Сн. БНТ

Георги, който учи в Италия, се е возил в джипа на Кристиан на предната дясна седалка

Синът на депутата Лъчезар Иванов за делото срещу Кристиян Николов: В СДВР ме подложиха на натиск

1619 | 12 май 2021 | 15:55

Иванов разказа, че вечерта, преди катастрофата останал да спи в дома на подсъдимия. Кристиян му пожелал "лека нощ" и му казал, че ще си направи един чай, за да се успокои преди сън. В него имало съставка, която се съдържа и в конопа, но не била


Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов дава показания по делото срещу Кристиан Николов за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

 

Иванов, който учи в Италия, се е возил в джипа на Кристиан на предната дясна седалка. Разказа, че не е видял момента на катастрофата. Усетил силен като взрив удар. Изпаднал в шок и избягал от мястото, като повикал свой приятел да го вземе. Видял, че Кристиан и приятелката му Симона излизат от автомобила и говорили, че трябва да помогнат на пострадал, но не видял накъде се отправили двамата.

 

Познавал Кристиан, когото наричал Крис и двамата си споделяли много неща. Така знаел, че Кристиан се притеснява преди изпит и тогава приемал CVD чай, в който имало съставка, която се съдържа и в конопа, но не била психотропна. Иванов разказа, че вечерта, преди катастрофата останал да спи в дома на подсъдимия. Кристиян му пожелал "лека нощ" и му казал, че ще си направи един чай, за да се успокои преди сън.

 

След катастрофата Георги Иванов избягал под влиянието на шока и от страх.

 

Явил се доброволно в полицията ден по-късно и бил подложен на психически натиск с думите: "И ти ще влезеш в затвора, копеленце".

 

В днешния разпит Георги Иванов твърди, че Кристиан изглеждал заспал зад волана непосредствено преди катастрофата. Нещо, което не е казал както пред разследващите, така и при разпита пред съдия след катастрофата. Иванов твърди, че заради шока тогава е пропуснал детайли, които днес си спомня.

 

Източник: БНТ


От категорията

Григор Здравков, легия „Антимафия“: Пламен Узунов е пионерче в сравнение с Николай Копринков

-1494491055.png

Назначенията в митниците са 3:1 - 3 за Копринков, 1 за Пламен Узунов. Така не ...

19 юни 2021 | 13:13

Задържаха четирима, отглеждали коноп в София

Снимки: МВР-1624114560.jpg

Помещението било специално пригодено за целта, като са били изградени ...

19 юни 2021 | 17:55

Задържаха трима българи с 6 тона хашиш край Палермо

-1624190186.jpg

Разследването е за организирана престъпност и се води от ...

20 юни 2021 | 14:55

25 са пострадали при катастрофи през изминалото денонощие

-1620148695.jpg

Пътните инциденти в цялата страна са били 17

20 юни 2021 | 13:20