Необходими продукти
100 г пресен спанак
200 г пилешко филе
2 праскови от консерва
40 г твърд кашкавал
1 чушка
200 г листа от прясна салатка
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. ябълков оцет
2 с. л. зехтин
2 с. л. горчица
2 с. л. мед
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Нарязваме филето на дребни парченца и го мариноваме за няколко минути в зехтин с малко черен или червен пипер.
2. Бързо го запържваме в сух тиган, преместваме го в чиния и го посоляваме.
3. Спанакът се измива добре, отстраняват се дебелите стебла, нарязва се и се посолява.
4. Нарязваме прасковите и ги изсипваме върху спанака. Отгоре настъргваме кашкавала.
5. Смесваме добре балсамовия оцет, ябълковия оцет, зехтина, горчицата, меда, солта и пипера и подправяме салатата с този дресинг.