Преди две години, само няколко месеца след като е одобрена на кастинга на Diapason Records, сладкогласната Дафина Димитрова представя дебютния си проект „Хранила мама, гледала“, взел името на една от най-популярните й песни. Любителите на фолклора я познават и с „Мерак ми е“, „Залюбих, мамо“, „Мари момиченце“. Сърцатата изпълнителка е участвала в много международни фестивали в Унгария, Франция, Италия, Румъния, Турция, България. Наградите й от „Орфеево
изворче“ и „Орфеева дарба“ я стимулират да продължава да се развива като певица.
Междувременно Дафина успява да завърши специалностите „Педагогика на обучението“ и „Народно пеене“, има и магистратура „Музикални и компютърни технологии“. Участвала е и в научни изследвания на тема „Запазване на българския
фолклор“. Изпълнява песни от всички фолклорни области, но признава, че най-много обича тракийските.
А в кухнята, без да има претенциите на майстор кулинар, се разтоварва и с удоволствие приготвя лесни и бързи вкуснотии за близки и приятели.
Необходими продукти
8 готови палачинки
100 г шунка
200 г кашкавал
2 кисели краставички
1 морков
2 яйца
100 г сирене
400 г майонеза
7 ч.л. горчица
Начин на приготвяне
1. Шунката, кашкавалът, краставичките, свареният морков, твърдо сварените яйца и сиренето се настъргват на ренде. Майонезата и горчицата се смесват и се разбъркват.
2. Първата палачинка се поставя в плитка средна чиния, намазва се с майонеза и се нарежда шунката. Отгоре се поставя втората палачинка, отново се намазва с майонеза и се поръсва с кашкавала. Третата палачинка е намазана с майонеза и посипана с киселите краставички. Четвъртата палачинка се гарнира с майонеза и настърганите яйца. Петата палачинка се гарнира с майонеза и сирене. Шестата - с майонеза и моркови, а седмата - майонеза и шунка.
3. Последната палачинка се поставя и се покрива добре цялата торта с майонеза.
4. Гарнира се с настърган кашкавал и шунка, нарязани на колелца яйца, кисели краставички.