Сиропирана баница с локум за Нова година

Сиропирана баница с локум за Нова година

5529 | 29 дек. 2021 | 12:05


Необходими съставки:
точени кори 12 листа
яйца 3 броя
брашно 1/2 чаена чаша
захар 1 1/2 чаена чаша
орехи 1/2 чаена чаша
бакпулвер 1 чаена лъжица
локум 2 кутии
ванилии 1 брой
олио 1/2 чаена чаша

 

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сиропирана баница с локум е подготовката на плънката за баницата. Нарежете парченцата локум на четири, а орехите на ситно. Можете и да смелите орехите, но е по-добре да ги нарежете на дребно, за да се чувстват в плънката. Брашното, ½ чаена чаша от захарта, олиото, яйцата и бакпулвера до получаване на еднородна каша.


Идва момента да навиете вашата сиропирана баница с локум. Взимате един лист от точените кори, намазвате го със част от сместа с яйцата и захарта и върху него поставяте втори лист от корите. Сместа с яйцата е гъста и най-лесно можете да намажете кората с четка, а ако нямате четка – направо с ръка. В тесния край на кората нареждате плътно парченца локум и част от ситно нарязаните орехи, след което навивате на руло.

 

Поставяте готовите рула плътно в предварително намазана с олио правоъгълна тава и печете в загрята на 180 градуса фурна, докато баницата придобие златист цвят.


От останалата една чаена чаша захар, ванилията и две чаени чаши вода приготвяте захарен сироп, който слагате да заври, докато захарта се разтопи напълно. С горещия захарен сироп заливате изстиналата баница с локум и оставяте да поеме сиропа за 3-4 часа.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36