Съдът остави в ареста Виктор Спига, обвинен за убийство на Алена Щерк. Снимка БТА

От прокуратурата изтъкнаха, че са събрани множество доказателства

Съдът остави в ареста Виктор Спига, обвинен за убийство на Алена Щерк

3045 | 18 юни 2022 | 17:12

Преди да започне съдебното заседание Спига заяви, че в следствения арест получил множество ухапвания от буболечки и имал алергични реакции

Съдът остави в ареста Виктор Спига,  обвинен за убийство на Алена Щерк. Снимка БТА-1655562820.jpgСъдът остави в ареста Виктор Спига,  обвинен за убийство на Алена Щерк-1653948795.jpg

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Алена Щерк. Според магистратите може да се направи обосновано предположение, че бившият ѝ приятел Виктор Спига е съпричастен към деянието, за което е обвинен, съобщи БНТ.

 

От прокуратурата изтъкнаха, че са събрани множество доказателства. Ключов е огледа на автомобила на Щерк, по чиято външна броня са установени следи от кръв.

 

По скоростния лост и вратите на колата пък е намерен смесен материал на жертвата и на обвиняемия. В апартамента, където живеел Спига, пък е установен ДНК профилът на Щерк по врати и сифони от мивки и в банята, което според прокуратурата води до извод, че е заличавал следите от стореното, миейки се.

 

От обвинението изтъкнаха, че е разпитана свидетелка, която твърди, че Спига ѝ е звъннал с молба да свидетелства, че във въпросната нощ е бил с нея в дома ѝ. Според прокуратурата от видеозаписи се установява, че във фаталната нощ Спига е причаквал Щерк, след което автомобилът ѝ излязъл от адреса ѝ, отправил се в посока Перник и след това се е върнал, а мобилният ѝ телефон е пътувал посока Гърция, от където обвиняемият напуснал страната.

 

Адвокатът на Спига обаче заяви, че намира множество противоречия в обвинението. Има толкова много неясноти на този етап, че не може да се направи извод за авторството на престъплението, каза адвокат Казанлиев. Според няма реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като от първия момент, в който разбрал за изчезването на Щерк изразил желание да съдейства за разкриването на престъплението. Пътуването му извън страната било планувано и предварително купил самолетни билети, а при ареста му в Италия в колата му били открити бутилки вино, закупени за българския пазар.

 

Преди да започне съдебното заседание Спига заяви, че в следствения арест получил множество ухапвания от буболечки и имал алергични реакции. Той поиска преглед от лекар и да се установи дали тези реакции могат да доведат до шоково състояние.


От категорията

Над 500 дрогирани шофьори са задържани от 11 юли

Над 500 дрогирани шофьори са задържани от 11 юли-1659881301.jpg

Жертвите при катастрофи от началото на годината са с близо 12% повече, в ...

8 авг. 2022 | 17:38

Малко дете се удави в надуваем басейн в пловдивско село

Малко дете се удави в надуваем басейн в пловдивско село  -1504164001.jpg

Детенцето било оставено на грижите на бабата, тъй като родителите му решили да ...

8 авг. 2022 | 15:26

Заради голям пожар е ограничено движението в участъка Слънчев бряг - Обзор на пътя Бургас - Варна

Снимка: БТА-1659971771.jpg

Автомобилите до 3,5 тона преминават през Дюлинския проход. Обходният маршрут за ...

8 авг. 2022 | 18:15

Христо, който уби с чук баба си, бил тих, помагал на хората

Христо, който уби с чук баба си, бил тих, помагал на хората-1659936977.jpg

"Внукът е неосъждан, но самият начин на извършване на престъплението – ...

8 авг. 2022 | 08:35