Борисов бе посрещнат с възгласи "Победа!" и "Бойко! Бойко!"

Категорично няма да подкрепя никакви закони, които да оберат бизнеса, заяви бившият премиер

Борисов в Ловеч: Силата е нашата слабост, прекалено сме силни, не могат да ни изчегъртат! (ВИДЕО)

8103 | 18 март 2023 | 10:57

Борисов: Имаме свидетел, че Асен Василев е бил в "Лукойл" като вицепремиер. Цената на тези срещи са милиарди. Вашите парички отидоха там, каза Борисов в Ловеч. Водач на листата в региона е бившият министър на регионалното развитие Николай Нанко

Борисов бе посрещнат с възгласи "Победа!" и "Бойко! Бойко!"-Borisov-be-posreshtnat-s-vazglasi--Pobeda--i--Boyko--Boyko-_1679131804.jpgДа гласуваме за силна България отново, пожела Младен Маринов-Da-glasuvame-za-silna-Balgariya-otnovo--pozhela-Mladen-Marinov_1679131637.jpgНиколай Нанков посочи грешките в управлението на ПП-Nikolay-Nankov-posochi-greshkite-v-upravlenieto-na-PP_1679130891.jpgСрещата откри кметът на Ловеч Корнелия Маринова-Sreshtata-otkri-kmetat-na-Lovech-Korneliya-Marinova_1679130440.jpgСимпатизантите на ГЕРБ в Ловеч посрещат Бойко Борисов-Voynata-stava-vse-po-kravoprolitna--vse-po-blizo--posochi-Borisov_1678984559.jpg

Силата е нашата слабост, прекалено сме силни, не могат да ни изчегъртат! Опонентите не могат да боядисат това, което сме направили.

 

Това заяви пред симпатизантите на ГЕРБ в Ловеч лидерът на партията Бойко Борисов. Форумът бе в читалище "Наука" в града.

Водач на листата на ГЕРБ - СДС в региона е бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков.

 

Категорично няма да подкрепя никакви закони, които да оберат бизнеса, заяви бившият премиер пред множеството, изпълнило докрай залата.

Кои ще пострадат?! Белите фирми, прозрачните фирми, тези, които движат бизнеса, продължи Бойко Борисов. И посочи, че няма да позволи да пострада ресторантьорският бизнес, фитнесите.

 

Лидерът на ГЕРБ припомни, че три пъти е вадил България от кризи. И предупреди, че, ако ГЕРБ не спечели с много, всичко ще остане, каквото е сега - "те ще стоят отзад и ще дрънкат."

 

Опонентите ни казват, че живеете по-добре. Ако се съгласите с това - повече няма да ме видите, обърна се към множеството Борисов.

 

Посрещнаха лидера на ГЕРБ с аплодисменти.

 

Борисов започна словото си с похвала за филма за лагера "Слънчев бряг" край града.

 

"Същият цинизъм, който го е имало, има го и сега. Нищо не се е променило - от времето на Мирчо Спасов до Бойко Рашков. Трябва да си лош човек, да ти е мръсно вътре в душата. Там, където давиш хората и ги даваш да ги ядат прасетата, да го наричаш "Слънчев бряг"... Една мъка имаше майка ми - как е загинал най-скъпият й роднина, който е бил кмет. След дълги години намерих смъртния му акт и там беше записано, че е умрял от червен вятър. Това е разликата в нашето и тяхното разбиране за хората, за морала...", коментира емоционално Борисов.

"Младото поколение не знае Мирчо Спасов, Кацамунски... Това трябва да е паметта ни. Защото методите и разбирането им да унижат са същите.

Борисов припомни "обещаното" от Промяната и "свършеното от тях, както и обещаното и изпълнетото от управлението на ГЕРБ.

"И това, че дори през тези две години оцеляхме, е Божа работа. Брутално се отнесоха срещу мен. Защо? Защото силата е нашата слабост - прекалено сме силни. Прекалено сме силни, много са хората, които ни вярват. А и те не могат да боядисат това, което сме направили. Снощи като се прибирах, ми направи впечатление. При Казичане мантинелата, където бяха мигрантите, вече месеци наред стои така. Маркировка няма. Уважаемият министър Шишков не е ли видял, че няма маркировка, какви са му мантинелите? Просто отвратителен е пътят!", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Но те само за да се заяждат, да омаловажат това, което сме направили. Само че хората могат да сравняват. Асен Василев казва - вие живеете по-добре. Ако сте по-добре, ставайте и отивайте при тях. И повече няма да ме видите. Кой от вас да си вдигне ръката, живее по-добре сега и е по-доволен от предишните две години? Не ви ли обраха с по лев на всеки литър бензин и всеки литър нафта? само че вашите парички отидоха при Путин, при "Лукойл", заяви още лидерът на ГЕРБ.

 

"А помните ли как източваха нарочно язовирите - но Томислав (Дончев), нали е габровец, истински габровец, се снима с вестник на съответната дата и се видя пълен язовир, уплашиха се и повече не източваха язовири", припомни Борисов.

По повод АМ „Хемус“ Борисов коментира, че ПП поне не са позволили съвсем да падне. Лидерът на ГЕРБ отчете вината на медиите, че от сутрин до вечер показваха Кирил Петков в електромобил и рекламата за завод, но сега не показват празното поле. Не показват и пълния язовир. „Тая реклама която блъска от сутрин до вечер, включително и сутринта. Петков казва, че Велкова (б.р.- министърът на финансите Росица Велкова) си противоречи. Не, това е секретен доклад до МС, но когато излезе публично положението е друго. Тя не може да го произнесе публично, защото ще носи наказателна отговорност. Тя го е изпратила до министерствата, за да знаят какво трябва да съкращават“, заяви Борисов по повод на секретния доклад на финансовото ведомство, изтекъл в медиите. В него се предупреждава, че в държавата има опасност от свръхдефицит.

Борисов припомни, че когато е станал премиер нито в София, Пловдив и други градове е имало спортни зали. А тази във Варна е висяла във въздуха, а отдолу под колоните 9 метра вода.

"В Бургас от две години е готова най-голямата зала в България, но не я пускат. Там трябваше да е световното по лека атлетика, но не го правят, защото ще се говори, че ГЕРБ я е направил. Когато пуснахме Арена Армеец в София веднага федерациите бяха наградени с първенства. Същото за църквите и манастирите, вчера над 5 хиляди души ни посрещнаха в Пловдив“, обърна внимание Борисов.

„Снощи като се прибирах при Казичене, мантинелата от катастрофата с миграните стои смачкана, маркировка няма. Уважаемия министър Шишков като е взимал ядките не е ли видял, че няма маркировки и хората ще се избият. Отвратителен е пътят и всичко е заяждане. Асен Василев казва, че живеем по-добре. Ако е така, станете и си отидете, тогава ние каква работа имаме при вас“, заяви пред пълната зала Борисов и припомни за надценката при горивата и природния газ по времето на ПП и допълни, че имат свидетел, че точно по това време Асен Василев е бил в сградата на „Лукойл“ с точен ден и час. „Резултатът от тези срещи се измерва в милиарди за сметка на хората“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Защо Любо Ганев ме поздравява. Ами като станах премиер София нямаше спортна зала, Пловдив и Русе - също. А Варна - Варна имаше, там се събираха на волейбол хиляди. Имаше нужда от ремонт. Като направихме обследване се оказа, че подът е подпрян на колони, а те висят във въздуха, а под него 9 м вода! Господ ни спаси! Направихме наново залата."

"Силата е армията - може да има 7 лидери, но силата е в армията. Аз като се сетя какви глупости см правил на 20, 30, 40 години, че и на повече - важно е да има и един двама с побелели коси, но трябва да има млади", каза Борисов. И обори твърденията, че младите били при ПП, посочвайки младежите в залата.

 

„Вчера в Пловдив си направих експеримент и накарах да излязат тези до 33 години и те бяха стотици. Имаме огромна армия от знаещи и можещи“, каза Борисов.

"2009-а заварих най-голямата криза след голямата депресия. После - миграционната криза. След нея ни сполетя ковид - нямаше медицински протокол, светът не знаеше какво да прави, но успяхме да прекараме България по най-добрия път.

Росица Велкова върши черната работа на Асен Василев. Искат още няколко милиарда от данъци - от малки и средни фирми. Но ще пострадат бели фирми, прозрачните, които движат икономиката. Няма да подкрепим да обложат ресторантите, фитнесите - най-пострадали от ковид, тогава те бяха толерантни, сега ще ги подкрепим.

Че е трудно, така е! Аз съм от малкото хора, които знаят как, трябва ни вашата подкрепа. Знаем как, но ни трябва мощна подкрепа.

И много ви благодаря, че в събота по обед дойдохте тук", завърши Бойко Борисов.

 

Срещата откри кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя припомни, че точно преди година лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов без всякакви основания е бил арестуван. "Но успяха ли да ни "изчегъртат", приятели?", обърна се тя към множеството в залата и добави: "ПП успяха да вкарат държавата във фалит. Успяха да обявят кметовете за свои врагове. Бяхме натикани в ъгъла, без никакви средства, без План за устойчивост".


"Какво е това? Пет поредни избора ние правим. И това ако не е политическа криза. Криза в икономиката, финансите, политиката... Стана болно нашето общество, болна самата политика. Кой може да я излекува и как? - С диалогичност, експертиза, с много опит. Кой има такива качества, ако не господин Борисов и политическа партия ГЕРБ. На нас се пада отговорността и задачата по пътя й към развитието и нормалността. На 2 април трябва да направим отново България стабилна държава. 2 април, бюлетина 2 - за стабилна България отново", каза в заключение Корнелия Маринова.

 

Думата след нея взе водачът на листата в Ловеч Николай Нанков. Той призова: "Скъпи приятели, да посрещнем отново с аплодисменти нашия лидер - премиера Бойко Борисов!".


"Горд съм, че отново съм сред вас, скъпи приятели. Отношението между нас е доверието, което сме изградили през тези години. Горд съм, щастлив съм, че вие отново подкрепяте нашата кауза и нашата идея и знам, че на 2 април ще направим правилния избор. Не защото е важен за ГЕРБ, а защото е важен за България", заяви той.

"Мина времето, в което хората се доверяваха на тези шарлатани, на тези измамници от ПП", отбеляза Нанков и даде примери със спрени проекти от управлението на Промяната.

 

"Щели да довършат АМ "Хемус"? Имате 55 метра напредък!", възмути се той.

 

Без стабилно управление България отново ще потъне в разруха. От една медия научавам, че тези от ПП раздават торбички с лакомства, но това се проверява. Вчера говорили, че при тях се събирало повече ДДС, кого лъжете, цифрите са ясни. Мина времето когато българските граждани се доверяват на тези шарлатани. Били обещали в тази програма да завършат 5 моста над река Дунав. Те дори не са забрали, че 2014 е подписан меморандум и още три през 2019, но пропускат, че става дума за трети мост“, заяви Николай Нанков.

„Те откраднаха парите за АМ „Хемус“ в специалната сметка, която ние останахме. Откакто я оставихме има 55 метра напредък от над 200 километра. Тя е спряна необратимо и с години ще наваксваме свършеното от шарлатаните. Щели да вкарват „немски“ норми, те дори езика не познават, защото стандартите са германски. Ама ние го направихме още 2018 година. Какво ще правите, прочетете си нормативите приети от нас още преди пет години. Обрекоха Ловешка област на безвремие. Помните ли как обикаляше и обещаваше завод за автомобили. Вместо завод за електромобили, построиха фотоволтаик. Поредната измама от тези презокеански измамници. Ходи Кирчо на Пазар Дере, източиха язовира за два дни, за да се снима, че е празен, че сме похарчили едни пари за ненужна стена. Но ние помним как язовира преля и заля автомобилите“, продължи Нанков.

 

"Няма как да ни победят, няма как да ни изчегъртат. Те са учени за друго - да слагат етикети и да продават мечти. Това са учили, това правят", посочи следващият оратор - Младен Маринов, водач на листата в София - област. Според бившия вътрешен министър в момента "границата е на решето" и обвини за това Бойко Рашков.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм и Туитър!     

 Посрещнаха лидера на ГЕРБ с аплодисменти

Борисов: Имаме свидетел, че Асен Василев е бил в "Лукойл" като вицепремиер. Цената на тези срещи са милиарди. Вашите парички отидоха там, каза Борисов в Ловеч. Водач на листата в региона е бившият министър на регионалното развитие Николай Нанко
Еврохолд

От категорията

Министерски съвет: Приветстваме решението на САЩ за мощната подкрепа за Украйна

Министерски съвет: Приветстваме решението на САЩ за мощната подкрепа за Украйна-Ministerski-savet--Privetstvame-reshenieto-na-SASht-za-moshtnata-podkrepa-za-Ukrayna_1713672771.jpg

"Пакетът от американската военна помощ е важна стъпка в решаващ момент, ...

21 апр. 2024 | 07:12

40 дни от кончината на патриарх Неофит

40 дни от кончината на патриарх Неофит-Patriarh-Neofit-prez-2013-g---Bog-postavya-nyakogo-za-lider--ne-za-da-zadovolyava-toy-lichnite-si-ambitsii-i-tseli--a-za-da-posluzhi-za-blagoto-na-onezi--nad-koito-e-postaven-_1710570382.jpg

От 9:00 ч. в митрополитския катедрален храм "Св. великомъченица ...

21 апр. 2024 | 07:33

Христо Иванов: Ако Живко Коцев е допуснал нещо, от това което му се вменява, ще отговаря пред съда

Христо Иванов: Ако Живко Коцев е допуснал нещо, от това което му се вменява, ще отговаря пред съда-Top-magistrat--obvarzan-s-Hristo-Ivanov--zarezhdal-Antikoruptsionniya-fond-s-materiali_1711212260.jpg

Ние като общество трябва да бягаме от модели, които концентрират власт, а ...

21 апр. 2024 | 11:33

Костадинов: Категорично не одобряваме идеята Главчев да поеме МВнР

Костадинов: Категорично не одобряваме идеята Главчев да поеме МВнР-Kostadin-Kostadinov--Nyama-rusko-vliyanie-v-Balgariya--no-e-palno-s-amerikanski-agenti_1672958583.jpg

Вотът на недоверие към служебното правителство, предложен от „Възраждане“ и ...

21 апр. 2024 | 10:38

Най-важното

Нашата е цел е да спечелим изборите, за това ще се борим на идващите два вота, каза лидерът на „Възраждане“

Костадинов: Категорично не одобряваме идеята Главчев да поеме МВнР

Костадинов: Категорично не одобряваме идеята Главчев да поеме МВнР-Kostadin-Kostadinov--Nyama-rusko-vliyanie-v-Balgariya--no-e-palno-s-amerikanski-agenti_1672958583.jpg

Вотът на недоверие към служебното правителство, предложен от „Възраждане“ и ...

21 апр. 2024 | 10:38

Ситуацията относно поста на външния министър е неприятна и недобра, заяви съветникът на премиера

Меглена Плугчиева: Утре ще има указ на президента за външния министър

Меглена Плугчиева: Бързо трябва да се намери добро решение за външния министър-Meglena-Plugchieva--Barzo-tryabva-da-se-nameri-dobro-reshenie-za-vanshniya-ministar_1713681553.png

21 апр. 2024 | 09:37

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ прие с двупартийно мнозинство пакети от военна помощ за Украйна и Израел

Министерски съвет: Приветстваме решението на САЩ за мощната подкрепа за Украйна

Министерски съвет: Приветстваме решението на САЩ за мощната подкрепа за Украйна-Ministerski-savet--Privetstvame-reshenieto-na-SASht-za-moshtnata-podkrepa-za-Ukrayna_1713672771.jpg

"Пакетът от американската военна помощ е важна стъпка в решаващ момент, ...

21 апр. 2024 | 07:12

Борисов чака да спечели с голяма разлика и да обърне подкрепата.

Андрей Райчев: Покерът завърши с пълна победа на Борисов

Андрей Райчев: Покерът завърши с пълна победа на Борисов-Andrey-Raychev--Situatsiyata-v-Sofiya-e-stranna--Zalogat-e-golyam_1695795946.png

В една критична ситуация се оказа, че външният министър, който е човек на ...

21 апр. 2024 | 09:21

След изборите става възможна тройна коалиция - ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ".

Проф. Константинов: Резултатът от вота в брой депутати ще е 70:40:40:40:30:20

Проф. Константинов: Резултатът от вота в брой депутати ще е 70:40:40:30:20-Prof--Mihail-Konstantinov--V-segashnata-politicheska-situatsiya-nevinni-nyama_1683624281.png

Според него ПП-ДБ сами са се изтикали от една възможна власт след предсрочните ...

21 апр. 2024 | 09:25

Песков: Това ще обогати САЩ и ще разори още повече Украйна

Камарата на представителите в САЩ прие военната помощ за Киев

Камарата на представителите в САЩ прие военната помощ за Киев-Kamarata-na-predstavitelite-v-SASht-prie-voennajd-pomosht-za-Kiev_1713672284.jpg

Един член на Камарата - представителят на републиканците Дан Мюзер - гласува ...

21 апр. 2024 | 07:03

Панаирът в НС ще стане драматичен, колкото повече приближават изборите

Проф. Даниел Вълчев: България е преживяла много повече от една некомпетентна конституционна ревизия

Проф. Даниел Вълчев: Панаирът в НС ще стане драматичен, колкото повече приближават изборите-Prof--Daniel-Valchev--Panairat-v-NS-shte-stane-dramatichen--kolkoto-poveche-priblizhavat-izborite_1713684579.png

Служебните правителство през последните години създадоха впечатлението, че ...

21 апр. 2024 | 10:27

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Главчев: Предложих на Радев аз да поема поста на външен министър. Изчаквам указ на президента
(Видео)

Главчев: Предложих на президента аз да поема поста на външен министър-Podkrepyame-vsyacheski-Ukrayna--poddarzhame-evropeyskata-pozitsiya--podcherta-premierat-Glavchev_1713449400.jpg

В сегашния състав с министър Димитров, цялата политическа отговорност я поема ...

20 апр. 2024 | 12:16

Никой не е помогнал на Путин повече от ПП-ДБ, каза той

Борисов в Пловдив: Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър
(Видео)

Борисов в Пловдив: Не е моя тема дали Главчев да е и външен министър-Borisov-v-Plovdiv--Ne-e-moya-tema-dali-Glavchev-da-e-i-vanshen-ministar_1713626748.jpg

Той коментира и обсъждания договор с турската компания „Боташ“. „Към днешна ...

20 апр. 2024 | 18:24