Кирил Петков провокира скандал в парламента, опитва се да блокира гледането на Изборния кодекс

Йордан Цонев изгони Настимир Ананиев от днешното заседание

Кирил Петков провокира скандал в парламента заради машините, Цонев въведе ред в залата

11201 | 24 ноем. 2022 | 11:33

От ПП обвиниха Йордан Цонев от ДПС, който води днешното заседание, че не спазва правилника на Народното събрание. Правилникът се спазва, категоричен бе Йордан Цонев

Кирил Петков провокира скандал в парламента, опитва се да блокира гледането на Изборния кодекс-Kiril-Petkov-provokira-skandal-v-parlamenta--opitva-se-da-blokira-gledaneto-na-Izborniya-kodeks_1669291324.jpgКирил Петков провокира скандал в парламента, Цонев въведе ред в залата-Kiril-Petkov-provokira-skandal-v-parlamenta--Tsonev-vavede-red-v-zalata_1669297803.jpgНачело с Кирил Петков тдепутатите от ПП наобиколиха трибуната, твърдейки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание и настояват да се изкажат без да изчакат своя ред за трибуната. -Nachelo-s-Kiril-Petkov-tdeputatite-ot-PP-naobikoliha-tribunata--tvardeyki--che-se-narushava-pravilnika-za-rabota-na-Narodnoto-sabranie-i-nastoyavat-da-se-izkazhat-bez-da-izchakat-svoya-red-za-tribunata--_1669291404.jpgСлед кратка размяна на реплики, в които Настимир Ананиев призова Цонев да спазва правилника на Народното събрание, Цонев го отстрани от заседанието.-Sled-kratka-razmyana-na-repliki--v-koito-Nastimir-Ananiev-prizova-Tsonev-da-spazva-pravilnika-na-Narodnoto-sabranie--Tsonev-go-otstrani-ot-zasedanieto-_1669291358.jpgКирил Петков провокира скандал в парламента, опитва се да блокира гледането на Изборния кодекс-Kiril-Petkov-provokira-skandal-v-parlamenta--opitva-se-da-blokira-gledaneto-na-Izborniya-kodeks_1669284673.jpgКирил Петков провокира скандал в парламента, опитва се да блокира гледането на Изборния кодекс-Kiril-Petkov-provokira-skandal-v-parlamenta--opitva-se-da-blokira-gledaneto-na-Izborniya-kodeks_1669284660.jpgСкандал в парламента! ПП се опитва да блокира гледането на изборния кодекс-Skandal-v-parlamenta--PP-se-opitva-da-blokira-gledaneto-na-izborniya-kodeks_1669282532.jpg

Напрежение в парламентарната залата!

 

Със скандал започна обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента. Искане на процедура от страна на ПП след започналото четене на становището на парламентарната Правна комисия, разпали страстите в групата на „Промяната“.

 

Председателстващият заседанието Йордан Цонев нареди да започне четене на доклада за измененията, внесен от Корнелия Нинова. Председателят на правната комисия Радомир Чолаков започна да чете, но това предизвика бурна реакция от страна на депутати от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България".

 

Начело с Кирил Петков те наобиколиха трибуната, твърдейки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание и настояват да се изкажат без да изчакат своя ред за трибуната. 

 

"Има правилник, който трябва да се спазва", секна ги Цонев.

През цялото това време Кирил Петков и Настимир Ананиев крещяха пред трибуната.

 

След кратка размяна на реплики, в които Настимир Ананиев призова Цонев да спазва правилника на Народното събрание, Цонев го отстрани от заседанието.

 

И мен ме изгонете! Имате правилник, трябва да го спазвате! Не ме гледайте така!", викаше истерично Петков към Цонев.

 

"Спазвам правилника! Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате работата на заседанието?", отвърна му невъзмутим водещият. Ананиев пък упорито не желаеше да напусна залата.

Колегите му викаха в подкрепа: "Няма да стане!"

Цонев спокойно отвърна: "Ще стане!"

“Трябва да се спазват правилата”, продължи за крещи  Кирил Петков, застанал непосредствено пред парламентарната трибуна.

 

Цонев разпореди да започнат изказвания по законопроекта. "Ако искат да слушат. Четете доклада", нареди той на Радомир Чолаков.

Изгоненият Ананиев пък си стоеше в залата и даже искаше думата. „Вие сте отстранен. Това, че стоите в залата, нищо не променя“, каза му Цонев.

 

В един момент Петков си изпусна нервите и се развика на Йордан Цонев: „Да, аз ще ви уча на правилника“, над 50 депутати от ПП се записали да се изкажат по заглавието (на законопроекта).

“Изберете дали да направите изказвания от трибуната, или не. Стоейки прави пред парламентарната трибуна, няма да промените нищо”, заяви споконйно Цонев на Петков.

 

С нова порция процедурни хватки от ПП се опитаха да забавят приемането на миналите на второ четене в комисия поправки.

Най-гласовит, традиционно, беше лидерът на ПП Кирил Петков, който 10 минути крещя по Цонев, че не спазва правилника.

„Вие ли ще ме учите“, попита отново с благ тон Цонев.

Депутатите от ПП обаче продължиха един през друг да крещят на Цонев.

 

„Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате заседанието? Правилникът се спазва. Ще имате процедура след първия член“, обяви невъзмутимо Йордан Цонев

„Колеги, можете да стоите и цял ден тук. Имате право и на процедура и на изказване“, продължи Йордан Цонев, а Камбарев от ПП му заяви, че не се справя с реда в залата, затова да отстъпи на Вежди Рашидов.

Над 50 депутати от ПП са се записали да се изкажат по заглавието на законопроекта, съобщи още Цонев.

 

От ПП обвиниха Йордан Цонев от ДПС, който води днешното заседание, че не спазва правилника на Народното събрание.

 

Правилникът се спазва, категоричен бе Йордан Цонев, който в крайна сметка успя да овладее заседанието и да въведе ред в залата.

 

Мирослав Иванов от ПП уточни, че трябва да се гласува дали ИК да бъде разгледан като втора точка. “Вие сте в пълно нарушение, защото нямате право да отнемате гласа на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте”, подчерта Иванов.

Цонев пък му отговори, че още в началото на днешното заседание се прие дневният ред, от който ИК стана втора точка за обсъждане. “Нека да преминем към процедури и изказвания. Вие имате записани 50 човека за това”, подчерта Цонев.

 

Той обеща, че след като шефът на правната комисия прочете доклада, ще даде възможност за процедура.

 

ПП обаче продължи да настоява за разместване на дневния ред. От партията твърдят, че Йордан Цонев е нарушил правилника на парламента. Цонев подчерта че парламентът се е произнесъл с две гласувания промените в Изборния кодекс да бъдат точка втора в дневния ред.

 

ПП поиска Вежди Рашидов да ръководи на заседанието. Десетина депутати от ПП отказват да си седнат на местата. Въпреки че е отстранен, Настимир Ананиев не напуска заседанието.

 

„Промяната“ поиска гласуване за отлагане на точката за някой друг ден.

 

От парламентарната трибуна Мустафа Карадайъ от ДПС заяви, че от седем парламентарни групи в НС, едва пет работят и се опитват да изложат своите позиции по Изборния кодекс.  „Две парламентарни групи, които искат да продължат промяната от лошо по-лошо, не искат“, каза още лидерът на ДПС.

От своя страна съпредседателят на ПП Асен Василев поиска да бъде остранен Карадайъ.


Йордан Цонев каза, че при нарушаване на реда в залата и отправена официална бележка веднъж се е наложило да отстрани Ананиев и че няма основание да отмени решението си.

 

По-късно разпечатка от протокола на заседанието на парламента показа, че Цонев не е нарушил правилника и е водил заседаноето спроред изискванията.

 


От категорията

Слави Трифонов: Кирил Петков предложи на БСП престъпна сделка. Това е грандиозен скандал!

Слави Трифонов обвини "Продължаваме промяната", че са откраднали изборите-1645701992.jpg

Бившият премиер е предложил на практика престъпна сделка - да позволи на БСП да ...

26 ноем. 2022 | 13:26

Георги Георгиев за Борис Бонев: Не може първата ти работа да е кмет на София

Георги Георгиев за Борис Бонев: Не може първата ти работа да е кмет на София-Georgi-Georgiev-za-Boris-Bonev--Ne-mozhe-parvata-ti-rabota-da-e-kmet-na-Sofiya_1669464981.jpg

Тротоарите са един от големите цивилизационни проблеми на София, смята ...

26 ноем. 2022 | 14:12

Нашенка e първата жена сержант в Българо-американската полицейска асоциация

Диляна Николова служи в полицията на град Лексингтън, Кентъки-Dilyana-Nikolova-sluzhi-v-politsiyata-na-grad-Leksingtan--Kentaki_1669492314.jpg

Диляна е родена в София и е израснала в квартал "Гоце Делчев". Има ...

26 ноем. 2022 | 21:50

Рибарски: Мостовете между БСП и ПП са съборени. Изказването на Свиленски е "балонно вмятане"

Рибарски: Мостовете между БСП и ПП са съборени. Изказването на Свиленски е "балонно вмятане"-Ribarski--Mostovete-mezhdu-BSP-i-PP-sa-saboreni--Izkazvaneto-na-Svilenski-e--balonno-vmyatane-_1669487747.jpg

Индустрията не разчита до такава степен на природен газ, а и България има ...

26 ноем. 2022 | 20:34

Най-важното

Президентът участва в международната конференция за хуманитарната програма “Зърно от Украйна"

Радев: Необходими са решителни действия в отговор на растящата продоволствена криза

Радев: Необходими са решителни действия в отговор на растящата продоволствена криза-Radev--Neobhodimi-sa-reshitelni-deystviya-v-otgovor-na-rastyashtata-prodovolstvena-kriza_1669478476.jpg

Във форума участваха присъствено или чрез видеоконферентни връзки генералният ...

26 ноем. 2022 | 17:57

Всякакви аматьори си позволяват да дават оценки на ГЕРБ, възмути се лидерът на партията

Борисов: ПП всячески искат да отидат на избори. Колкото време минава - далаверите им излизат (ВИДЕО)
(Видео)

Колко са жалки нашите политически опоненти, посочи Борисов-Kolko-sa-zhalki-nashite-politicheski-oponenti--posochi-Borisov_1669476706.jpg

Колко са жалки нашите политически опоненти. Ако всички имаха политически ...

26 ноем. 2022 | 17:26

Лидерът на ИТН добавя към публикацията си видео с изказване на депутата от БСП Георги Свиленски

Слави Трифонов: Кирил Петков предложи на БСП престъпна сделка. Това е грандиозен скандал!

Слави Трифонов обвини "Продължаваме промяната", че са откраднали изборите-1645701992.jpg

Бившият премиер е предложил на практика престъпна сделка - да позволи на БСП да ...

26 ноем. 2022 | 13:26

Нито лев от парите на софиянци не е даден за "калпавия" ремонт на жълтите павета, категоричен е той

Георги Георгиев за Борис Бонев: Не може първата ти работа да е кмет на София

Георги Георгиев за Борис Бонев: Не може първата ти работа да е кмет на София-Georgi-Georgiev-za-Boris-Bonev--Ne-mozhe-parvata-ti-rabota-da-e-kmet-na-Sofiya_1669464981.jpg

Тротоарите са един от големите цивилизационни проблеми на София, смята ...

26 ноем. 2022 | 14:12

Патогенът е базиран на щама Омикрон и оригиналния вариант от Ухан, казва ген. Игор Кирилов

Руското министерство на отбраната: САЩ са създали вариант на коронавирус с 80% смъртност

Патогенът е базиран на щама Омикрон и оригиналния вариант от Ухан, казва ген. Игор Кирилов-Patogenat-e-baziran-na-shtama-Omikron-i-originalniya-variant-ot-Uhan--kazva-gen--Igor-Kirilov_1669489023.jpg

Провеждането на подобен експеримент показва, че в САЩ липсва система за ...

26 ноем. 2022 | 20:55

Вътрешнополитическата несигурност също продължава с наличието на служебно правителство

Негативни оценки! „Стандард енд Пуърс“: Остава неясно членството на България в еврозоната

„Стандард енд Пуърс“: Остава неясно членството на България в еврозоната--Standard-end-Puars--Ostava-neyasno-chlenstvoto-na-Balgariya-v-evrozonata_1669449813.jpg

България в момента изпитва висока инфлация, което според S&P Global Ratings ...

26 ноем. 2022 | 10:02

Този меморандум беше грубо нарушаване на законовите рамки, е мнението на експерти

Фотоволтаици и батерии върху загробени мини!?! Това ли са обещали Петков/Василев на Джемкорп?

Фотоволтаици и батерии върху загробени мини!?! Това ли са обещали Петков/Василев на Джемкорп? -Fotovoltaitsi-i-baterii-varhu-zagrobeni-mini--Tova-li-sa-obeshtali-Petkov-Vasilev-na-Dzhemkorp--_1669388711.jpg

Ако този скандален факт отговаря на истината, то тогава Петков/Василев с ...

25 ноем. 2022 | 15:29

Повече никой няма да има право да държи кодовете на машините, заяви той

Скандал! Свиленски: Кирил Петков ни предложи да оттеглим хартиената бюлетина срещу кода на машините

 Кирил Петков ни предложи да оттеглим хартиената бюлетина срещу кода на машините--Kiril-Petkov-ni-predlozhi-da-otteglim-hartienata-byuletina-sreshtu-koda-na-mashinite_1669410378.jpg

Ако продължавате, утре ще ви кажа и други работи. Внимавайте какво говорите, ...

25 ноем. 2022 | 19:16

Обвинението към вас, че сте осъществявал търговия с влияние граничи с далеч по-сериозни неща, обърна се Биков към Петков.

Кирил Петков към Георги Свиленски: Ще ви съдя! Кодът на мишините е в ЦИК

Кирил Петков към Георги Свиленски: Ще ви съдя! Кодът на мишините е в ЦИК-Kiril-Petkov-kam-Georgi-Svilenski--Shte-vi-sadya--Kodat-na-mishinite-e-v-TsIK_1669411525.jpg

"Нали знаете кой настъпва мотиката два пъти по един и същи начин? Защо го ...

25 ноем. 2022 | 23:24