Кирил Петков провокира скандал в парламента, опитва се да блокира гледането на Изборния кодекс

Йордан Цонев изгони Настимир Ананиев от днешното заседание

Кирил Петков провокира скандал в парламента заради машините, Цонев въведе ред в залата

12498 | 24 ноем. 2022 | 11:33

От ПП обвиниха Йордан Цонев от ДПС, който води днешното заседание, че не спазва правилника на Народното събрание. Правилникът се спазва, категоричен бе Йордан Цонев

Кирил Петков провокира скандал в парламента, опитва се да блокира гледането на Изборния кодекс-Kiril-Petkov-provokira-skandal-v-parlamenta--opitva-se-da-blokira-gledaneto-na-Izborniya-kodeks_1669291324.jpgКирил Петков провокира скандал в парламента, Цонев въведе ред в залата-Kiril-Petkov-provokira-skandal-v-parlamenta--Tsonev-vavede-red-v-zalata_1669297803.jpgНачело с Кирил Петков тдепутатите от ПП наобиколиха трибуната, твърдейки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание и настояват да се изкажат без да изчакат своя ред за трибуната. -Nachelo-s-Kiril-Petkov-tdeputatite-ot-PP-naobikoliha-tribunata--tvardeyki--che-se-narushava-pravilnika-za-rabota-na-Narodnoto-sabranie-i-nastoyavat-da-se-izkazhat-bez-da-izchakat-svoya-red-za-tribunata--_1669291404.jpgСлед кратка размяна на реплики, в които Настимир Ананиев призова Цонев да спазва правилника на Народното събрание, Цонев го отстрани от заседанието.-Sled-kratka-razmyana-na-repliki--v-koito-Nastimir-Ananiev-prizova-Tsonev-da-spazva-pravilnika-na-Narodnoto-sabranie--Tsonev-go-otstrani-ot-zasedanieto-_1669291358.jpgКирил Петков провокира скандал в парламента, опитва се да блокира гледането на Изборния кодекс-Kiril-Petkov-provokira-skandal-v-parlamenta--opitva-se-da-blokira-gledaneto-na-Izborniya-kodeks_1669284673.jpgКирил Петков провокира скандал в парламента, опитва се да блокира гледането на Изборния кодекс-Kiril-Petkov-provokira-skandal-v-parlamenta--opitva-se-da-blokira-gledaneto-na-Izborniya-kodeks_1669284660.jpgСкандал в парламента! ПП се опитва да блокира гледането на изборния кодекс-Skandal-v-parlamenta--PP-se-opitva-da-blokira-gledaneto-na-izborniya-kodeks_1669282532.jpg

Напрежение в парламентарната залата!

 

Със скандал започна обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента. Искане на процедура от страна на ПП след започналото четене на становището на парламентарната Правна комисия, разпали страстите в групата на „Промяната“.

 

Председателстващият заседанието Йордан Цонев нареди да започне четене на доклада за измененията, внесен от Корнелия Нинова. Председателят на правната комисия Радомир Чолаков започна да чете, но това предизвика бурна реакция от страна на депутати от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България".

 

Начело с Кирил Петков те наобиколиха трибуната, твърдейки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание и настояват да се изкажат без да изчакат своя ред за трибуната. 

 

"Има правилник, който трябва да се спазва", секна ги Цонев.

През цялото това време Кирил Петков и Настимир Ананиев крещяха пред трибуната.

 

След кратка размяна на реплики, в които Настимир Ананиев призова Цонев да спазва правилника на Народното събрание, Цонев го отстрани от заседанието.

 

И мен ме изгонете! Имате правилник, трябва да го спазвате! Не ме гледайте така!", викаше истерично Петков към Цонев.

 

"Спазвам правилника! Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате работата на заседанието?", отвърна му невъзмутим водещият. Ананиев пък упорито не желаеше да напусна залата.

Колегите му викаха в подкрепа: "Няма да стане!"

Цонев спокойно отвърна: "Ще стане!"

“Трябва да се спазват правилата”, продължи за крещи  Кирил Петков, застанал непосредствено пред парламентарната трибуна.

 

Цонев разпореди да започнат изказвания по законопроекта. "Ако искат да слушат. Четете доклада", нареди той на Радомир Чолаков.

Изгоненият Ананиев пък си стоеше в залата и даже искаше думата. „Вие сте отстранен. Това, че стоите в залата, нищо не променя“, каза му Цонев.

 

В един момент Петков си изпусна нервите и се развика на Йордан Цонев: „Да, аз ще ви уча на правилника“, над 50 депутати от ПП се записали да се изкажат по заглавието (на законопроекта).

“Изберете дали да направите изказвания от трибуната, или не. Стоейки прави пред парламентарната трибуна, няма да промените нищо”, заяви споконйно Цонев на Петков.

 

С нова порция процедурни хватки от ПП се опитаха да забавят приемането на миналите на второ четене в комисия поправки.

Най-гласовит, традиционно, беше лидерът на ПП Кирил Петков, който 10 минути крещя по Цонев, че не спазва правилника.

„Вие ли ще ме учите“, попита отново с благ тон Цонев.

Депутатите от ПП обаче продължиха един през друг да крещят на Цонев.

 

„Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате заседанието? Правилникът се спазва. Ще имате процедура след първия член“, обяви невъзмутимо Йордан Цонев

„Колеги, можете да стоите и цял ден тук. Имате право и на процедура и на изказване“, продължи Йордан Цонев, а Камбарев от ПП му заяви, че не се справя с реда в залата, затова да отстъпи на Вежди Рашидов.

Над 50 депутати от ПП са се записали да се изкажат по заглавието на законопроекта, съобщи още Цонев.

 

От ПП обвиниха Йордан Цонев от ДПС, който води днешното заседание, че не спазва правилника на Народното събрание.

 

Правилникът се спазва, категоричен бе Йордан Цонев, който в крайна сметка успя да овладее заседанието и да въведе ред в залата.

 

Мирослав Иванов от ПП уточни, че трябва да се гласува дали ИК да бъде разгледан като втора точка. “Вие сте в пълно нарушение, защото нямате право да отнемате гласа на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте”, подчерта Иванов.

Цонев пък му отговори, че още в началото на днешното заседание се прие дневният ред, от който ИК стана втора точка за обсъждане. “Нека да преминем към процедури и изказвания. Вие имате записани 50 човека за това”, подчерта Цонев.

 

Той обеща, че след като шефът на правната комисия прочете доклада, ще даде възможност за процедура.

 

ПП обаче продължи да настоява за разместване на дневния ред. От партията твърдят, че Йордан Цонев е нарушил правилника на парламента. Цонев подчерта че парламентът се е произнесъл с две гласувания промените в Изборния кодекс да бъдат точка втора в дневния ред.

 

ПП поиска Вежди Рашидов да ръководи на заседанието. Десетина депутати от ПП отказват да си седнат на местата. Въпреки че е отстранен, Настимир Ананиев не напуска заседанието.

 

„Промяната“ поиска гласуване за отлагане на точката за някой друг ден.

 

От парламентарната трибуна Мустафа Карадайъ от ДПС заяви, че от седем парламентарни групи в НС, едва пет работят и се опитват да изложат своите позиции по Изборния кодекс.  „Две парламентарни групи, които искат да продължат промяната от лошо по-лошо, не искат“, каза още лидерът на ДПС.

От своя страна съпредседателят на ПП Асен Василев поиска да бъде остранен Карадайъ.


Йордан Цонев каза, че при нарушаване на реда в залата и отправена официална бележка веднъж се е наложило да отстрани Ананиев и че няма основание да отмени решението си.

 

По-късно разпечатка от протокола на заседанието на парламента показа, че Цонев не е нарушил правилника и е водил заседаноето спроред изискванията.

 


От категорията

Денков: Разочарован съм от Радев. Не знам за друг случай на пълно освобождаване на зам.министри

Акад. Николай Денков-Nikolay-Denkov--Ima-shans-za-mnogo-kompromisi--no-ima-i-nevazmozhni-kompromisi_1683314834.jpg

Най-меката дума, която можем да кажем за днешното освобождаване на заместниците ...

6 юни 2023 | 19:06

Тагарев: България ще предостави нова военна помощ за Украйна да продължи своята контраофанзива

Новият министър на отбраната Тагарев-VVS-s-ostro-pismo-sreshtu-Tagarev--Iska-da-dadem-tehnika-v-polza-na-chuzhdi-darzhavi_1680008194.jpg

Няма как докато до нашите граници е толкова мощна държава като Русия и тя ...

6 юни 2023 | 18:40

Слави Трифонов: Борисов е патологичен лъжец! Не е имало договорка Караджов да става министър

Слави Трифонов-1658757760.jpg

Гроздан Караджов би бил перфектен министър на транспорта, но никой не е водил ...

6 юни 2023 | 18:30

България има ново правителство - 132-ма, заедно с Карадайъ и Пеевски, избраха Денков за премиер

България има ново правителство -  132-ма, заедно с Карадайъ избраха акад. Денков за премиер-Balgariya-ima-novo-pravitelstvo---132-ma--zaedno-s-Karadaya-izbraha-akad--Denkov-za-premier_1686056349.png

От БСП, ИТН и "Възраждане" бяха против

6 юни 2023 | 15:39

Най-важното

Това създава много проблеми, защото има много преписки, които минават през заместниците преди да стигнат до министрите

Денков: Разочарован съм от Радев. Не знам за друг случай на пълно освобождаване на зам.министри

Акад. Николай Денков-Nikolay-Denkov--Ima-shans-za-mnogo-kompromisi--no-ima-i-nevazmozhni-kompromisi_1683314834.jpg

Най-меката дума, която можем да кажем за днешното освобождаване на заместниците ...

6 юни 2023 | 19:06

Помощта нямало да уврежда българските отбранителни с особености, уточни новият министър на отбраната

Тагарев: България ще предостави нова военна помощ за Украйна да продължи своята контраофанзива

Новият министър на отбраната Тагарев-VVS-s-ostro-pismo-sreshtu-Tagarev--Iska-da-dadem-tehnika-v-polza-na-chuzhdi-darzhavi_1680008194.jpg

Няма как докато до нашите граници е толкова мощна държава като Русия и тя ...

6 юни 2023 | 18:40

Ние няма да пречим на колацията ГЕРБ-ПП да излъчат редовно правителство, посочиха от ДПС

Пеевски и Карадайъ: Не подкрепяме правителството, а подкрепяме само конституционната реформа

Карадайъ: С Пеевски гласувахме "за" кабинета. Това е крачка към преодоляване на политическата криза-Balgariya-ima-novo-pravitelstvo---132-ma--zaedno-s-Karadaya-i-Peevskii--izbraha-Denkov-za-premier_1686056787.png

Не подкрепяме правителството като състав, а подкрепяме само конституционната ...

6 юни 2023 | 16:07

Делян Добрев: Гласувах "против", защото продължавам да смятам, че ПП са сбирщина от измамници

Делян Добрев: Гласувах "против", защото продължавам да смятам, че ПП са сбирщина от измамници-Delyan-Dobrev--Asen-Vasilev-chaka-Boyko-Borisov-da-go-napravi-premier_1682784758.jpg

Чакам с нетърпение да гласувам "за" при първият вот на недоверие към ...

6 юни 2023 | 16:08

Гроздан Караджов щеше да е министър, да не си отварям устата повече..., посочи лидерът на ГЕРБ

Борисов: Ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат

Бойко Борисов след гласуването в пленарната зала за кабинета "Денков"-Boyko-Borisov-sled-glasuvaneto-v-plenarnata-zala-za-kabineta--Denkov-_1686056950.jpg

Не искам да критикувам президента, който трябва да е обединител, коментира той ...

6 юни 2023 | 16:08

Когато водехме разговори, изобщо не е ставало дума за г-н Гешев, беше въпросът да кредитираме г-жа Габриел, посочи тя (ВИДЕО)

Нинова към Борисов за първия мандат: Знам, че сте лъжец, но че сте толкова голям лъжец, не знаех
(Видео)

Нинова опроверга Борисов за кабинета с първия мандат: Лъжец! Това е пълна лъжа!-Ninova-oproverga-Borisov-za-kabineta-s-parviya-mandat--Lazhets--Tova-e-palna-lazha-_1686061512.jpg

Тя определи като "неморална" постигнатата договореност за кабинет ...

6 юни 2023 | 17:21

Днес г-н Борисов подарява цялата власт на ПП

Радев още по-остър: Новата коалиция във властта обезсмисли изборите, измамиха избирателите си

Днес г-н Борисов подарява цялата власт на ПП-Dnes-g-n-Borisov-im-podaryava-tsyalata-vlast_1686045601.png

Надявам се правителството да не предава националните интереси, както лидерите ...

6 юни 2023 | 12:59

Никой не е водил никакви преговори по никакъв начин за никакви хора между ГЕРБ и „Има такъв народ"

Слави Трифонов: Борисов е патологичен лъжец! Не е имало договорка Караджов да става министър

Слави Трифонов-1658757760.jpg

Гроздан Караджов би бил перфектен министър на транспорта, но никой не е водил ...

6 юни 2023 | 18:30

Кабинетът не го подкрепяме като кабинет, като състав, подчерта той

Пеевски: С Карадайъ влизаме в комисията по конституционни въпроси

Пеевски: С Карадайъ влизаме в комисията по конституционни въпроси-Peevski--S-Karadaya-vlizame-v-komisiyata-po-konstitutsionni-vaprosi_1686059371.jpg

Той и лидерът на Движението Мустафа Карадайъ бяха единствените депутати от ДПС, ...

6 юни 2023 | 16:49