Необходими продукти
1/2 чаша киноа
1 чаша вода
2 тиквички
2 червени чушки
1 с.л. зехтин екстра върджин
сирене или кашкавал на вкус
подправки на вкус
Начин на приготвяне
1. Киноата се изсипва във врящата подсолена вода и се вари на слаб огън 15 минути, докато поеме всичката вода.
2. Тиквичките и чушките се нарязват на парчета, посоляват се, добавят се зехтинът и билките и се изсипват в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се 30 минути във фурна на 190 градуса.
3. Когато зеленчуците се опекат и изстинат, се смесват с топлата киноа и се наръсват с настърган кашкавал или сирене
4. Топлата салата може да се подправи с балсамов оцет.