Радиочестотен лифтинг

Важни са не толкова годините, колкото типът кожа, казва д-р Ана Пейкова

Стареенето започва на 25

18108 | 17 юни 2016 | 15:48

Какви мерки да вземем, за да съхраним по-дълго младостта и свежестта си

Радиочестотен лифтинг-1466167551.jpgРезултатът от радиочестотния лифтинг - преди и след-1466167522.jpgАпаратът IPL не само епилира, ами съоръжен със специален филтър лекува акне-1466167396.jpgНаричат плазмения лифтинг "терапията на Дракула", заради използването на собствена кръв.-1466167327.jpgД-р Ана Пейкова-1466167278.jpg

 Колкото и шокиращо да звучи за някои, истината е, че остаряването започва на 25. По-точно това е времето, в което клетките започват да губят хидратацията си, намалява количеството вода около клетките,  хиалуроновата киселина, която поддържа еластичността и тургура на кожата. В следствие на тези няколко фактора, към които трябва да прибавим и ултравиолетовата светлина и свободните радикали, 25-годишната възраст се оказва начало на стареенето на кожата.

 

Става задължително да се предпазваме от ултравиолетовите лъчи.

Слънцезащитните кремове са необходими не само през лятото, а и през ранната пролет. Те бранят кожата от свободните радикали, които се образуват вследствие на ултравиолетовите лъчи. Това са едни агресивни частици, които атакуват кислорода в кожата и тя изглежда уморена и състарена.

 

Почистващият продукт също е задължителен сутрин и вечер.  Той премахва алергени, вируси, бактерии... изобщо всякакъв вид отпадъци, които се налепват по кожата, особено вечерно време и й пречат да усвоява нощния крем.

 

За младото лице най-важен е хидратиращият крем. Не деля козметиката на скъпа и евтина, а в зависимост от активните съставки.

Добра за младата кожа е тази, в която има  колаген, фрагментирана или чиста хиалуронова киселина, витамин С (който е най-мощният антиоксидант) и хидратиращи съставки.

Такива продукти се срещат и в по-евтини, и в по-скъпи кремове. Аз препоръчвам да се използва медицинска и професионална козметика, защото там можем да бъдем сигурни в съставките, написани на опаковката.

 

По отношение на процедурите, всичко зависи от типа кожа. Ако тя е нормална до смесена, необходимо е козметично почистване – механично и с ултразвук.  В случай, че кожата е прекалено мазна и има проблем, тогава се изискват по-специфични процедури.  Лечението на акне, например, първоначално е с медикаменти, след което се включва комбинация от IPL със синя светлина за противовъзпалително действие и химични пилигни за дълбоките белези.

 

Апаратът IPL е популярен като добро средство за обезкосмяване, но когато се използва друг филтър, се превръща в отлична помощ против акне.  Идеята е, че източникът произвежда синя светлина, а тя има мощно противовъзпалително действие и влияе добре върху раздразнени гнойни пъпки и дълбоки кисти.

 

Тази терапия не помага при мазна кожа, разширени пори и черни точки, а конкретно атакува възпаленото акне и още след първата процедура дава видим резултат, наблюдава се засушаване на пъпките.

По принцип, е добре фототерапевтичния уред IPL да се прилага самостоятелно след терапия с антибиотик. Разбира се, външно може да се ползва медицинска козметика, насочена към лечение на акнето, но е добре за възпалителните лезии вместо антибиотик да се използва синя светлина.

 

Най-сериозни грижи след 25 трябва да се полагат при сухата и чувствителна кожа. При нея  нацепването и образуването на фини бръчки започва много по-рано.  За да се спре процесът е необходимо, дори и на тази възраст, да се правят козметични процедури с повече колаген, или с витамин С,  професионални лифтиращи терапии, леки химични пилинги, които да хидратират кожата.  Не се препоръчва микродермоабразио, за да не се уврежда кожния слой.

 

30-те години при жената са много интересна възраст. Тогава дамите (поне българките) започват да слагат прекалено много грим, живеят по-активно, задълбочават вредните навици като алкохол и тютюнопушене.

Тук вече трябва да се наблегне на грижата за кожата. Първо почистването е абсолютно задължително, особено вечер - за разгримиране и  премахване на фондьотена. Освен измивният продукт може да се използва и мицеларен разтвор или тоник, който допълнително да тонизира кожата.

 

На тази възраст можем да  започнем употреба на кремове, които съдържат пептиди, по-висок  процент хиалуронова киселина,  витамин С и активни съставки, които да подтикват кожата да произвежда колаген. След 30 слънцезащитата е абсолютно необходима.

Тук освен козметичните, могат да се включват и естетични порцедури – със същата цел – да се накара кожата да произвежда собствен колаген. Една от тях е радиочестотният лифтинг. Той е абсолютно безвреден и може да се прави целогодишно.  При  млада кожа има много добър видим ефект още след пъравта процедура. Подобрява тургура, възвръща блясъка на тена.

 

Кожата се лифтира с ток чрез използването на различни видове радиочестота. Могат да се обработват всички зони на лицето – чело, горен, долен клепач, около устата, средна част на лицето, брадата, шията. Термично се активират еластичните влакна и се дразнят фибробластите, които вече произвеждат собствени еластични колагенни влакна.

Радиочестота пренарежда стария колеген, който започва леко да се отпуска в тази възраст. Затова радиочестотният лифтинг е най-адекватен като процедура - той е неинжекционен и може да се прави, независимо дали се излага човек на слънце или не.

 

Абсолютна заблуда е опасението, че ако се започне с радиочестотен лифтинг на тази 30 години,  когато човек стане на 50 няма да му действа. Това е все едно, да се храниш здравословно и полезно и  на 50 ако продължиш да го правиш,  да  не ти действат полезните съставки.

 

Кожата е орган, който непрекъснато се обновява. На 28 дни мъртвите клетки от долния слой достигат до повърхността и се излющват. 

 

Пренареждането на колагена е необходимо и може да се направи само с външна намеса. Радиочестотният лифтинг не е вреден, защото щом веднъж го пренаредим, той не престава да съществува,  не изчезва. Амортизираните клетките се заменят с нови.

 

Съществуват, разбира се, и инвазивни процедури. Те са много по-ефективни от кремовете, които не могат да преминат през кожния слой на 100 процента.  Подходящи за възрастта 30-35 години са мезотерапиите с витамини и с неомрежена хиалуронова киселина. Те поддържат хидратацията в кожата.

 

Плазменият лифтинг е  много добра процедура, защото има мощно регенериращо действие и активира регенерацията на кожата.

 

При него в бръчките се инжектира плазма, богата на тромбоцити, но понеже крайният ефект е опъване на лицето, се нарича плазмен лифтинг или регенерираща плазма.

От пациента се взимат 8 мл кръв. Тя се центрофугира на специална програма около 5 минути, при което тромбоцитите в плазмата се отделят от червените кръвни клетки.  Тромбоцитите са мощен активатор на растежните фактори и когато се инжектират на точното място, имат отличен регенениращ ефект. Разбира се, за хора ,които не искат да се бодат, мястото може да бъде намазано външно, но инжектирането има много по-добър регенериращ ефект.

 

Растежните фактори започват да активират собствените клетки на организма да произвеждат еластин, колаген и така кожата се обновява, уплътнява се дермата и по този начин се постига много елегантен и абсолютно естествен лифтинг.

 

На 30-35 не е рано да се поставят хиалуронови филъри и ботокс. Всичко зависи от типа кожа. При наличието на силно изразена гневна бръчка, която лекарят прецени, че има опасност да се задълбочи, е по добре да се блокира още н началото. И  това да се прави елегантно и дозирано един път в годината.

 

Хранителните добавки са много подходящи за над 30-годишна възраст.  Най-вече антиоксиданти, витамин С, хиалуронова киселина под формата на капсули и рибен колаген, защото се усвоява напълно от организма и доставя необходимото количество в кожата.

 


От категорията

Академията за мода се включи в президентската инициатива "Подкрепи една мечта"

Официална рокля на модна къща Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова.
Фото: https://www.paloma-fashion.com/ -Ofitsialna-roklya-na-modna-kashta-Paloma-Fashion-s-dizayner-Polya-Kinova-Foto--https-www-paloma-fashion-com--_1716806630.png

Респект и адмирации за българските дизайнери, модни предприемачи и ...

27 май 2024 | 13:38

Мария Бакалова: И в най-смелите си мечти не съм мислила, че ще бъда поздравена от Кейт Бланшет

Мария Бакалова: И в най-смелите си мечти не съм мислила, че ще бъда поздравена от Кейт Бланшет-Mariya-Bakalova--I-v-nay-smelite-si-mechti-ne-sam-mislila--che-shte-bada-pozdravena-ot-Keyt-Blanshet_1716802388.png

Не мога да бъда по-горда, смирена и благодарна, че съм част от този проект и ...

27 май 2024 | 12:27

Продават къщата от "Сам вкъщи"

Продават къщата от "Сам вкъщи"
Снимка Инстаграм-Prodavat-kashtata-ot--Sam-vkashti-Snimka-Instagram_1716894006.png

През 2021 г. феновете на класиката получиха възможност да отседнат в дома на ...

28 май 2024 | 13:51

Все пак съществува и риск

Експерт: Изкуственият интелект може да помогне срещу самотата

Експерт: Изкуственият интелект може да помогне срещу самотата-Izkustveniyat-intelekt--znae--mnogo--no-go-obuchavat-novite-robi---zhertvi-na-digitalniya-kolonializam_1706694578.jpg

Проф. Прескот е водещ експерт, който изследва връзката между човешкия мозък и ...

28 май 2024 | 13:13

Най-важното

За скандалните билбордове на ПП: Кой си ти, бе, Денков? Ние с Пеевски сме те направили премиер - за тебе сме господа

Борисов в Шумен: Българи и мюсюлмани - заедно в юмрук да изправим България (ВИДЕО)
(Видео)

Бойко Борисов-Boyko-Borisov_1716911629.jpg

"За мен е срамота да съм на един плакат с Денков, стигат ми 11 месеца! ...

28 май 2024 | 17:57

Държавата да откликне на протеста на работещите - най-важният капитал са хората, заявява председателят на ДПС

Делян Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит "Ел Би Булгарикум"

Делян Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит "Ел Би Булгарикум". Държавата да откликне на протеста на работещите - най-важният капитал са хората-Delyan-Peevski--Spasyavaneto-na-balgarskite-evrei-predi-81-godini-e-primer-za-natsionalna-smelost_1710096690.png

Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната ...

28 май 2024 | 16:48

Премиерът прие на "Дондуков" 1 Мехмет Саит Уянък

Димитър Главчев води новия турски посланик на ГКПП „Малко Търново“ заради тежкия трафик

Димитър Главчев разговаря на "Дондуков" 1 с новия турски посланик Мехмет Саит Уянък-Dimitar-Glavchev-razgovarya-na--Dondukov--1-s-noviya-turski-poslanik-Mehmet-Sait-Uyanak_1716893916.jpg

В разговора участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила ...

28 май 2024 | 13:56

Надявам се нашите приятели и братя оттатък границата да го разберат и да влязат в режим на диалог

Георги Първанов: Силяновска звучи доста агресивно към нас, трябва твърдо да й се отговори

Георги Първанов: Идеята за общата ни история с РСМ трябва да се изпълни с реално съдържание-1612287346.jpg

Полемиката ще бъде трудна, защото прочетох доста неща от президента Силяновска ...

28 май 2024 | 15:36

С траурна церемония тленните останки на монарха ще бъдат положени в криптата на двореца "Врана"

Цар Фердинанд се завръща в България - с гвардейски почести и под звуците на "Шуми Марица"!

Цар Фердинанд се завръща в България - с гвардейски почести и под звуците на "Шуми Марица"!-1537534543.jpg

С тържествена служба в Кобург бившият цар бе почетен преди тленните му останки ...

28 май 2024 | 14:11

Няма да Ви простими, че продължавате да дискриминирате българските деца

Хабилитираните медици: Фон дер Лайен подкрепя проекта ‚Мама и Аз‘ в София: Главчев да пита!

Хабилитираните медици: Фон дер Лайен подкрепя проекта ‚Мама и Аз‘ в София: Главчев да пита!-Habilitiranite-meditsi--Fon-der-Layen-podkrepya-proekta--Mama-i-Az--v-Sofiya--Glavchev-da-pita-_1716885078.png

Нямате време, г-н служебен премиер: моля, признайте, че беше грешка паническата ...

28 май 2024 | 11:21

ГЕРБ и ДПС не са тоталитарни организации, а продукт на българската демокрация - такава, каквато всички ние я направихме

Заклеймяването на партии вървеше, когато бе насочено срещу БСП. Срещу ГЕРБ и ДПС не върви

--_1670329277.jpg

Много е глупаво да мислиш, че когато непрекъснато клеймиш някоя друга партия, ...

28 май 2024 | 15:34

Според определени български авторитети, за всичко е виновен Путин, дори за глобалното затопляне

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика

Вацев: Швейцарската среща за мир и европейските избори ще определят облика на голямата политика-1623666119.jpg

Президентът беше обвинен в пропутинизъм и русофилия, което е абсолютно ...

28 май 2024 | 15:46

Целта е ВСУ и наемниците-пилоти да могат да летят със самолети Ф-16

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари...

Боян Чуков-Boyan-Chukov-Snimka--BNR-Burgas_1695927981.jpg

Ако се активизира натовското ПВО в Полша и Румъния срещу руските ракети, ...

28 май 2024 | 10:06