Кадър: YouTube

Дейността на „Нашият дом е България“ се превърна в синоним на съвременния начин за популяризиране на българските ценности и култура

Сабина Раденкова и арх. Пламен Мирянов изпяха „Стига ми се, момне ле“ (Видео)

11422 | 7 юни 2020 | 20:50

Песента не може да ви остави равнодушни – мелодията кара сърцата да затуптят с вибрациите на българския фолклор, а от видеоклипа лъха толкова позитивно настроение, че е невъзможно да не поискате да му се насладите отново и отново


Розите, изгревът, залезът, една земя българска, една песен българска -„Стига ми се, момне ле“... 

 

И поредна изненада, която ни поднася младият арх. Пламен Мирянов - познаваме го като талантлив творец на чертожната дъска, като режисьор новатор и вдъхновен рецитатор, а сега го виждаме и като изпълнител на народна песен. Дълбок, плътен глас, с много чувство и специално отношение към народните ритми - това е новото превъплъщение на арх. Мирянов.

 

Фондация „Нашият дом е България“ реализира интерпретацията на популярната народната песен, заснета на фона на красотите български.

  

Видеоклипът и аранжиментът на песента са изключителен пример за това как със съвременни изразни средства и умела режисура българското народно творчество може да стане още по-обичано и атрактивно за всички поколения.

 

„Стига ми се, момне ле“ е изпята от Сибина Раденкова (вокална група „Авигея“) и арх. Пламен Мирянов, а ритъмът ѝ е поверен в ръцете на уникалния перкусионист Стоян Янкулов – Стунджи. В музиката на песента се преплитат в завладяващ унисон също и кавал, гайда, гъдулка, арфа, а аранжиментът е дело на Живко Василев.

 

Песента не може да ви остави равнодушни – мелодията кара сърцата да затуптят с вибрациите на българския фолклор, а от видеоклипа лъха толкова позитивно настроение, че е невъзможно да не поискате да му се насладите отново и отново.

 

Създателят на Фондация „Нашият дом е България“ арх. Пламен Мирянов вярва, че ако по-често си припомняме историята и традициите на България и живота на великите българи, ще можем да много по-лесно да се заживеем отново с ценностите, които винаги са ни спасявали в трудни за историята моменти: морал, чест, достойнство, упование в Бог и християнските устои.

 

На песента "Стига ми се, момне ле" и всички видеоклипове на Фондация „Нашият дом е България“ можете да се насладите в Youtubeканала на фондацията.

 

Дейността на фондация „Нашият дом е България“ вече се превърна в синоним на съвременния начин за популяризиране на българските ценности и култура.

Повече от 4 години екипът на фондацията се занимава със създаването на десетки исторически документални видеоклипове и филмиобразователни клиповезаучебнатапрограма на МОН, издаване накниги и организирането на различни събития и инициативи, които целят съхраняванена духовността на българите и въздигане на националното ни самочувствие.

 

Красивите патриотични филми, които „Нашият дом е България“ и арх. Мирянов съдават, представят България на много международни форуми, а произведенията за Белоградчишките скали, Седемте рилски езера и Казанлък печелят редица награди.

 

Филмът “Магията на българската роза” бе отличени като най-добра рекламна туристическа продукция на XIV Международен турфилмфест “На източния бряг на Европа”.Сибина Раденкова и арх. Пламен Мирянов изпяха „Стига ми се, момне ле“ в нов аранжимент (Видео)

Песента не може да ви остави равнодушни – мелодията кара сърцата да затуптят с вибрациите на българския фолклор, а от видеоклипа лъха толкова позитивно настроение, че е невъзможно да не поискате да му се насладите отново и отново

От категорията

Първата седмица на кампанията: Води се Сталинградска битка за всеки пост и всеки процент!

Предизборна кампания-1624018116.jpg

Нинова и Карадайъ са всекидневно на терен. Приоритет за БСП е повишаване на ...

18 юни 2021 | 15:04

Александър Дугин: След срещата на Путин и Байдън. Кой ще рухне първи?

Александър Дугин-1624119146.jpg

Байдън не е американски президент. Той е либерал и глобалист и държи на ...

19 юни 2021 | 12:20

Огнян Минчев за позицията ни към РСМ: Бием се в гърдите, но ни липсва прагматизъм

-1546070674.jpg

Нямаме потенциала на държавници, на лидери, на дипломати да направим нещата ...

20 юни 2021 | 14:33

Владимир Шопов: Западът се притеснява от задълбочаващото се сътрудничество между Русия и Китай

Владимир Шопов-1579342857.jpg

Според политолога Пекин ще се опитва да тества реалната функционална сплав ...

19 юни 2021 | 15:57