Нарушителите ще бъдат задържани и изправени пред съда

Руското МВР предупреди гражданите да не излизат на „несъгласувани акции“ в подкрепа на Навални

4094 | 19 апр. 2021 | 13:52

Според полицията са възможни „провокации от деструктивни лица“ - те ще бъдат „незабавно потушени“, ще бъдат взети „всички необходими мерки“ за поддържане на законовия ред


Министерството на вътрешните работи на Руската федерация призовава руснаците да се въздържат от участие в некоординирани действия в подкрепа на лишения от свобода опозиционер Алексей Навални и обещава да потисне всякакви форми на агресия и провокации, предават РИА Новости и Агенция "Фокус",

 

„Министерството на вътрешните работи на Русия призовава гражданите да се въздържат от участие в некоординирани действия, както и от посещение на площадите и улиците, заявени като места за провеждането им от организаторите“, се казва в изявление, публикувано на уебсайта на ведомството.

Според полицията са възможни „провокации от деструктивни лица“ - те ще бъдат „незабавно потушени“, ще бъдат взети „всички необходими мерки“ за поддържане на законовия ред.

„Нарушителите ще бъдат задържани и изправени пред съда, както е предвидено в закона“, отбелязва МВР на РФ. Министерството специално призовава руснаците да предупреждават своите непълнолетни роднини срещу участие в акциите.

Вчера сподвижниците на намиращия се в затвора и гладуващ критик на Кремъл заявиха, че планират един от най-големите улични протести в съвременната руска история в сряда, за да насочат вниманието към влошеното здраве на Навални и репресиите срещу неговите поддръжници.

„Нещата се развиват твърде бързо и твърде зле“, пишат те в изявление на уебсайта на Навални, в което обявяват плановете си за национални протести. "Вече не можем да чакаме и да отлагаме. Екстремната ситуация изисква екстремни решения."

Протестите, които властите смятат за незаконни и са разпръсквали със сила в миналото, са планирани за същия ден, в който президентът Владимир Путин отправя ежегодно си послание пред политическия елит.

Навални, яростен противник на Путин, започна гладна стачка на 31 март в знак на протест срещу отказа на затворническите власти да му осигурят адекватна медицинска помощ при остра болка в гърба и краката.

Медицински синдикат, свързан с Навални, заяви в събота, че той е в критично състояние, цитирайки медицински данни, които според тях показват, че бъбреците на Навални скоро могат да откажат, което може да доведе до спиране на сърцето.

Затворническите власти казват, че са предложили на Навални подходяща медицинска помощ, но че 44-годишният опозиционен политик е отказал това и е настоявал да бъде лекуван от избран от него лекар извън затвора, което му е било отказано.

 


Намери своята история

От категорията

Русия отбелязва Деня на победата (На живо)

Русия отбелязва Деня на победата -1620544183.jpg

Министърът на отбраната Сергей Шойгу ще приеме парада от командващия на ...

9 май 2021 | 10:00

"Война" в стария град на Ерусалим: Стотици ранени, камъни, бутилки водни оръдиия, гумени куршуми

Стотици ранени при сблъсъци в Ерусалим-1620455582.jpg

Израелската полиция използва гумени куршуми и шокови гранати към хвърлящи ...

8 май 2021 | 09:30

Путин цитира евроексперт: „Спутник V” е сигурна колкото автомат „Калашников“

-1600861454.png

Руските здравни власти одобриха вече и употребата на еднодозова версия на ...

7 май 2021 | 09:45

Меркел призова САЩ да отворят пазара на ваксини и да разрешат износа им

-1618583784.jpg

Сега когато голяма част от населението на САЩ е ваксинирана, бих желала да ...

8 май 2021 | 18:58