Необходими продукти
пилешки гърди
4 яйца
4 кивита
1 зелена ябълка
1 морков
малко чесън
1 с.л. лимонов
сок
майонеза
на вкус
Начин на приготвяне
1. Пилешките гърди, морковът и яйцата се сваряват. Месото се нарязва на кубчета заедно с две кивита.
2. В средата на плоска чиния се поставя чаша. Около нея се разстила пилешкото месо, над него – парченцата киви. Отгоре се слага майонезата с намачкания чесън, над нея - настърганият морков. Следват пак майонеза, ред наситнени белтъци, пак майонеза, ред дребни парченца ябълка, пак майонеза, а над нея - намачканите белтъци.
3. Салатата се украсява с резенчета киви и чашата се отстранява внимателно.