Аврам Големечков е от групата на баш майсторите във и без това прецизно подбрания състав на финалистите в „Мастър шеф“. Той е на 29 години, но вече има голям кулинарен стаж. Готви от малък, при това започва като помощник на баба си - бели тиквички, реже зеленчуци, чисти боб и леща... Но на 7, 8-годишна възраст пристъпва към същинското готвене, за да не спре и до днес. И с всяко действие в кухнята се стреми да подобрява техниките за приготвяне и да обогатява вкуса на ястията си. Обича да опитва непознати вкусове и комбинации. Вдъхновяват го много хора, такива като Джейми Оливър, който лично се е заел да промени културата на храненето и има повече от 20 книги на кулинарна тематика. Аврам има и други дарби и интереси: коафьор по професия, той с удоволствие отделя време за дрифтове, клубна музика и градинарство.
В кулинарното шоу младият мъж научава много нови техники, но по-важното е, че разбира много неща за себе си. Например това, че може да се справя добре в критични ситуации, когато е подложен на стрес. В най-скоро време се надява да осъществи голяма съвместна идея - „Гурме тур с Аврам, Симеон и Стефан“. В него тримата не само ще запознават българина с гурме културата, но и ще събират пари за основаването на фондация в подкрепа на обучението на младежи в неравностойно положение.
Средиземноморска фритата
Необходими продукти
2 връзки магданоз
1 тиквичка
дръжките на 10 броя аспержи (дебелата долна част, която в повечето случаи се изхвърля)
4-5 бр. скариди
2-3 сушени мариновани домата
скилидка чесън
6 бр. яйца
сол
черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне
1. Магданозът се нарязва на ситно, тиквичката се обелва, настъргва и осолява. Оставя се да се отцеди добре.
2. Скаридите се изчистват от вътрешността, както и от черупките. Стеблата на аспержите се обелват и наситняват. Смесват се с магданоза и отцедената и осолена тиквичка.
3. Сушените домати се нарязват, чесънът се наситнява, скаридите се режат на еднакви по големина парчета и се разбъркват с яйцата. Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
4. Накрая всичко се смесва с магданоза и се пържи на умерена температура за 3-5 минути от всяка страна. Сервира се със сос „Йоли“.