Сергей Станишев: Ръководството на БСП с упоение работи за самоубийството на БСП

Ръководството на БСП с упоение работи за самоубийството на БСП, посочи бившият президент на ПЕС

Станишев: Само обединени левите можем да постигнем добро представителство на европейските избори

8456 | 11 февр. 2024 | 17:58

Евродепутатите от БСП организират кръгла маса за големите изменения в нашия живот, озаглавена "Цената на личния преход". На събитието ще се дискутират трите големи трансформации - зелена, дигитална и демографска


Ръководството на БСП с упоение работи за самоубийството на БСП, заяви в предаването "120 минути" по БТВ бившият президент на БСП и бивш лидер на БСП, евродепутатът Сергей Станишев.

 

Станишев даде примери. Успешният кмет на Перник Станислав Владимиров бе отлъчен от БСП, партията издигна друг кандидат за кмет на града и взе 3%. Ръководството на БСП започна война с ПЕС.

 

"Г-жа Нинова ни обяви за послушковци", каза Станишев по повод обвиненията на партийното ръководство, че евродепутатите от БСП са гласували заедно с останалите от ЕП за санкциите срещу Русия и въоръжаването на Украйна. В същото време евродепутатите социалисти никога досега не са подкрепяли подобни резолюции с вота си. Те не подкрепиха и последната резолюция на ЕП за агентите на Кремъл сред евродепутатите. "Не на нейния офис е залепен "кървав" афиш с образа на Путин, заради отношението ни към войната в Украйна", отбеляза Станишев по повод упреците на Нинова.

 

Той припомни и, че съветниците социалисти от София са със свалено доверие от страна на ръководството на БСП.

 

Всеки със самостоятелно мнение се обявява за враг, обобщи ситуацията в БСП Сергей Станишев. Според него "вътрешната опозиция е изхвърлена от институционалните органи на БСП в много голяма степен", поради прочистването на Националния съвет на БСП от несъгласни с линията на председателя.

 

Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати, ако остане така. Единственият изход е обединение межзу БСП, "Левицата" и други леви партии. Ако не направят обща листа, ще бъдат бити поотделно, предупреди Сергей Станишев.

 

Само обединени можем да постигнем добро представителство на европейските избори, категоричен е бившият президент на ПЕС.

 

Сергей Станишев прогнозира за бъдещите евроизбори, имайки предвид социологическите изследвания, че ГЕРБ отново ще са първа политическа сила, ПП -ДБ и ДПС ще влюзат в сблъсък за второто и третото място, "Възраждане" ще са четвърти. А къде тогава отива БСП, риторично попита той.

Запитан дали самият той ще се кандидатира, отговори, че не това е най-важното, но има опит, международен авторитет и познания. И даде за пример времето, в което бе министър-председател. Тогава по думите му е било най-успешното представяне на БСП във властта.

 

Станишев коментира и протестите на фермерите в целия Европейски съюз. И подчерта, че нито една политика не може да бъде успешна, ако няма подкрепата на хората. И обърна внимание, че ЕК налага "зелени" ограничения за фермерите от ЕС, но в същото време отваря вратите за внос от трети страни, като Украйна или Латинска Америка, които не спазват тези ограничения.


"С едната ръка даваш много сериозен ресурс, за да поддържаш не само земеделието, а и селските райони – инфраструктура, начин на живот, което е част от европейския модел, а с другата ръка отваряш неконтролируемо пазара. Въвеждат се много високи изисквания за екология, емисии към своите земеделци, но това не се спазва от производителите в други райони – Латинска Америка, Украйна. Фактически се убива собственото земеделие“, обясни Станишев.

 

Много високите изисквания за екология и стандартите, въведени от Европа за собствените й земеделци, на практика ги убиват, каза евродепутатът.

 

Същевременно политиката за подкрепа на селски райони и земеделие е една от най-важните в ЕС. 30-40% от целия бюджет на Европейския съюз отиват за това, каза Станишев. Социалистите в ЕС се преборихме да има много сериозен социален фонд, но това е само първа стъпка, не може да компенсира изпитанията, през които хората ще преминат, продължи той.

 

Според него всяка една политика на ЕС с благородното намерение да стане по-зелен ЕС и светът трябва да претърпи проверка с реалността, защото никоя политика не може да бъде успешна, ако няма подкрепа на населението. Тогава ще се блокира и Зелената сделка и много други инициативи, които са необходими, категоричен е Станишев.

Социалистите в ЕС успяхме да се преборим в Зеления пакет да има много сериозен социален фонд, но според мен това е само първа стъпка, защото тя е недостатъчна и не може да компенсира тези изпитания, през които ще минат хората. ЕС и националите правителства трябва да покажат, че правят политики с грижа за хората и човекът е в центъра, а не абстрактни пазарни сили, които могат да унищожат земеделието, енергетиката, смята Станишев.

 

Човекът трябва да е в центъра на политиките, категоричен е бившият президент на ПЕС. Станишев посочи, че евродепутатите от БСП организират кръгла маса за големите изменения в нашия живот, озаглавена "Цената на личния преход". На събитието ще се дискутират трите големи трансформации - зелена, дигитална и демографска.

 

Зеленият преход звучи заплашително за българите, вече минали през един преход, посочи той.

 

 

 

 


От категорията

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

"Наглост и спектакъл" - гръцкият бизнесмен Каламарис с обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

"Наглост и спектакъл" - гръцкият бизнесмен Каламарис с обвинения към Зартова и нейн бивш заместник. Снимка БТА--Naglost-i-spektakal----gratskiyat-biznesmen-Kalamaris-s-obvineniya-kam-Zartova-i-neyn-bivsh-zamestnik_1708640139.png

Каламарис призова депутатите да поканят на изслушване главния архитект на София ...

23 февр. 2024 | 00:12

Прокурор Зартова: В Софийската районна прокуратура никога не е имало чадър над убития Мартин Божанов

Прокурор Зартова: В Софийската районна прокуратура никога не е имало чадър над убития Мартин Божанов-Prokuror-Zartova--V-Sofiyskata-rayonna-prokuratura-nikoga-ne-e-imalo-chadar-nad-ubitiya-Martin-Bozhanov_1708635276.jpg

В конкретния случай с господата гръцки раждани постановлението, с което те са ...

22 февр. 2024 | 19:41

Най-важното

Необходима е по-голяма ефективност в обществените поръчки

Световната банка с тежка критика за България: Събираемостта на ДДС е ниска, растежът се бави

Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска-1609887161.jpg

Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%. ...

22 февр. 2024 | 14:29

Ашколсун, Христо, евала, машала и аферим!

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски-1658757760.jpg

Би трябвало тук да приключи политическата му кариера, заради лъжите, заблудите, ...

22 февр. 2024 | 16:23

Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратуратаа, заяви лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

"Промяната" са изпращали винаги ярки политически фигури за ръководства на регулатори, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Единственият изход е оставка и избори 2 в 1, категорична бе лидерът на БСП

Нинова за Христо Иванов: Седеше в лодката пред Сарая, а после легна в скута на Пеевски. Падение!

Нинова: Започват от вътре да си вадят кирливите ризи, мафията започна да се самоизяжда-Ninova--Promyanata-v-Konstitutsiyata-e-nay-golyamata-vreda--koyato-sglobkata-nanese-na-darzhavata_1703067481.jpg

Тези хора се събраха само за постове, за пари, за власт и разпарчатосване на ...

22 февр. 2024 | 11:54

Съпредседателят на ДБ отрече да е лобирал Андрей Янкулов да бъде избран за главен прокурор

Христо Иванов потвърди: Да, проблемът е как ще се разпредели цялата тази власт в регулаторите

Христо Иванов: ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ в разпределението на властта-Hristo-Ivanov--Podkrepata-na-DPS-se-razshiri-po-estestven-nachin_1700419387.jpg

Иванов отговори на атаката на Делян Пеевски, че е "пил мазно турско кафе в ...

22 февр. 2024 | 11:46

Заплашили Цариградска, че мъжът и децата й ще бъдат с бетонирани крака на дъното на язовир

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова
(Видео)

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова. Снимка БТА-Skandal-v-komisiyata-za--Notariusa--Sadiya-Tsarigradska-otkaza-da-sedne-do-prokuror-Zartova-_1708616604.jpg

Преди началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев заяви, ...

22 февр. 2024 | 15:50

Тази Конституция я има благодарение на нас, заяви председателят на ПГ на ДПС

Пеевски отговори на Иванов: Срамно лъже! Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши!

Делян Пеевски отговори на Христо Иванов: Много срамно лъже. Да спре да бъде слуга на олигарсите-Peevski-za-Geshev-i-Sarafov--Imahme-mrakobesen-glaven-prokuror-v-minaloto--no-sega-tova-prodalzhava_1706094566.jpg

Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши. ДПС доказа какво е ...

22 февр. 2024 | 12:17

След като осъзна "грешката си", Радев пак не направи НИЩО, за да освети несъстоятелността на тези хора

Калина Андролова: Лена с кризисен пиар и хлъзгава любезност. ПП е банда, която плячкосва

-1584904074.jpg

ПП мошеничестват пред американците, че са готови на всичко, но двигателят на ...

22 февр. 2024 | 13:53