Андрей Ковачев. Кадър: НТВ

266 евродепутати били във фокуса на интереса на милиардера

Руската НТВ: Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев е в таен списък на Сорос (снимки, видео)

171028 | 12 септ. 2016 | 16:52

"Изключвай камерата, изключвай,казах да я изключиш!", казва разгневено Ковачев на руския журналист, след което рязко прекъсва интервюто и дърпа микрофона на журналиста

Андрей Ковачев. Кадър: НТВ-1473686514.jpgАндрей Ковачев. Кадър: НТВ-1473686638.jpg

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, чието име се завъртя като възможен кандидат за вицепрезидент на изборите през ноември, е едно от имената в списъка на евродепутатите, свързани с борсовия спекулант Джордж Сорос, съобщи руската НТВ.

 

Миналата събота най-популярната руска телевизия излъчи репортаж, от който се вижда как българският евродепутат с охота кани журналиста в кабинета си в Брюксел. В момента когато му се задава въпроса: "Как вашето име е попаднало в списъка сред секретните писма и документи на човека, когото някои наричат гениален финансист, други - най-големия спекулант в историята, а трети - кукловод на световното задкулисие" , Андрей Ковачев рязко сменя тона. Скача и казва: "Вървете си, вие задавате несъгласувани въпроси!" и настоява телевизията да спре записа и да не излъчва мнението му. „Изключвай камерата, изключвай, казах да я изключиш!“, казва гневно той, след което рязко прекъсва интервюто. След това той дърпа и дори взима микрофона на журналиста. До този момент разговорът се води на английски. Но накрая Ковачев казва на руски: "Казах "Не"! Това е всичко!"

 

Доста гневно представителят на ГЕРБ в Брюксел заявява на журналиста и оператора на НТВ да напуснат кабинета му. Когато руснаците питат един от сътрудниците на Ковачев, защо е нужно подобно грубо отношение, получават странен отговор – задавали му въпроси, които не били съгласувани предварително.

 

За разлика от Андрей Ковачев, депутати от европейски страни от списъка, коментират темата за Джордж Сорос и връзките им с него. Народна представителка от Дания - Маргрете Аукен казва притеснено: "Повярвайте, не съм взимала пари от него!" И се опитва да обърне всичко на шега казо казва: "Аз обичам парите! Имам добра заплата". Неин колега от Кипър - Такис Хаджигеоргиу пък просто казва на екипа на НТВ: "Това е великолепно!" И добавя, че знае, че тази информация я има на сайта на "Уикилийкс". Но после също иска да свали микрофона за запис.

 

Според публикувани в DC LEAKS документи, общо 266 евродепутати са свързани с борсовия спекулант. От сайта съобщиха, че са получили документите от хакери, които пробили компютъра на Джордж Сорос.

 

Данните вече официално бяха  потвърдени от унгарското правителство. Неговият говорител Золтан Ковач потвърди информацията и изрази тревога, че чрез цитираните политици, журналисти и други лидери на мнение, Сорос влияе на процесите в цяла Европа.Руската НТВ: Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев бил на хранилка на Сорос

"Изключвай камерата, изключвай,казах да я изключиш!", казва разгневено Ковачев на руския журналист, след което рязко прекъсва интервюто и дърпа микрофона на журналиста

От категорията

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!-1655801007.png

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни ...

25 юни 2022 | 20:57

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

Димитър Стоянов показа документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна-1546968845.jpg

Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател, няма дата - няма никакви ...

25 юни 2022 | 21:00

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия-1656188611.jpg

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация ...

25 юни 2022 | 23:22

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство-1636527269.jpg

Според акад. Денков изразни средства като "мафия", "едни ...

25 юни 2022 | 22:58