Радиочестотен лифтинг

Важни са не толкова годините, колкото типът кожа, казва д-р Ана Пейкова

Стареенето започва на 25

14002 | 17 юни 2016 | 15:48

Какви мерки да вземем, за да съхраним по-дълго младостта и свежестта си

Радиочестотен лифтинг-1466167551.jpgРезултатът от радиочестотния лифтинг - преди и след-1466167522.jpgАпаратът IPL не само епилира, ами съоръжен със специален филтър лекува акне-1466167396.jpgНаричат плазмения лифтинг "терапията на Дракула", заради използването на собствена кръв.-1466167327.jpgД-р Ана Пейкова-1466167278.jpg

 Колкото и шокиращо да звучи за някои, истината е, че остаряването започва на 25. По-точно това е времето, в което клетките започват да губят хидратацията си, намалява количеството вода около клетките,  хиалуроновата киселина, която поддържа еластичността и тургура на кожата. В следствие на тези няколко фактора, към които трябва да прибавим и ултравиолетовата светлина и свободните радикали, 25-годишната възраст се оказва начало на стареенето на кожата.

 

Става задължително да се предпазваме от ултравиолетовите лъчи.

Слънцезащитните кремове са необходими не само през лятото, а и през ранната пролет. Те бранят кожата от свободните радикали, които се образуват вследствие на ултравиолетовите лъчи. Това са едни агресивни частици, които атакуват кислорода в кожата и тя изглежда уморена и състарена.

 

Почистващият продукт също е задължителен сутрин и вечер.  Той премахва алергени, вируси, бактерии... изобщо всякакъв вид отпадъци, които се налепват по кожата, особено вечерно време и й пречат да усвоява нощния крем.

 

За младото лице най-важен е хидратиращият крем. Не деля козметиката на скъпа и евтина, а в зависимост от активните съставки.

Добра за младата кожа е тази, в която има  колаген, фрагментирана или чиста хиалуронова киселина, витамин С (който е най-мощният антиоксидант) и хидратиращи съставки.

Такива продукти се срещат и в по-евтини, и в по-скъпи кремове. Аз препоръчвам да се използва медицинска и професионална козметика, защото там можем да бъдем сигурни в съставките, написани на опаковката.

 

По отношение на процедурите, всичко зависи от типа кожа. Ако тя е нормална до смесена, необходимо е козметично почистване – механично и с ултразвук.  В случай, че кожата е прекалено мазна и има проблем, тогава се изискват по-специфични процедури.  Лечението на акне, например, първоначално е с медикаменти, след което се включва комбинация от IPL със синя светлина за противовъзпалително действие и химични пилигни за дълбоките белези.

 

Апаратът IPL е популярен като добро средство за обезкосмяване, но когато се използва друг филтър, се превръща в отлична помощ против акне.  Идеята е, че източникът произвежда синя светлина, а тя има мощно противовъзпалително действие и влияе добре върху раздразнени гнойни пъпки и дълбоки кисти.

 

Тази терапия не помага при мазна кожа, разширени пори и черни точки, а конкретно атакува възпаленото акне и още след първата процедура дава видим резултат, наблюдава се засушаване на пъпките.

По принцип, е добре фототерапевтичния уред IPL да се прилага самостоятелно след терапия с антибиотик. Разбира се, външно може да се ползва медицинска козметика, насочена към лечение на акнето, но е добре за възпалителните лезии вместо антибиотик да се използва синя светлина.

 

Най-сериозни грижи след 25 трябва да се полагат при сухата и чувствителна кожа. При нея  нацепването и образуването на фини бръчки започва много по-рано.  За да се спре процесът е необходимо, дори и на тази възраст, да се правят козметични процедури с повече колаген, или с витамин С,  професионални лифтиращи терапии, леки химични пилинги, които да хидратират кожата.  Не се препоръчва микродермоабразио, за да не се уврежда кожния слой.

 

30-те години при жената са много интересна възраст. Тогава дамите (поне българките) започват да слагат прекалено много грим, живеят по-активно, задълбочават вредните навици като алкохол и тютюнопушене.

Тук вече трябва да се наблегне на грижата за кожата. Първо почистването е абсолютно задължително, особено вечер - за разгримиране и  премахване на фондьотена. Освен измивният продукт може да се използва и мицеларен разтвор или тоник, който допълнително да тонизира кожата.

 

На тази възраст можем да  започнем употреба на кремове, които съдържат пептиди, по-висок  процент хиалуронова киселина,  витамин С и активни съставки, които да подтикват кожата да произвежда колаген. След 30 слънцезащитата е абсолютно необходима.

Тук освен козметичните, могат да се включват и естетични порцедури – със същата цел – да се накара кожата да произвежда собствен колаген. Една от тях е радиочестотният лифтинг. Той е абсолютно безвреден и може да се прави целогодишно.  При  млада кожа има много добър видим ефект още след пъравта процедура. Подобрява тургура, възвръща блясъка на тена.

 

Кожата се лифтира с ток чрез използването на различни видове радиочестота. Могат да се обработват всички зони на лицето – чело, горен, долен клепач, около устата, средна част на лицето, брадата, шията. Термично се активират еластичните влакна и се дразнят фибробластите, които вече произвеждат собствени еластични колагенни влакна.

Радиочестота пренарежда стария колеген, който започва леко да се отпуска в тази възраст. Затова радиочестотният лифтинг е най-адекватен като процедура - той е неинжекционен и може да се прави, независимо дали се излага човек на слънце или не.

 

Абсолютна заблуда е опасението, че ако се започне с радиочестотен лифтинг на тази 30 години,  когато човек стане на 50 няма да му действа. Това е все едно, да се храниш здравословно и полезно и  на 50 ако продължиш да го правиш,  да  не ти действат полезните съставки.

 

Кожата е орган, който непрекъснато се обновява. На 28 дни мъртвите клетки от долния слой достигат до повърхността и се излющват. 

 

Пренареждането на колагена е необходимо и може да се направи само с външна намеса. Радиочестотният лифтинг не е вреден, защото щом веднъж го пренаредим, той не престава да съществува,  не изчезва. Амортизираните клетките се заменят с нови.

 

Съществуват, разбира се, и инвазивни процедури. Те са много по-ефективни от кремовете, които не могат да преминат през кожния слой на 100 процента.  Подходящи за възрастта 30-35 години са мезотерапиите с витамини и с неомрежена хиалуронова киселина. Те поддържат хидратацията в кожата.

 

Плазменият лифтинг е  много добра процедура, защото има мощно регенериращо действие и активира регенерацията на кожата.

 

При него в бръчките се инжектира плазма, богата на тромбоцити, но понеже крайният ефект е опъване на лицето, се нарича плазмен лифтинг или регенерираща плазма.

От пациента се взимат 8 мл кръв. Тя се центрофугира на специална програма около 5 минути, при което тромбоцитите в плазмата се отделят от червените кръвни клетки.  Тромбоцитите са мощен активатор на растежните фактори и когато се инжектират на точното място, имат отличен регенениращ ефект. Разбира се, за хора ,които не искат да се бодат, мястото може да бъде намазано външно, но инжектирането има много по-добър регенериращ ефект.

 

Растежните фактори започват да активират собствените клетки на организма да произвеждат еластин, колаген и така кожата се обновява, уплътнява се дермата и по този начин се постига много елегантен и абсолютно естествен лифтинг.

 

На 30-35 не е рано да се поставят хиалуронови филъри и ботокс. Всичко зависи от типа кожа. При наличието на силно изразена гневна бръчка, която лекарят прецени, че има опасност да се задълбочи, е по добре да се блокира още н началото. И  това да се прави елегантно и дозирано един път в годината.

 

Хранителните добавки са много подходящи за над 30-годишна възраст.  Най-вече антиоксиданти, витамин С, хиалуронова киселина под формата на капсули и рибен колаген, защото се усвоява напълно от организма и доставя необходимото количество в кожата.

 


От категорията

Дизайнерът Николай Божилов пред проф.Стойков: Когато работя в екип, държа на бързата комуникация

Дизайнерът Николай Божилов-Dizaynerat-Nikolay-Bozhilov_1695137527.jpg

Други горещи теми от интервюто: коуъркинг пространството CO-NETS и Design Week ...

19 септ. 2023 | 18:29

Калина Крумова: Реших да стана донор на яйцеклетки

Калина Крумова: Реших да стана донор на яйцеклетки-Kalina-Krumova--Reshih-da-stana-donor-na-yaytsekletki_1694940140.png

Смята, че не е нормално да не се знае колко са хората, които чакат и колко от ...

17 септ. 2023 | 11:36

За първи път

„Българите, кои сме ние“ – младежки филмов фестивал в Сливница

„Българите,  кои сме ние“ – младежки филмов фестивал в Сливница--Balgarite--koi-sme-nie----mladezhki-filmov-festival-v-Slivnitsa_1695829245.jpg

Исторически ленти, припомняне на личности, прославили ни по света, възраждане ...

27 септ. 2023 | 18:40

Момченцето се казва Матео

Бившият вокалист на "Дийп Пърпъл" Джо Лин Търнър стана баща на 72 години

Бившият вокалист на "Дийп Пърпъл" Джо Лин Търнър стана баща на 72 години-Bivshiyat-vokalist-na--Diyp-Parpal--Dzho-Lin-Tarnar-stana-bashta-na-72-godini_1695817567.jpg

Музикантът и съпругата му от Беларус Мая Козирева са много радостни и споделят, ...

27 септ. 2023 | 15:25

Най-важното

За нас е извършено престъпление с нотариалния акт за руската църква, категоричен е той

Пеевски: Няма опасност за националната сигурност след решението за допълнителна помощ за Украйна
(Видео)

Делян Пеевски Снимка: ДПС-Delyan-Peevski-Snimka--DPS_1695833786.jpg

Това са повредени комплекси, които не са нужни на България. Създават една ...

27 септ. 2023 | 19:55

Той призна, че последната техника, влязла в Сухопътните войски, е на 30 години

Ген.-майор Деян Дешков: От въоръжението на Сухопътните войски нищо не е предоставяно на Украйна

Ген.-майор Деян Дешков Кадър: БНТ-Gen-mayor-Deyan-Deshkov-Kadar--BNT_1695835481.jpg

Закупуването на бойни машини "Страйкър" за момента е в ...

27 септ. 2023 | 20:24

Проектът бе внесен от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

Депутатите решиха с таен вот: Пращаме ракети за C-300 и патрони на Украйна

Депутатите дадоха зелена светлина за изпращане на зенитни ракети и патрони на Украйна-S-90-glasa-i-bez-debati-promenite-v-Zakona-za-sadebnata-vlast-minaha-na-parvo-chetene-Snimka-BTA_1695044227.jpg

"Всичко е прието и е приключена темата. БСП напуснаха, ...

27 септ. 2023 | 14:38

Русия призовава София да преразгледа решението си

Москва: България ще наруши международното право, ако даде ракети за ЗРК С-300 на Киев

Зенитно-ракетни комплекси С-300-V-spisaka-na-Zelenski-veroyatno-sa-raketnite-kompleksi-S-300--kakto-i-kompleksat-S-200_1688754464.jpg

Това ще доведе до ескалация на конфликта и невинни човешки жертви, ...

27 септ. 2023 | 14:34

Темата за националния празник ще остане, но няма да бъде решена в Конституцията, каза Денков

Премиерът: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори
(Видео)

Денков: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори-Snimka--Pravitelstvena-informatsionna-sluzhba_1695724287.jpg

Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в Украйна, ще бъдат за ...

27 септ. 2023 | 19:11

Прави се пореден опит да се обезкърви Българската армия, категорични са от БСП

Нинова: Решението да дадем ракетите си на Украйна е предателство и гавра с националната сигурност

Нинова: Решението за ракетите е грандиозен скандал, предателство и гавра с националната сигурност-Ninova--Reshenieto-za-raketite-e-grandiozen-skandal--predatelstvo-i-gavra-s-natsionalnata-sigurnost_1695815119.jpg

Вносителите Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев и Кирил ...

27 септ. 2023 | 14:44

ГЕРБ с призив да се удължи живота на въглищните централи: Чака ни енергиен погром!

Добрев: 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на мними фирми, спонсори на ПП. Това е международен скандал!

ГЕРБ с извънреден брифинг
-GERB-s-izvanreden-brifing-_1695825840.jpg

Жечо Станков допълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и също призова ...

27 септ. 2023 | 17:32

Промените в Конституцията няма да касаят националния празник, както поискаха от ПП

Борисов удържа на думата си: ГЕРБ няма да подкрепи промяната на националния празник

Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи промяната на националния празник. Няма да го има в Конституцията-Borisov--Shte-igraem-s-nash-kmet-v-Sofiya--no-sam-gotov-na-razgovori-za-dyasnotsentristki-blok_1689165499.jpg

И не затова, че не сме за 24 май, а не трябва да се бият празниците в България, ...

27 септ. 2023 | 09:30

Да пускаш доноси в НАП срещу конкурентите си е рекет и не подобряване на условията за бизнес, категоричен е той

Хекимян: Идеята да се плаща на всеки, разкрил укрит данък, е доносничество! Това ли е "промяната"?

Хекимян: Идеята да се плаща 10% на всеки, разкрил укрит данък, е доносничество! Това ли е "промяната"-Hekimyan--Ideyata-da-se-plashta-10--na-vseki--razkril-ukrit-danak--e-donosnichestvo--Tova-li-e--promyanata-_1695820756.jpg

Кандидатът за кмет от ГЕРБ/СДС разговаря с бизнеса. Пое ангажимент да облекчи ...

27 септ. 2023 | 16:09