Необходими продукти (за 4 порции)
400 г коктейлни скариди
1 авокадо
1 червена чушка
2 стръка зелен лук
2 стръка магданоз
сол
4 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
4 листа айсберг
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Коктейлните скариди се овкусяват със сол и черен пипер, поставят се в тавичка, на чието дъно има хартия за печене, и се слагат в силна фурна за около 20 минути.
2. През това време червената чушка се нарязва на ситни кубчета, авокадото се обелва и вътрешността се нарязва на средни по големина кубчета, зеленият лук и магданозът се нарязват на ситно.
3. Зеленчуците се поставят в купа и се овкусяват с лимонов сок, зехтин и сол. Разбъркват се и щом скаридите се опекат и леко изстинат, се прибавят към тях.
4. Получената салата се сервира, разположена върху цели листа от айсберг.