Необходими продукти
Спанак
листна салата (айсберг, рукола по избор)
50 г едамаме (зелена соя или японски боб)
1 с.л. киноа
1 морков
1 ябълка
чери домати (по желание)
За дресинга
1 с.л. ябълков сок
1 с.л. балсамико
2 сл.л зехтин
кафява захар
сол (най-добре вулканична пушена)
филетирани бадеми
Начин на приготвяне
1. Измиваме добре и нарязваме на ситно спанакът и листата от салатката.
2. Прибавяме предварително накиснатата киноа, ябълката на фини резени, талиателите от моркова (тънки ленти, направени с белачката), едамамето и по желание - нарязаните чери домати.
3. Разбъркваме добре всички зеленчуци и заливаме с дресинга от ябълков сок, балсамико, зехтин, тръстикова кафява захар, пушена сол
4. Поръсваме с бадемите.