Необходими продукти
150 г твърд кашкавал
1 авокадо
половин червена или жълта чушка
риган
1 скилидка чесън
магданоз
За дресинга
1 с.л. брашно
2 ч.л. горчица на прах
4 ч.л. захар
четвърт ч.л. сол
2 яйца
80 мл оцет
150 мл сметана
Начин на приготвяне
1. Дресингът се приготвя най-малко ден преди салатата, като брашното, горчицата, солта и захарта се смесват. Отделно се разбиват яйцата и се добавя оцетът. Всичко се смесва и се вари 3-4 мин на водна баня до сгъстяване. Сваля се от огъня, охлажда се и се добавя сметаната, а по желание - и няколко капки лимонов сок. Съхранява се в хладилника.
2. Продуктите за салатата се нарязват на ситно, кашкавалът се настъргва на едрренде.
3. Всичко се смесва добре в купа, прибавя се малко риган.
4. Подправя се с дресинга и се поднася.