Борисов застана на трибуната под мощни скандирания "Бойко, Бойко!"

Лидерът на ГЕРБ нареди на депутатите си да гласуват бюджета, колкото и да е лош, заради пенсионерите

Борисов: Ако сега ПП направят правителство, ГЕРБ ще се върне на власт с пълно мнозинство! (ВИДЕО)

10815 | 25 юни 2022 | 10:53

Ние ще ви обещаем онова спокойствие и онзи стандарт, които имахте преди година, изтъкна Георг Георгиев. Просто Кирчо показа, че нещата не са толкова прости, колкото е самият той, подчерта депутатът Росица Кирова

Борисов застана на трибуната под мощни скандирания "Бойко, Бойко!"-1656145733.pngПълна зала посрещна Борисов-1656148217.pngБорисов в Монтана-1656143654.png

- Бюджет ще има! Лош, калпав, но ще има. В понеделник ще се гласуват на комисия малките бюджети, в сряда гласуване на големия. В четвъртък плащат на пенсионерите. Но спрете да лъжете! Всичко друго мога да ви простя - обиди, квалификации, но не лъжете хората!

 

- Не ме интересува какво мислите за мене. Но на България ѝ трябва нормално, дясноцентристко, социално управление.

 

- Ако ПП успеят да направят правителство, есента и зимата ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство. Ще има избори, ще се преброим - според оценката на хората, а не с личностни отношения. 

 

- Мили медии, правете Христо Иванов герой, правете Кирил Петков герой... Моят "остров" е Банкя. Там ме арестуват, там ми идват гостите, там съм се родил, там живея, там ще умра...

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Монтана, където симпатизанти на партията го посрещнаха възторжено с хита "Ние сме шампиони" на Фреди Меркюри.

 

Време е да сложим край на "промяната", зоват активистите на партията, изпълнили докрай залата в Монтана. На балкона в залата бе разпънат огромен трансперант: "Бойко Борисов може да решава всякакви кризи!"

 

Заедно с Борисов са председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, депутатът и бивш вицепремиер Томислав Дончев, депутатът и бивш социален министър Деница Сачева.

 

Депутатът и зам.-председател на Народното събрание Росица Кирова взе думата и заяви, че цялата кампания на ПП - от изборите до управлението на държавата е била основана на лъжа. "Само с ентусиазъм не става. Има добри хора, за съседи, но не стават за управление. Просто Кирчо показа, че нещата не са толкова прости, колкото е самият той. Това, което ни донесе, ще плащаме всички през следващите няколко години", заяви тя.

 

Кирова изтъкна, че Борисов е бил първият държавник, "направил нещо съществено за Северозапада": "Той изпълни своя ангажимент по начин, на който могат да му завидят много държавници. Затова спечели във Видин, Враца и Монтана една огромна маса от хора, които винаги ще чу бъдат благодарни и ще го подкрепят, за да може да довърши онова, което започна в края на третия си мандат".

 

След края на изказването й избухнаха аплодисменти и скандирания "Избори, избори!"

 

Лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев изтъкна на свой ред: "Да, мина вотът на недоверие. Да, това е първото правителство в демократичната ни история, което падна с вот на недоверие. А до там се стигна, защото то е некадърно, защото не се справи с кризите, защото всички ние обедняваме, защото Младежката организация на ГЕРБ се оказа виновна за цените по бензиностанциите. Държава, в която управлението превърна в свой слоган, че "Корупция е всяка далавера, в която не участвам аз", значи е сбъркала някъде много дълбоко в своето развитие".

Той изтъкна, че заслугата Западните Балкани да станат част от Европа е заслуга на "господин Борисов, ГЕРБ и никой друг".

Георгиев коментира интервюто на Кирил Петков пред "Гардиън", в което той казва: "Да не дойдат сакън служебните на Радев, защото ще спрат доставките за Полша". Ама кои доставки, уважаеми бивш премиер? Единствените доставки, които биха могли да бъдат, са през Полша към Украйна".

 

"Не, това не е добре за държавата. Ние сме отговорни хора, които знаят, че когато дадат обещания и поемат ангажименти, ще ги спазят. Затова ние ще ви обещаем онова спокойствие и онзи стандарт, които имахте преди година. И помнете - с победата не се изчерпва всичко. Тази победа да бъде актуална поне през следващите 20 години, за да не може това безумие да се върне", заяви още той.

Деница Сачева приветства залата и благодари за подкрепата и заяви: "Това правителство си отиде заради липса на добра финансова политика и ние всички видяхме провала на Асен Василев като финансов министър. Този човек с фалшиво самочувствие предложи най-лошия бюджет, който сме имали през последните години".

"Очакват ни избори. Не позволявайте анти ГЕРБ демагогията да ни управлява. Разчитаме на вашата подкрепа. Победа!", заяви Сачева.

 

След нея думата взе Томислав Дончев.

"Гледам ви и ви се радвам. Понеже сте се събрали не само много хора, а хора честни, мислещи. От друга страна ми е болно. Защото, ако слушаме някои партийни активисти, това е "сборище на мутри, мафиоти, хайдути и разбойници". Има ли мафиот тука? Да си вдигне ръката. Не виждам вдигната ръка", каза Томислав Дончев.

"Като не можеш да намериш друг аргумент против отбора, който очевидно е по-добър от тебе, не остава нищо друго, освен да му лепнеш някакъв етикет. Това означава, че си стигнал до състояние на безпомощност", допълни той. Дончев отбеляза, че един ден "безобразията на Промяната ще бъдат отразени в "Събрани съчинения в 12 тома".

"За да управляваш една партия, трябва да си лидер, да знаеш и да можеш. Но няма да коментирам лидерските дефицити в другите партии. Ние лидер си имаме", заяви Томислав Дончев и се отдръпна от трибуната.

 

А залата избухна: "Бойко! Бойко!"

 

"Един виц преди да започнем, политически виц. Защо Борисов и Дончев 20 години карат заедно? Защото Дончев казал - Борисов стоеше винаги по-високо от мене. А Дончев отговаря: Дончев виждаше по-далече".

Той обясни, че кметът на Монтана Златко Живков е претърпял авария със самолета, с който е трябвало да се върне в България и предаде от негово име приветствията към форума днес.

 

Бившият премиер продължи изказването си с критика към кабинета в оставка.

"Всичко, оказа се, е било само за пари. Корупция! Корупция в правителството! Те говорят само за постове и пари, за нищо друго! Само за това - кой на кого, как и какво да даде и вземе. И аз искам тези млади хора тук като се замислят, да видят всъщност защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, на територията на България, работи на ишлеме. Петролът е руски, най-евтиният, сибирски. И всичко се изнася. И след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България. От всеки литър се краде над лев! И ние го повтаряме вече две седмици. Обаче водещи журналисти сякаш този въпрос не ги интересува. А как ще ги интересува като ни крадат 300 милиона на месец! Представяте ли си, колко сте ограбени", заяви емоционално Борисов.

"Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е на цената, на която беше - плюс-минус стотинки. Питам уважаемите медии когато Кирил Петков казва "Привнесена ми е инфлацията", питам - откъде ти е привнесена, кой ти я привнесе?", заяви още той и подчерта категорично: "Ние тая криза нямаше да я допуснем! Не помните ли ,че срещу милиарди щяха да изкупуват жито. Добре че не го направиха. Зверски пиар! И нула. Олиото 6,70 - а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти "привнесат" инфлация, като слънчогледът ти е в България", емоционално продължи Борисов.

 

"Разбирам, че госпожа Нинова казала, че Радев искал да управлява в сянка, а управляващият да е Кирил Петков. Питам - ако сте знаели за такава подготвяна корупция, защо не сте говорили за нея?! Всички сте в кюпа! И пак се връщам на двата милиарда. Асен Василев е усетил какво ще се случи. Коалицията сама се свали - заради корупция и не даване на пари на едни или други да ги откраднат. А двата милиарда не ги използваха, за да не може служебното правителство на Румен Радев да няма какво да харчи", каза Борисов.

"Виждам как медиите се махнаха от Радев, вече не клечат пред президентството", допълни той.

Борисов отправи остри критики към бюджета на ПП: "Те имат една мантра и викат: "Другите са корумпирани, ние сме честни". А те помежду си така се дерат, така си изкарват кирливите ризи, че да се каже, че са "чисти и неопетнени", е обидно".

Лидерът на ГЕРБ отбеляза още: "И да не приемат нашето предложение за бюджета, с ясното съзнание, че това е лош бюджет, ще гласувате за всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца, когато има ново правителство, ще направим нова актуализация, ще се балансират нещата. Надявам се дотогава на народа да му дойде повече разум и да се види, както се казва, за какво става въпрос".

 

"Всичко е Божа работа, но Господ е казал: "Помагам, но в кошара не вкарвам". Но обяснете на пенсионерите, че сега като направят всичко това, рискът, както беше в Унгария, да светнат всичките системи на червено, на фалит... Ние няма да го допуснем. Стига да има разум. Затова днеска аз епитети не слагам на никой. Точно обратното.

 

Преди няколко дни Петков замина за Брюксел - без решение на парламента и Министерския съвет. Това беше голяма излагация - и за него, но и за българите. Благодаря на 59 депутати, за разлика от ПП-тата, едни ги нямаше, други въздържали се... Благодаря ви, че бяхте истински европейци. И когато никой не смееше да го произнесе това на глас. Снощи гледах новините и така се забавлявах с вас, уважаеми медии. Ама толкова сте сладки! Толкова разсмивате хората! ДБ с 12 депутати - с "историческо решение", а в същото време ВМРО стоят пред моята къща и едвам ги сдържам да не се сбият".

"Има една притча - две майки спорят чие е детето. Оня извадил ятагана и рекъл - ще разрежат детето - да имате по една половинка. Едната майка казала, добре. Другата - недей, нека тя го вземе! Тогава той рекъл: Ти си истинската майка, защото мисли за детето си", сподели Борисов.

"Този път лъжите, че  Борисов и Митрофанова ме свалиха заради Македония... Ако знаете подробностите, също ще се забавлявате много. Защото при Митрофанова, от дясната страна на кошарката, стои Корнелия Нинова. Както му решихме въпроса за Северна Македония, сега му казваме - щом пак те е страх и плашиш, че президентът Радев би спрял износа на оръжие за Украйна, че би върнал "Газпром", входирай по един закон за едното и другото - 67 плюс 59 и никой няма след това да вземе подобно решение. Така че - продължи с геройството и куража, внеси двата закона, ние ти решаваме проблема.

 

А президентът Радев да знае, че дори да има служебно правителство, бюджетът ще бъде гласуван. Освен ако не се намесят ПП-тата.

 

Бюджет ще има! Лош, калпав, но ще има. В понеделник ще се гласуват на комисия малките бюджети, в сряда гласуване. В четвъртък плащат на пенсионерите. Но спрете да лъжете! Всичко друго мога да ви простя - обиди, квалификации. Не ме интересува какво мислите за мене. Но на България й трябва нормално, дясноцентристко, социално управление. Говорете си каквото искате. Аз за разлика от вас разсъждавам така - ако имате 5, 10, 20, 30, 40% - аз уважавам гласа на тези хора. Но да кажеш на хората в Монтана, че са "мутри" и някой насила ги е довел тука, извинявайте, оценките се дават на изборите. И ако не бяхте излъгали с машините - резултата го виждате", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Ако успеят да направят правителство, есента и зимата ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство. Ще има избори, ще се преброим - според оценката на хората, а не личностни отношения. Мили българи, вчера, ако ГЕРБ беше в управлението, в Брюксел Пленкович щеше да получи след нас членство в Еврозоната. Вчера му се обадих и той каза: "Хвала, братко за всичко". Вчера България щеше да е в Еврозоната. А благодарение на Кирил и Асен Еврозона ще видите... Да не казвам. Така че - хвала на Пленкович! Вчера щяхме да сме сред белите държави. За съжаление, си стоим тука", заяви Бойко Борисов.

"Мили медии, правете Христо Иванов герой, правете Кирил Петков герой... Моят "остров" е Банкя. Там ме арестуват, там ми идват гостите, там съм се родил, там живея, там ще умра. Днеска малко съм като Иванчо, който много псувал, селско момче, а дошъл инспектор в училището. Учителката казала - няма да взимаш отношение, ще ни изложиш пред инспектора. Иванчо вдигал, вдигал ръка и най-накрая инспекторът му дал думата, а Иванчо рекъл: "Аз днеска няма да псувам, ама от утре...", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той отново благодари на събралите се хора в залата и заяви: "Кажете на всички свои приятели, че това, което направи ПП, може да се избегне".

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 

 Ние ще ви обещаем онова спокойствие и онзи стандарт, които имахте преди година, изтъкна Георг Георгиев. Просто Кирчо показа, че нещата не са толкова прости, колкото е самият той, подчерта депутатът Росица Кирова

Форум на ГЕРБ в Монтана

Ние ще ви обещаем онова спокойствие и онзи стандарт, които имахте преди година, изтъкна Георг Георгиев. Просто Кирчо показа, че нещата не са толкова прости, колкото е самият той, подчерта депутатът Росица Кирова

От категорията

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора-1658992413.jpg

От служебното правителство декларираха, че завършването на интерконтектора с ...

12 авг. 2022 | 08:09

Илияна Йотова: Президентът имаше "вина", че даде шанс на Петков и Василев, а те ни разочароваха

Илияна Йотова: Смятах, че тази коалиция ще се задържи по-дълго-1660282753.png

Обвиненията между ПП и ИТН обясниха, че битката беше на едни пари срещу други ...

12 авг. 2022 | 08:34

Донев пред МВР: Правителството ще направи всичко необходимо за единодействие в борбата с купения вот

Премиерът присътва на съвещанието на политическото и професионално ръководството на МВР-1660291157.png

Всяко съобщение за катастрофа на пътя, ме изпълва с гняв. На войната на пътя ...

12 авг. 2022 | 10:57

Меджидиев представя екипа и приоритетите в работата на МЗ

Меджидиев представя екипа и приоритетите в работата на МЗ
-1660290660.png

Поех тази отговорност с ясната идея, че с опита си мога да помогна. Със ...

12 авг. 2022 | 10:48