Валери Симеонов Кадър: БНТ

Тежката епидемия нанесе поражения върху управлението, призна лидерът на НФСБ

Симеонов скочи срещу Радев: Един невзрачен човек, прескочил от държавна служба в президентството

13322 | 1 дек. 2020 | 19:40

От три месеца бием тъпана за тая водна криза, която надвисна над Бургас и Варна, заяв изаместник-председателят на Народното събраниеОт три месеца ние бием тъпана за тая водна криза, която надвисна над Бургас и Варна. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов в интервю за предаването Още от деня“ по „БНТ.

„Това, което каза министър Емил Димитров, беше спонтанният вик на неразбиране и на болка на човек, който иска да си върши работата, но не получава съдействие от никъде. Това беше неговото изказване пред парламента. Всичко, което каза, беше истина“, добави той.

„Водна криза ще има, ако не се извършат спешни мероприятия с подаването на вода от други язовири към Бургас и към Варна. От три месеца ние бием тъпана за тая водна криза, която надвисна над Бургас и Варна. Аз в няколко поредни заседания на политически съвет на коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти поставих този въпрос. Много разговори с зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков за това, че спешно Министерски съвет трябва да приеме решение за частично извънредно положение“, обясни Симеонов.

„Ако се създава някакво впечатление за щастлив, изход то това ще бъде само в случай, че язовирите Ахелой и Порой се свържат с деривацията с Бургас и подадат своята вода, но там има да се направят още малки ремонти. Това са неща, които ги повтарям вече четири месеца и те не стават. Същото прави и Емил Димитров. Това му е задължението“, добави той.

Тежката епидемия нанесе поражения върху управлението, каза още Валери Симеонов, цитиран от "Фокус".

„Това е много сериозен проблем. Аз в момента имам двама депутати, единият от които бере душа в момента, заради това, че имаше хора на високи политически и професионални постове, които заблуждаваха обществото, че нямало такъв вирус. Другият е след 34 дена с две положителни проби. Не получавам разбиране и в парламента, защото искам този парламент да спре да работи. Не може да събират 240 човека на едно място. Този въпрос няколко вече седмици го поставям на председателски съвет“, каза той.

Симеонов подчерта, че не сме случили нито на президент, нито на опозиция.

„Опозицията присъства в парламента не само да критикува всяко решение и да пречи на работата на парламента. Но тя не е предложила досега нито едно смислено предложение. Същата работа е с президента. Един невзрачен човек, преминал от държавна служба, прескочил в Президентството. Естествено, че не е подготвен. Поне да не взима отношение. Не може да имаш смислена позиция, когато тя е на повърхностно ниво“, добави той.

„Ако бяха приети предложенията на БСП, бюджетът щеше да бъде сринат. Всички техни действия са насочени към разграждане на държавността. Както и приказките и действията на президента“, каза Симеонов.

Той добави, че вечна хармония няма, но е важно да се постигат целите, които си е поставило това правителство. Симеонов каза още, че целите се постигат и че програмата за управление в голямата си част е изпълнена и продължава да се изпълнява.

 


От категорията

Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква

Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква-1624168915.jpg

Този празник Църквата е установила заради величието на Пресветия и Животворящ ...

20 юни 2021 | 08:33

Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.-1624168104.jpg

В четвъртък ще е предимно слънчево. Вероятността за краткотрайни следобедни ...

20 юни 2021 | 08:46

Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране

Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране-1624193284.jpg

Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, ...

20 юни 2021 | 15:46

Бойко Рашков: Платено е извънредно на службите, за да подслушват. Знам имената на подслушваните

-1624003235.jpg

Работили са почти денонощно, без почивен ден - толкова много са били ...

20 юни 2021 | 15:44