Днес в рубриката ни Кулинария с Нина ще ви покажем как да си направите вкусен и сочен шоколадов сладкиш с майонеза.
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
6 с.л. натурално какао
2 ч.ч. захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
200 г майонеза
2 ч.ч. вода
- за глазурата:
350 г шоколад
150 г масло
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбъркваме сухите съставки и добавяме към тях майонезата и водата.
Изсипваме сместа в намаслена и посипана с брашно форма.
Печем около 25 минути, в загрята на 180 градуса фурна.
За глазурата: Разтапяме на водна баня шоколада и след това добавяме маслото. Разбъркваме добре, до получаването на гладка смес.
След като изпечем сладкиша, го оставяме да изситне.
След това го намазваме с глазурата.
По желание, гарнираме с малини и малко шоколадов топинг.