще повишим доходите

Снимка: БСП-Snimka--BSP_1664023811.jpg

В местността “Томин мост“ с нея присъстваха водачът на листата на “БСП за ...

24 септ. 2022 | 15:48

Мустафа Карадайъ в Смолян: ДПС ще участва в централната власт
(Видео)

Снимки: ДПС-Snimki--DPS_1664050001.jpg

Той припомни, че най-големият растеж на икономиката – 7 процента годишно, е бил ...

24 септ. 2022 | 23:05

Борисов в новия предизборен клип на ГЕРБ-СДС: Ние имаме решения за кризите
(Видео)

Бойко Борисов Снимки: ГЕРБ-Boyko-Borisov-Snimka--GERB_1664042515.jpg

"Гониха ни, изчегъртваха ни, арестуваха ни. Издържахме", категоричен ...

24 септ. 2022 | 20:51

Най-важното

Те пряко заявяват намерението си не само да нанесат военно поражение на Русия, но и да я унищожат, изтъкна той

Лавров пред ООН: Русофобията на Запада е безпрецедентна, а нейният мащаб - гротесков

Снимка: ТАСС-Snimka--TASS_1664051181.jpg

"Като се обяви за победител в Студената война, Вашингтон почти се издигна ...

24 септ. 2022 | 23:23

Необходима е реформа и то спешно”, каза Мишел, обръщайки се към Общото събрание на ООН в Ню Йорк

Шарл Мишел: Русия да бъде отстранена от Съвета за сигурност на ООН

Шарл Мишел: Русия да бъде отстранена от Съвета за сигурност на ООН-1615701760.jpg

Когато постоянен член на Съвета започне непровокирана и неоправдана война, ...

24 септ. 2022 | 11:18

Тонът на кампанията често е конфликтен, допълнително политизиращ проблемите, отчитат те

Наблюдателите на ОССЕ пишат в доклад за критиките на Радев към предишния кабинет

Среща на президента Радев с мисията на ОССЕ, 13 септември 2022 г. Снимка: Прессекретариат на президента-Snimki--Pressekretariat-na-prezidenta_1663071620.jpg

Според наблюдателите предизборната кампания е "съсредоточена предимно ...

24 септ. 2022 | 14:01

Нинова бе категорична, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна

Нинова: Войната и последиците от нея може да се окажат опасни за националната ни сигурност
(Видео)

Нинова: Войната и последиците от нея може да се окажат опасни за националната ни сигурност-Ninova--Voynata-i-posleditsite-ot-neya-mozhe-da-se-okazhat-opasni-za-natsionalnata-ni-sigurnost_1664037861.jpg

“Бедността, неравенството и инфлацията стават все по-голям проблем. Тяхното ...

24 септ. 2022 | 19:42

Нужна е стабилност в управлението

Десислава Атанасова: Време е българите да излъчат хора, които се обединяват „за“, а не „срещу“

Десислава Атанасова: Време е българите да излъчат хора, които се обединяват „за“, а не „срещу“-Desislava-Atanasova--Vreme-e-balgarite-da-izlachat-hora--koito-se-obedinyavat--za--a-ne--sreshtu-_1664029624.jpg

Разликата от 10% между ГЕРБ-СДС и втората политическа сила според последните ...

24 септ. 2022 | 17:26

Надежда Йорданова обаче не успя да отговори защо поставяните намерения са само на думи

Костадинов към Йорданова: Защо не приехте нашия законопроект за отстраняване на главния прокурор?

Костадин Костадинов Снимка: "Възраждане"-Kostadin-Kostadinov-Snimka---Vazrazhdane-_1664030838.jpg

"Ние внесохме такъв законопроект, направен от експерти, юристи, миналата ...

24 септ. 2022 | 17:45

Държавата е ограбена и в хаос, изтъква той

Борисов в новия предизборен клип на ГЕРБ-СДС: Ние имаме решения за кризите
(Видео)

Бойко Борисов Снимки: ГЕРБ-Boyko-Borisov-Snimka--GERB_1664042515.jpg

"Гониха ни, изчегъртваха ни, арестуваха ни. Издържахме", категоричен ...

24 септ. 2022 | 20:51

Според него тези, които вещаят нови избори, нямат капка съвест и отговорност към проблемите на хората

Мустафа Карадайъ в Смолян: ДПС ще участва в централната власт
(Видео)

Снимки: ДПС-Snimki--DPS_1664050001.jpg

Той припомни, че най-големият растеж на икономиката – 7 процента годишно, е бил ...

24 септ. 2022 | 23:05

Според лидера на "Български възход" до 10 дни ще има решение за газа

Стефан Янев: Агресорът е Путин, а не руският народ
(Видео)

Стефан Янев Кадър: Нова тв-Stefan-Yanev-Kadar--Nova-tv_1664038077.jpg

"Путин вероятно е на път да обяви война. Това е заплаха и за нашата ...

24 септ. 2022 | 19:45