Необходими продукти
рукола
червени чушки
домати (или чери доматки)
запечени кедрови ядки (не е задължително)
За дресинга:
100 мл зехтин
30 мл балсамов оцет
1 с.л. мед
1 с.л. ретро горчица (с цели зърна хрян вътре)
соев сос
Начин на приготвяне
1. Руколата се почиства, измива се и се накъсва в голяма купа. Прибавят се нарязаните на ситни кубчета червена чушка и домат (по един брой на човек). Разбърква се добре.
2. За дресинга горчицата се разбърква с меда и балсамовия оцет и после се разбива със зехтина до хомогенна смес. Дресингът е голямо количество за една салата, но
издържа с месеци в хладилника и е подходящ и за други зелени предложения.
3. Зеленчуците се овкусяват с ръка обилно с дресинга, като не се притиска руколата. Пак с ръка се правят порциите в салатни чинии и се поръсват с малко запечени кедрови ядки.
4. При желание се поръсват и малко люспи от сирене пармезан или направо ситни
бучки бяло саламурено сирене. С моцарела не става добра комбинация.