Шеф Никола от Хелс Китчън ще учи хората да готвят, включват се и звезди

Ники Симеонов, който след като работи с Гордън Рамзи, мечтае в София да направи свой ресторант със звезда Мишлен

Шеф Никола от Хелс Китчън ще учи хората да готвят, включват се и звезди

4899 | 7 окт. 2020 | 05:11

На 10-ти октомври престилки ще сложат тв водещата и най-красивата синоптичка на БНТ Ева Кикерезова и Мисис България Станислава Андреева


 Най-атрактивният участник от Хелс Китчън шеф Никола Симеонов предприе ново предизвикателство - организира готварски курсове.

 

Първият такъв ще е на тема Италианска кулинария и ще се проведе на 10-ти и 24-ти октомври в сградата на Професионалната гимназия по Туризъм на Дунав 30.

 

В обученията може да се включи всеки, който обича да готви, като всеки път Ники ще кани и по две гост звезди, на които кулинарните умения не са им чужди.

 

На 10-ти октомври престилки ще сложат тв водещата и най-красивата синоптичка на БНТ Ева Кикерезова и Мисис България Станислава Андреева.

 

Обученията ще бъдат снимани на живо и ще се излъчват във ФБ страниците Никола Симеонов/Nikola Simeonov, Готви с шеф Никола Симеонов и в най-голямото ФБ списание ХайЛайф.

 

"Идеята ми дойде след "Хелс Китчън", когато много хора започнаха да ме търсят с най-различни кулинарни въпроси. Прекарвах доста време, отговаряйки им, и просто реших да създам свой курс за италианска кухня, тъй като почти цял живот съм работил в италиански ресторанти.

 

За съжаление, заради Covid-19 излязохме в карантина и компенсирах с лайфовете във фейсбук. Те се приеха много добре и това ме мотивира още повече, когато се успокои положението покрай вируса, да направя курс, реален, далеч от виртуалното пространство, за да съм максимално полезен на интересуващите се от моите рецепти и съвети." - споделя Ники Симеонов, който след като работи с Гордън Рамзи, мечтае в София да направи свой ресторант със звезда Мишлен.

 

Шеф Симеонов е подготвил la bella програма за своя курс - ще се приготвят тортелини, талиатели, аранчини, ризото, домашна рикота и др.

 

"За да предам най-големите тънкости за ястията, потърсих и партньорство с верига, която предлага най-висококачествени продукти, и много се зарадвах, че именно хипермаркети HIT, които отскоро са с ново име – HIT Max, и онлайн магазинът shop.gladen.bg, който предлага цялото им разнообразие от стоки, се отзоваха на поканата" - разкрива завесата шеф Никола и допълва: "От малък се интересувам от готвене.

 

Когато майка ми готвеше, ходех при нея и задавах различни въпроси, гледах какво прави. Винаги ми е било интересно, но никога не съм си мислел, че ще стана готвач. До момента, в който вуйчо ми не отвори квартално заведение. Започнах като сервитьор, но нямаше в началото достатъчно готвачи в кухнята и започнах да работя и като заготовчик.

 

Все още помня първата вечер, в която взех смяна, и в която подготвях храна, а не само заготовки. След това се чувствах като супергерой и разбрах, че не искам да се занимавам с нищо друго, освен да готвя".


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36