Необходими продукти
½ кг пилешко
1 с.л. мед
чесън
сладък соев сос
сол на вкус
бамбукови шишчета
За лютивия сос (самбал)
200 г фъстъци
2 чилита
3 балучки (лук)
2 с.л. сладък соев сос
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне
1. Пилешкото се нарязва на парченца 1х2 см. Смесва се с чесъна, меда, сладкия соев сос и солта. След престояване в маринатата за 30 минути малките пилешки парченца се нанизват на бамбуковите шишчета - по 3 на всяко шишче.
2. Шишчето се потапя обилно в сместа и след това се пече на открит огън, като се обръща няколко пъти, докато стане кафяво.
3. За фъстъчения сос фъстъците, чилито и чушката се смилат.
4. Шишчетата се сервират със соса