Снимки: Столична община

Събитието ще се проведе от 17 до 20 юни

SoFest ще предложи неочаквани колаборации от стилове в тазгодишната си програма

1983 | 10 юни 2021 | 12:01

Всички почитатели на знаковото събитие ще се срещнат отново в Кино „Кабана“ с любими изпълнители. На откритата лятна сцена обичани и известни музиканти, актьори, творци, писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството

Снимки: Столична община-1623315816.jpg-1623315859.jpg

Задава се поредното издание на емблематичния столичен фестивал SoFest. Всички почитатели на знаковото събитие ще се срещнат отново в Кино „Кабана“ с любими изпълнители. На откритата лятна сцена, от 17 до 20 юни обичани и известни музиканти, актьори, творци, писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството, съобщават от Столична община.

За поредна година всяка една от вечерите ще изненада с разтърсваща симбиоза между различни стилове. Непредвидима смес между музика, глас, текст, танц ще докосне и провокира аудиторията. Ще завладее феновете не само с джаз, рок, чил аут и фънки звучене, но и ще предизвика смях, романтика, любов.

През първата вечер на фестивала актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев ще представят музикално-поетичният спектакъл „Усещане за любов“. Зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика.

На сцената ще излязат и виртуозният музикант Теодосий Спасов и майсторът на балканския електронен звук Иван Шопов. Те ще покорят публиката с проекта InFusion, в който са стъпили върху фундамента на балканския етно джаз и българските фолклорни мотиви. Специално за SoFest, под звездното небе ще се присъедини и брилянтният пианист Живко Петров.

През втората нощ пленяващите актриси Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова ще разкажат по неповторим начин, истерично смешно истински случки от карантината. Комедийният стендъп спектакъл “Извънредно положение“ с оригинален, авторски сценарий гарантира много смях и забавление. На лятната сцена гостите на фестивала ще се отдадат и на завладяващите ритми на някой от най-популярните и обичани песни на култовата група „Обичайните заподозрени“. Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Веселин Веселинов - Еко, Стоян Янкулов - Стунджи и Мирослав Иванов ще изпълнят в неочаквани версии „Песента на десетилетието“, “По-полека“, „Холивуд“, „Фойерверк“, а специално за SoFest ще представят и някои от новите си песни.

На 19 юни публиката ще се срещне с доказалите се поети и автори Маргарита Петкова и Добромир Банев. Базираният по едноименната им книга спектакъл „Абсурдни времена“ с участието на Нона Йотова и Петър Антонов ще изпълни вечерта по незабравим начин. SoFets ще продължи с концерт на очарователния певец с виртуозен глас и постоянно присъствие в музикалните топ класации Стефан Илчев. Специално за фестивала той ще изпълни свои нови песни, както и най-доброто от българската и световна поп сцена.
SoFest ще закрие тазгодишното издание със спектакъла „Опасен чар“ - Тодор Колев трибют.

Гостите на фестивала ще се срещнат с приятели и роднини на „опасния чаровник“, а след това в главната роля ще е нейно величество Музиката. Заедно с Филип Аврамов - Фицата, Нелко Коларов и група АКАГА ще се върнем във времето, когато „имаше чувство и само тогава се раждаше изкуство“. Ще съпреживеем една незабравима вечер, в която ще си припомним за „нашенеца, който настигна американците, но той самият няма стигане“, за “двойникът с хиляди лица“, за незабравимия голям артист Тодор Колев, който ни караше да се усмихваме.

И тази година SoFest ще сподели и предаде любовта към изкуството на най-малките си почитатели. Специално за децата на 18, 19 и 20 юни на слънчевата сцена на Кино „Кабана“ ще има три завладяващи събития.

Талантливата, забавна и обичана актриса Мая Бежанска, която разсмива искрено до сълзи малки и големи, ще чете детски приказки с балкански привкус от авторите на „Пощенска кутия“. Звездите Мими, Биби, Бухалче и Маргаритка ще пеят заедно с малчуганите най-любимите български детски песни в забавно "Караоке с Маргаритка”. Чаровният веселяк актьорът - фокусник Ненчо Илчев ще потопи гостите на SoFest в загадъчното изкуство на илюзиите с „Магическо шоу“.

Детската програма на SoFest 2021 ще предложи на малчуганите музикални, спортни, занимателни и образователни ателиета и много изненади. През трите фестивални дни ще се проведе и тематичен SoFest базар за деца и техните родители. И през трите дни (18, 19 и 20.06.) дневната програма ще е с вход свободен от 11.30 ч. до 18.00 ч.
SoFest 2021 е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община.

Билети за фестивала може да намерите в мрежата на Ивентим и онлайн на https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofest-2021-sofiya-kino-kabana-561771/event.html с актуални промоционални предложения.

За повече информация може да посетите сайта на SoFest - http://sofest.avgroup-bulgaria.com/, страницата на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

 


От категорията

София Хартиен арт фест 2021 гостува на НДК от 10 юни

Снимки: Столична община-1623310948.jpg

През 2021 програмата е каскадна и в НДК ще се покажат две експозиции, които си ...

10 юни 2021 | 10:40

Лятната морска сцена на България - амфитеатърът в Свети Влас отваря врати

Лятната морска сцена на България отваря врати-1623064522.png

За 10-та поредна година амфитеатър „Арена“ в Свети Влас предлага на туристите ...

7 юни 2021 | 13:53

БАН и издателство „Захарий Стоянов“ представят последната книга на акад. Константин Косев

„България под въздействието на геополитиката“ -1623675020.jpg

„България под въздействието на геополитиката“ фокусира някои от най-важните ...

14 юни 2021 | 15:49

Изложба “20 години БГ Радио – България звучи по-добре от всякога!“

Снимки: Столична община-1623318043.png

Тя ще бъде експонирана в Галерия на открито на Мостa на влюбените от 14 до 27 ...

10 юни 2021 | 12:39