Слави Трифонов с ексклузивно интервю

Държавата е зле финансово, Весела Чернева води политика за вдигане на ветото над РСМ, каза той (ВИДЕО)

Слави Трифонов извика в ефир: Разваляме коалицията заради Македония! Петков иска да вдигне ветото!

27057 | 12 юни 2022 | 15:42

Премиерът ми каза:"Каримански е леке!" и повече не съм му вдигнал телефона!ПП трябва да бъдат държани далеч от властта, те са като ГЕРБ . Последният път, в който съм виждал Ахмед Доган, е преди 15 години, когато беше на гости в моето предаване


Разваляме коалицията заради Македония! Петков иска да вдигне ветото! Коалционното споразумение е нарушено - това извика в тв и радио ефира лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Кирил Петков и Асен Василев се самозабравят като премиер и финансов министър и трябва да бъдат спрени, добави той.

 

Кирил Петков създава алтернативно външно министерство и това е национално предателство, подчерта Трифонов. 

 

Моето мнение е, че тези хора от ПП не стават за това да се занимават с власт, с управление на държава. Те трябва да стоят максимално далеч от властта, Не съм популист. Имам цел - да свърша работата. Целта на ИТН в правителството беше да се случат нещата, които бяха описани в Референдума. 

 

Това каза лидерът на партия ”Има такъв народ” Слави Трифонов в ексклузивно интервю за ”Дарик” в предаването ”Седмицата на Дарик радио”. Предаванто се излъчва и от телевизия 7/8, в чието студио се води разговорът.

 

Основната тема е трусът в коалицията и може ли да се седне на масата на преговорите или предстоят нови избори.

 

"Какво значи да си мъжкар? Аз не съм популист. Да си популист означа да си народняк или да говориш неща, които се харесват на народа. Казвам това, което смятам, че е правилно", започна Трифонов.

"Аз съм от село, не се изявявам като реформатор“, каза още Слави Трифонов.

"Целта на ИТН първо беше да се въведат в действие решенията на референдума, който ние проведохме. Това беше първата цел. После се случиха един куп неща. Ние спечелихме избори, трябваше да поемаме отговорност, решихме да не се събираме с други партии, а да свършим работа. Не успяхме да реализираме правителство. Направих едно изявление, че следващият път, колкото зависи от мен, ще направя всичко възможно да има правителство. Ние подписахме споразумение с ПП, а не с останалите партии. Това дали ще има правителство оттук нататък е въпрос на Конституция", продължи Трифонов.

"Най-големият компромис беше да участваме в тази коалиция с БСП. Те са част от статуквото. Аз съм наясно с цялата тази ситуация от 10 ноември 1989 г. Това е най-сериозният компромис. Преодолях го с много зор, не ми беше лесно, но се справих. Не е имало четворни срещи в началото. Петков и Василев провеждаха срещи по отделно. Записал съм си го Кирил Петков като "Кирил Петков Пробиотик".

 

Той призна, че след като през юли е спечелил изборите, е предложил на Петков и Василев да станат част от неговия кабинет. Петков поставил условие в кабинета на Слави, Асен Василев да е министър на финансите. Той обаче не се съгласил и идеята пропаднала.

 

"Те са много гъвкави, флексабилни. Говорят с желание нещо да се случи. Петков е емоционален, Василев е гъвкав на базата на това да стане нещото", охарактезира ги той.

 

"Аз съм изтеглил министри. За да се развали, трябва да има други действия и ходове. Аз не съм развалял нищо. Аз не съм човек, който гледа отстрани. За добро или за лошо съм участник в цялата тази работа“, изтъкна Трифонов.

 

Те имат отговорник, който е на пряко подчинение. В случая с външно министрество това е Весела Чернева, която води друга политика, двойна политика, разкри Трифонов. 

 

"Според информацията, която имам, държавата е доста зле финансово", допълни той.

 

"Вие в момента се явявате като говорител на министър-председателя. Това е неговата теза. Има друга теза. ИТН беше унижавана в коалицията. Тезата за Македония да изпълни своите ангажименти и чак тогава да стартира претоворите за ЕС. Моето мнение е, че тези хора не стават за това да се занимават с власт, с управление на държава. Те трябва да стоят максимално далеч от властта“, атакува доскорошните си партньори Трифонов.

 

"Кой е този капацитет, който ще определя кой е почтен и кой не е? Има закон - това може да решава съдът. За морала се грижат семейството, църквата и училище. Той какъв е на българите? Семейство ли им е, църква ли им е или е училище? Не му е работа да казва кой е почтен и непочтен. Четворната коалиция се появи с цел - да престане начина на управление на ГЕРБ. Кирил Петков прави същото, ПП прави същото - взима еднолично решенията. ПП управлява като ГЕРБ. Петков и Василев са двете страни на една монета. Той кара влака, защото има коалиция. Той управлява с коалиция", каза Трифонов още по адрес на ПП, Кирил Петков и Асен Василев.

 

В момента, в който ми стана ясно, че това е е невъзможно, се допитах до депутатите на ИТН. Просто той не спря да се опитва да ни прескача по казуса с Македония. Не чу съвети, не проумя факта, че има отношение към този казус. В България говореше други работи, а пред посланиците и чужди политици, говореше друго. Лъжеше“, допълни Трифонов.

 

“Петков казва: Това е моят министър, аз решавам, той се държи авторитарно“, коментира Трифонов.

 

"Хората са решили да имат такова мнение, прекрасно е, че има свобода на словото. Това са пълни глупости. Има още 215 депутати. Те са избрани от хората. Не сме ги назначили аз и вие. Вие против ли сте резултатите от последните избори? Какво да направим? Да ги избием, да ги изключим? Ето, аз не ги харесвам, други не ме харесват мен. Трябва ли да ме събират с този или онзи, защото не ме харесват“, заяви той за ГЕРБ и ДПС.

 

"Аз съм човекът, който е създал ИТН. Аз съм единственият човек, който заедно със сценаристите, могат да кажат какво се случва в ИТН. Два пъти ви казах вече - единствените хора, с които съм се посъветвал, са депутатите на ИТН. Да ви кажа четвърти, пети път... Те на 100% ме подкрепиха да излезем от тази коалиция", разкри Трифонов.

 

Последният път, в който съм виждал Ахмед Доган, е преди 15 години, когато беше на гости в моето предаване по една друга телевизия, призна Трифонов.

 

"Нека ви кажа - да не забравяме, че ГЕРБ бяха обичани от журналистите. Тогава медии, които бяха много близки, до Борисов, бяха в кампания срещу мен. Сега има медии, които са близки до Кирил Петков. Вие негов апологет ли сте? Отговорете - вие харесвате ли го? Вие ми задавате въпроси, които са абсурдни. Има значение дали го харесвате. Ако го харесвате, ще имате едно мнение, ако не го харесвате - друго. Медиите трябва да се критични. А срещу мен? Мълча си, казвам някакви неща, базирайки се на факти, а не на това дали го харесвам или не го харесвам“, остро реагира Трифонов на удобните въпроси, поставени от водещия Константин Вълков, който очевидно имаше за цел да защитава Кирил Петков и да извади от равновесие Трифонов. 

 

"Приличам ли ти на граничар?", извика Трифонов на Вълков, който очевидно защитава Кирил Петков и атаката, която той, заедно с БАБХ, извършват срещу частната лаборатория на Капитан Андреево.

 

"Какво? Това е абсолютна тъпотия! Аз какво общо имам с това? Нямам представа, говорите ми неща, от които не разбирам. Нямам нищо общо. Имам чувството, че сте странен човек, който не чува какво му се говори. Не ме ли разбрахте? Какво общо имам аз с Капъкуле? Що ме питате? Питайте ме за баба си“, скочи Трифонов на водещия.

 

"Моята майка, която е още жива, баща ми почина, тези хора са ми казвали кое е добро и лошо. Ходил съм в социалистическо училище. Между третата и осмата година се формира един човек. Майка ми, моята майка, ми набиха в главата да знам кое е почтено и кое е непочтено. Не съм запознат със семейството на Кирил Петков. Един човек се изправя и казва "Вие сте непочтените, ние сме почтените". Трябва да има доказателства. В една законова държава трябва да има доказателства. С каква цел ме питате за морала? Каква е вашата цел, че да ме питате. Не сте много добър във фазата разговор. Ето вие правите някакви внушения и инсинуации с Капъкуле, това правите. Внушавате, аз нямам нищо общо, вие го казахте десет пъти. Като оня американски филм е. Вие това правите. Знаете, че нямам нищо общо с Капъкуле, вие десет пъти ме питате. Твърдо съм решен, че правите инсинуация. Искате да кажете, че аз имам нещо с кого? Аз нямам нищо с ДПС, нямам нищо общо с Капъкуле. А вашето са въпроси, които водят към това. Защо го правите? Защо искате да ме изкарате? В интернет пише всичко. Вие знаете ли, че пише, че съм рептил, имам люспи на змия. Що не го коментирате това? Щото ви изглежда нелепо. На вас ви изнася или на други хора им изнася, ми правите тука внушения. Нямам нищо общо с депесета, Капъкулета и гербове. Познавам Лех Валенса, Карл Люис, Брад Пит, познавам от най-обикновения човек в Чипровци до Михаил Горбачов. Питайте ме нещо за Капъкуле", отговори Слави Трифонов на водещия Константин Вълков.

 

"Македонската музика е единствената част от фолклорната музика, която може да бъде в крак с времето. Македония, македонската музика, е един много силен емоционален казус за всички българи. Няма популизъм тука. Това е важен, емоционален казус, който касае историята на България. Когато за първи и единствен път отидох в Македония, срещу нашето посолство в Скопие, имаше надпис "Бугари умрете". Защо да умираме? Първи ги признахме. Дадохме им танкове. Те са наш брат. Над 100 000 имат български паспорти, а на преброяванего имаше 3000. Защо се страхуват да се нарекат българи, а се редят за паспорти? Някой ги спира, някой им прави внушение. Говорил съм с българи там, те са подложени на стрес. Докато Македония не промени Конституцията си и не спазва договора от 2017 г., ако зависи от мен, няма да стартират изобщо преговори", коментира Трифонов и важната тема със Северна Македония.

 

"Сега разбрах, защо харесвате Кирил Петков. Вие сте от жълтите павета, от солта, а аз съм селянин и чалгар“, подигра се Трифонов, след като Вълков си призна, че е от София.

 

"Винаги съм се уповавал на експерти. В началото ви казах, че уважавам хората, които вършат работа. За мен единствената възможност е да свършиш работата добре. Има си различни форми за управление. Не съм казал нищо какъв специалист е Лорер или жена му. Това е решил Кирил Петков. Това е част от играта да имаш коалиционни партньори“, коментира още Трифонов.

 

"Как ще наречете човек, който ви гледа в очите и ви казва какво ще направи, а утре прави друго? Как ще го наречете? Според мен е лъжец“, попита Трифонов, но отговор от страна на водещия не последва.

 

"Аз съм се изразил ясно. Сигурно е достигнало до вас, че каквото кажа, това и правя обикновено. Аз не вярвам на вас, вярвам на министър на външните работи. Аз знам как се водят разговорите, какви документи има, вие грешите. Кирил Петков води двойна политика по отношение на Северна Македония. И в това съм убеден!“, отсече Трифонов.

 

"Опитът ми с БНБ е печален. ПП смятат, че те са прави и щом посочат един човек, значи това е той“, сподели повече Трифонов от кухнята в коалицията.

 

Слави разказа, че Петков му се е обадил по телефона в 23 часа, за да се обсъди с останалите коалиционни партньори кандидатурата за гуверньор на БНБ. Освен това Петков го включил на спикер. Трифонов попитал на спикер останалите дали не се притесняват, че Петков и Рашков са арестували Бойко Борисов без те да бъдат уведомени.

"Те не казаха нищо. Кирил Петков каза, че ще говорим лично. Каза: “Който и да е шеф на БНБ, само да не е Каримански“.

 

Попитах го да ми каже, защо не той, имаш информация ли, имаш на разположение служби, МВР, ДАНС, нормално е да не знам всичко“, разказа Трифонов.

 

Петков му отговорил, че "Каримански е леке" и не го харесвал. "Оттогава не съм разговарял с него. Нали е почтен?", призна Трифонов.

 

"Не беше много почтено да излиза Петков и да обяснява, че половината от депутатите от ИТН били почтени, а другите не били почтени. За мен предател веднъж е предател за цял живот. Аз ги питах за тази ситуация дали да постъпя така, те на 100% ме подкрепиха. Вие как ще реагирате, интересно ми е, ако те имат за партньори ГЕРБ и ДПС“, продължи коментара си бившият шоумен.

 

"Заради Македония, не заради ИТН! И заради нарушените споразумения и заради това, че не се управлява добре държавата във финансов аспект. Ама какво мога да знам, аз съм един бивш певец. Изхарчени са над 15 млрд. до декември и още 4-5 млрд. досега. Това са парите на уважаемите българи. Има хора, които се занимават с това и им имам доверие, абсолютно доверие, единият е Любомир Каримански", посочи Трифонов причината, поради която изтегли министрите си и напусна коалицията.

 

"Кирил Петков и Асен Василев се самозабравят и се държат неадекватно, като премиер и министър на финансите, те трябва да бъдат спрени. Той се опитва да тегли непрекъснато кредити. За мен това да теглиш кредит е много опасно. Кирил и Асен казаха в кампанията, че няма да теглят нови заеми. Що не ги питате тях? Ще ви пратя видео. Не е ясно, зимата не е дошла още. Ще видим кое е правилното. Взеха всички пари от енергетиката и от БЕХ по еднолично решение на Асен ги използваха както решиха“, заяви Трифонов.

 

Интервюто на Трифонов беше на живо и беше първото интервю на лидера на “Има такъв народ”, което той дава тази година.Слави Трифонов с ексклузивно интервю:Тези от ПП трябва да бъдат държани далеч от властта (НА ЖИВО)

Премиерът ми каза:"Каримански е леке!" и повече не съм му вдигнал телефона!ПП трябва да бъдат държани далеч от властта, те са като ГЕРБ . Последният път, в който съм виждал Ахмед Доган, е преди 15 години, когато беше на гости в моето предаване

От категорията

Асен Василев обърна палачинката: Евтин газ от "Газпром"? Защо не...
(Видео)

Асен Василев Кадър: бТВ-1660489468.jpg

Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да ...

14 авг. 2022 | 15:04

Димитър Стоянов: Бъдещите военноморски командири поемат заветите на славни предшественици
(Видео)

Снимки: Министерство на отбраната-1660475642.jpg

„Вие встъпвате в редовете на ВМС под знака и името на патрона на този випуск ...

14 авг. 2022 | 14:13

Бойко Рашков и отцепници от "Има такъв народ" ще водят листите на "Продължаваме промяната"
(Видео)

Бойко Рашков и отцепници от "Има такъв народ" ще водят листите на "Продължаваме промяната" -1660503337.jpg

Бившият премиер Кирил Петков няма да е водач в родния си Пловдив, а в София. ...

14 авг. 2022 | 21:53

Йорданка Фандъкова: Ремонтите в София вървят по план
(Видео)

Йорданка Фандъкова-1658488109.png

"Продължава цялостният ремонт на тунела за "Люлин" - това също е ...

14 авг. 2022 | 20:22