Андрей Ковачев. Кадър: НТВ

266 евродепутати били във фокуса на интереса на милиардера

Руската НТВ: Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев е в таен списък на Сорос (снимки, видео)

170931 | 12 септ. 2016 | 16:52

"Изключвай камерата, изключвай,казах да я изключиш!", казва разгневено Ковачев на руския журналист, след което рязко прекъсва интервюто и дърпа микрофона на журналиста

Андрей Ковачев. Кадър: НТВ-1473686514.jpgАндрей Ковачев. Кадър: НТВ-1473686638.jpg

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, чието име се завъртя като възможен кандидат за вицепрезидент на изборите през ноември, е едно от имената в списъка на евродепутатите, свързани с борсовия спекулант Джордж Сорос, съобщи руската НТВ.

 

Миналата събота най-популярната руска телевизия излъчи репортаж, от който се вижда как българският евродепутат с охота кани журналиста в кабинета си в Брюксел. В момента когато му се задава въпроса: "Как вашето име е попаднало в списъка сред секретните писма и документи на човека, когото някои наричат гениален финансист, други - най-големия спекулант в историята, а трети - кукловод на световното задкулисие" , Андрей Ковачев рязко сменя тона. Скача и казва: "Вървете си, вие задавате несъгласувани въпроси!" и настоява телевизията да спре записа и да не излъчва мнението му. „Изключвай камерата, изключвай, казах да я изключиш!“, казва гневно той, след което рязко прекъсва интервюто. След това той дърпа и дори взима микрофона на журналиста. До този момент разговорът се води на английски. Но накрая Ковачев казва на руски: "Казах "Не"! Това е всичко!"

 

Доста гневно представителят на ГЕРБ в Брюксел заявява на журналиста и оператора на НТВ да напуснат кабинета му. Когато руснаците питат един от сътрудниците на Ковачев, защо е нужно подобно грубо отношение, получават странен отговор – задавали му въпроси, които не били съгласувани предварително.

 

За разлика от Андрей Ковачев, депутати от европейски страни от списъка, коментират темата за Джордж Сорос и връзките им с него. Народна представителка от Дания - Маргрете Аукен казва притеснено: "Повярвайте, не съм взимала пари от него!" И се опитва да обърне всичко на шега казо казва: "Аз обичам парите! Имам добра заплата". Неин колега от Кипър - Такис Хаджигеоргиу пък просто казва на екипа на НТВ: "Това е великолепно!" И добавя, че знае, че тази информация я има на сайта на "Уикилийкс". Но после също иска да свали микрофона за запис.

 

Според публикувани в DC LEAKS документи, общо 266 евродепутати са свързани с борсовия спекулант. От сайта съобщиха, че са получили документите от хакери, които пробили компютъра на Джордж Сорос.

 

Данните вече официално бяха  потвърдени от унгарското правителство. Неговият говорител Золтан Ковач потвърди информацията и изрази тревога, че чрез цитираните политици, журналисти и други лидери на мнение, Сорос влияе на процесите в цяла Европа.Руската НТВ: Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев бил на хранилка на Сорос

"Изключвай камерата, изключвай,казах да я изключиш!", казва разгневено Ковачев на руския журналист, след което рязко прекъсва интервюто и дърпа микрофона на журналиста

От категорията

Президентът не каза дали ще свика КСНС за РС Македония: Искам да чуя премиера (ВИДЕО)
(Видео)

Радев: Диалогът в управляващата коалиция е нарушен-1653297355.png

Колкото по-тясно управляващите се придържат към официалната българска позиция, ...

23 май 2022 | 12:15

Пристигнаха мощите на Кирил и Методий, Радев ги посрещна в храма „Св. Неделя” (ВИДЕО)
(Видео)

Президентът Румен Радев посрещна мощите на Сметите братя в храма "Света Неделя" Кадър: Нова тв-1653297696.jpg

Светите мощи на Солунските братя дойдоха от Света гора и бяха посрещнати на ...

23 май 2022 | 11:57

Кирил Петков на живо пред журналисти след аудиенцията при папата
(Видео)

Премиерът Кирил Петков след срещата с папата Кадър: БНТ-1653304474.jpg

Премиерът и водената от него официална българска делегация са на двудневно ...

23 май 2022 | 14:14

Габриел Вълков е новият председател на Младежкото обединение в БСП
(Видео)

Габриел Вълков е новият председател на Младежкото обединение в БСП-1653302069.png

Близо 300 на брой бяха делегатите на конференцията от всички области на България

23 май 2022 | 13:33