Освиркаха Петков и Минчев на Шипка: "Предатели! Оставка!". Замерваха ги със снежни топки

Националистите вееха руски знамена и викаха „НАТО вън!“ (ВИДЕО)

Освиркаха Петков и Минчев на Шипка: "Предатели! Оставка!". Замерваха ги със снежни топки

39031 | 3 март 2022 | 12:00

Според информация на Епицентър. бг премиерът е бил предупреден за организираните агитки, които ще го атакуват, но въпреки това той е решил дасе качи на Шипка.

Освиркаха Петков и Минчев на Шипка: "Предатели! Оставка!". Замерваха ги със снежни топки -1646304546.jpgПлътен кордон от гардове на НСО пази държавниците ни.-1646303220.jpgПлътен кордон от гардове на НСО пази държавниците ни.Чуха се скандирания „Русия!“, „Предатели!“, „НАТО вън!“ и др. -1646303167.jpgЧуха се скандирания „Русия!“, „Предатели!“, „НАТО вън!“ и др. от-1646303130.jpgОсвиркаха на Шипка държавните мъже. Председателят на парламента едвам си произнася словото-1646303057.jpgСкандал на Шипка: Активисти на "Възраждане" посрещнаха Петков и Минчев с "Предатели! Оставка!"-1646301777.png

Напрежение на връх Шипка възникна навръх Трети март.

Канонада от снежни топки полетя към премиера Кирил Петков и председателя на парламента Никола Минчев.

Русофили и активисти на партия „Възраждане“ освиркаха премиера Кирил Петков и председателя на Народното събрание Никола Минчев.

 

Според информация на Епицентър. бг премиерът е бил предупреден за организираните агитки, които ще го атакуват, но въпреки това той е решил да се качи на Шипка.

 

За официалната церемония пристигнаха и членове на кабинета.

Чуха се скандирания „Русия!“, „Предатели!“, „НАТО вън!“ и др. от множеството със знамена на Русия и партия „Възраждане“ в ръце.

 

Организаторите мигновено реагираха, заглушавайки виковете на недоволните със силна музика и възрожденски песни.

 

Председателят на парламента едвам успя да произнесе словото си под мощните неодобрителни възгласи.

Множеството непрекъснато замерваше със снежни топки Никола Минчев и Кирил Петков. Плътен кордон от гардове на НСО пази държавниците ни. Снежна топка улучи в главата Кирил Петков.

 

Премиерът бе мощно освиркван и обруган, когато започна да рецитира „речта си“. Тя му бе предварително написана, той я държеше в папка, но не успя да я прочете. А говори за единението на нацията в този момент. Той бе замерван многократно със снежни топки, които гардоветя на НСО се опитваха да хващат във въздуха. 

 

"Еуфорията в сърцата на българите е била силна. Защо са се били нашите предци? Защо са дали живота си опълченците на Шипка? Защо са дали живота си руски, украински, финландски воини? За да бъдем свободни, независими и да имаме България единена. Стига сме се делили на различни групи! Време е България да каже: България е единна и всички почитаме Националния празник на България."

Това заяви Кирил Петков пред събралото се множество на паметника на връх Шипка, а думите му бяха заглушени от  скандирания "Оставка" и нецензурни думи по негов адрес.

 

„Днешният празник е за единство. Не можем да се делим на различни групи българи. И руските воини, и украинските са се били, за да може да имаме свобода, независимост и единение. Всички българи трябва да разберат, че не е време днес за политически лозунги.”, посочи Петков.

 

Част от присъстващите го замеряха със снежни топки, като част от една от тях дори попадна в главата му. Само бързата и навременна намеса на охранителите предотврати по-сериозен инцидент.

 

"Всеки, който иска да направи разделение днес, не работи за интересите на нашата страна. Време е да кажем, че България е над всичко. Честит празник, българи!", настоя премиерът Петков.

 

Петков успя да каже само няколко изречения и  уплашен от „народната любов“ така и не прочете това, което му бе написано в папката, а каза няколко думи и буквално избяга от трибуната, замерван от хората.

 

Снежна топка в главата постави точката на тържественото му слово.

 

Междувременно знамето на Европейския съюз на Шипка беше премахнато и на негово място бе сложено знамето на Русия.

Малко по-късно Петков говори пред журналистите.

"Хора, не трябва да се вкарва омраза в този ден, в който хората са си дали живота за свободата на България", каза премиерът.

Попитан относно информациите, че ще пращаме изтребители да помагат на Украйна, Петков отсече: "Ние нямаме 17 летящи изтребителя. Нямаме изтребители, които да пазят нашето въздушно пространство, камо ли да пращаме в Украйна".

 

"Каквото можем като хуманитарна помощ - ще го дадем на Украйна. Всички искат да помагат", каза той.

"Българите не трябва да вярват на лъжите. Политиката на България не може да се съобразява с десетки хора, които са с нагласи на омраза. НСО ми даваха съвети, че не е разумно да се качвам на Шипка днес, но не - разумно е заради истинското ми сърце и душа", обясни Петков.

"Не трябва да разделяме нашите войски. Българският батальон е НАТО-вски батальон. Фалшива новина е това, че имаме 17 изтребителя", продължи той.

"Нашата коалиция говори с един глас, имаме разбиране", подчерта Петков.

Попитан за евентуален политически проект на уволнения от него военен министър Стефан Янев, Петков каза: "Живеем в демокрация, всеки може да направи партия".

"С Румен Радев работим заедно почти всеки ден. Довечера ще сме рамо до рамо, ще ни видите на тържествата в София", каза още Кирил Петков.

 

 Според информация на Епицентър. бг премиерът е бил предупреден за организираните агитки, които ще го атакуват, но въпреки това той е решил дасе качи на Шипка.

От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19