Радиочестотен лифтинг

Важни са не толкова годините, колкото типът кожа, казва д-р Ана Пейкова

Стареенето започва на 25

13050 | 17 юни 2016 | 15:48

Какви мерки да вземем, за да съхраним по-дълго младостта и свежестта си

Радиочестотен лифтинг-1466167551.jpgРезултатът от радиочестотния лифтинг - преди и след-1466167522.jpgАпаратът IPL не само епилира, ами съоръжен със специален филтър лекува акне-1466167396.jpgНаричат плазмения лифтинг "терапията на Дракула", заради използването на собствена кръв.-1466167327.jpgД-р Ана Пейкова-1466167278.jpg

 Колкото и шокиращо да звучи за някои, истината е, че остаряването започва на 25. По-точно това е времето, в което клетките започват да губят хидратацията си, намалява количеството вода около клетките,  хиалуроновата киселина, която поддържа еластичността и тургура на кожата. В следствие на тези няколко фактора, към които трябва да прибавим и ултравиолетовата светлина и свободните радикали, 25-годишната възраст се оказва начало на стареенето на кожата.

 

Става задължително да се предпазваме от ултравиолетовите лъчи.

Слънцезащитните кремове са необходими не само през лятото, а и през ранната пролет. Те бранят кожата от свободните радикали, които се образуват вследствие на ултравиолетовите лъчи. Това са едни агресивни частици, които атакуват кислорода в кожата и тя изглежда уморена и състарена.

 

Почистващият продукт също е задължителен сутрин и вечер.  Той премахва алергени, вируси, бактерии... изобщо всякакъв вид отпадъци, които се налепват по кожата, особено вечерно време и й пречат да усвоява нощния крем.

 

За младото лице най-важен е хидратиращият крем. Не деля козметиката на скъпа и евтина, а в зависимост от активните съставки.

Добра за младата кожа е тази, в която има  колаген, фрагментирана или чиста хиалуронова киселина, витамин С (който е най-мощният антиоксидант) и хидратиращи съставки.

Такива продукти се срещат и в по-евтини, и в по-скъпи кремове. Аз препоръчвам да се използва медицинска и професионална козметика, защото там можем да бъдем сигурни в съставките, написани на опаковката.

 

По отношение на процедурите, всичко зависи от типа кожа. Ако тя е нормална до смесена, необходимо е козметично почистване – механично и с ултразвук.  В случай, че кожата е прекалено мазна и има проблем, тогава се изискват по-специфични процедури.  Лечението на акне, например, първоначално е с медикаменти, след което се включва комбинация от IPL със синя светлина за противовъзпалително действие и химични пилигни за дълбоките белези.

 

Апаратът IPL е популярен като добро средство за обезкосмяване, но когато се използва друг филтър, се превръща в отлична помощ против акне.  Идеята е, че източникът произвежда синя светлина, а тя има мощно противовъзпалително действие и влияе добре върху раздразнени гнойни пъпки и дълбоки кисти.

 

Тази терапия не помага при мазна кожа, разширени пори и черни точки, а конкретно атакува възпаленото акне и още след първата процедура дава видим резултат, наблюдава се засушаване на пъпките.

По принцип, е добре фототерапевтичния уред IPL да се прилага самостоятелно след терапия с антибиотик. Разбира се, външно може да се ползва медицинска козметика, насочена към лечение на акнето, но е добре за възпалителните лезии вместо антибиотик да се използва синя светлина.

 

Най-сериозни грижи след 25 трябва да се полагат при сухата и чувствителна кожа. При нея  нацепването и образуването на фини бръчки започва много по-рано.  За да се спре процесът е необходимо, дори и на тази възраст, да се правят козметични процедури с повече колаген, или с витамин С,  професионални лифтиращи терапии, леки химични пилинги, които да хидратират кожата.  Не се препоръчва микродермоабразио, за да не се уврежда кожния слой.

 

30-те години при жената са много интересна възраст. Тогава дамите (поне българките) започват да слагат прекалено много грим, живеят по-активно, задълбочават вредните навици като алкохол и тютюнопушене.

Тук вече трябва да се наблегне на грижата за кожата. Първо почистването е абсолютно задължително, особено вечер - за разгримиране и  премахване на фондьотена. Освен измивният продукт може да се използва и мицеларен разтвор или тоник, който допълнително да тонизира кожата.

 

На тази възраст можем да  започнем употреба на кремове, които съдържат пептиди, по-висок  процент хиалуронова киселина,  витамин С и активни съставки, които да подтикват кожата да произвежда колаген. След 30 слънцезащитата е абсолютно необходима.

Тук освен козметичните, могат да се включват и естетични порцедури – със същата цел – да се накара кожата да произвежда собствен колаген. Една от тях е радиочестотният лифтинг. Той е абсолютно безвреден и може да се прави целогодишно.  При  млада кожа има много добър видим ефект още след пъравта процедура. Подобрява тургура, възвръща блясъка на тена.

 

Кожата се лифтира с ток чрез използването на различни видове радиочестота. Могат да се обработват всички зони на лицето – чело, горен, долен клепач, около устата, средна част на лицето, брадата, шията. Термично се активират еластичните влакна и се дразнят фибробластите, които вече произвеждат собствени еластични колагенни влакна.

Радиочестота пренарежда стария колеген, който започва леко да се отпуска в тази възраст. Затова радиочестотният лифтинг е най-адекватен като процедура - той е неинжекционен и може да се прави, независимо дали се излага човек на слънце или не.

 

Абсолютна заблуда е опасението, че ако се започне с радиочестотен лифтинг на тази 30 години,  когато човек стане на 50 няма да му действа. Това е все едно, да се храниш здравословно и полезно и  на 50 ако продължиш да го правиш,  да  не ти действат полезните съставки.

 

Кожата е орган, който непрекъснато се обновява. На 28 дни мъртвите клетки от долния слой достигат до повърхността и се излющват. 

 

Пренареждането на колагена е необходимо и може да се направи само с външна намеса. Радиочестотният лифтинг не е вреден, защото щом веднъж го пренаредим, той не престава да съществува,  не изчезва. Амортизираните клетките се заменят с нови.

 

Съществуват, разбира се, и инвазивни процедури. Те са много по-ефективни от кремовете, които не могат да преминат през кожния слой на 100 процента.  Подходящи за възрастта 30-35 години са мезотерапиите с витамини и с неомрежена хиалуронова киселина. Те поддържат хидратацията в кожата.

 

Плазменият лифтинг е  много добра процедура, защото има мощно регенериращо действие и активира регенерацията на кожата.

 

При него в бръчките се инжектира плазма, богата на тромбоцити, но понеже крайният ефект е опъване на лицето, се нарича плазмен лифтинг или регенерираща плазма.

От пациента се взимат 8 мл кръв. Тя се центрофугира на специална програма около 5 минути, при което тромбоцитите в плазмата се отделят от червените кръвни клетки.  Тромбоцитите са мощен активатор на растежните фактори и когато се инжектират на точното място, имат отличен регенениращ ефект. Разбира се, за хора ,които не искат да се бодат, мястото може да бъде намазано външно, но инжектирането има много по-добър регенериращ ефект.

 

Растежните фактори започват да активират собствените клетки на организма да произвеждат еластин, колаген и така кожата се обновява, уплътнява се дермата и по този начин се постига много елегантен и абсолютно естествен лифтинг.

 

На 30-35 не е рано да се поставят хиалуронови филъри и ботокс. Всичко зависи от типа кожа. При наличието на силно изразена гневна бръчка, която лекарят прецени, че има опасност да се задълбочи, е по добре да се блокира още н началото. И  това да се прави елегантно и дозирано един път в годината.

 

Хранителните добавки са много подходящи за над 30-годишна възраст.  Най-вече антиоксиданти, витамин С, хиалуронова киселина под формата на капсули и рибен колаген, защото се усвоява напълно от организма и доставя необходимото количество в кожата.

 


От категорията

Новата първа дама на Чехия е подполковник от чешката армия. Тя и Петър Павел се запознават в казарма

Ева и Петър Павлови Сн. Инстаграм
-Eva-i-Petar-Pavlovi-Sn--Instagram-_1675094279.jpg

Учи във Военно-политическата академия „Клемент Готвалд“ в Братислава. Като ...

30 ян. 2023 | 17:16

Принц Хари обеща, че ще дари многомилионните приходи от биографията си

Принц Хари обеща, че ще дари многомилионните приходи от биографията си-Memoarite-na-prints-Hari-po-pogreshka-byaha-pusnati-v-prodazhba-v-Ispaniya-dni-predi-premierata-_1672986842.jpg

Поне 5 милиона долара ще струват филмовите права върху автобиографията. Няколко ...

30 ян. 2023 | 13:46

Александър Дунчев от ПП изуми парламента, нарамил ученическа раница с графити

Дунчев от ПП в пленарна зала-Dunchev-ot-PP-v-plenarna-zala_1674728405.jpg

Институция, една от най-важните в държавата, трябва да се уважава сама по себе ...

26 ян. 2023 | 15:32

Крал Чарлз Трети събира "Спайс гърлс" на коронацията си

Крал Чарлз Трети събира "Спайс гърлс" на коронацията си
Сн. Инстаграм-Kral-Charlz-Treti-sabira--Spays-garls--na-koronatsiyata-si-Sn--Instagram_1675080141.jpg

Кралските организатори много искат да осигурят най-голямата британска момичешка ...

30 ян. 2023 | 13:55

Най-важното

Предстои второ гласуване на Закона за здравното осигуряване

Депутатите изслушват шефовете на разузнаването на извънредно заседание

Депутатите изслушват шефовете на разузнаването на извънредно заседание-Narodnoto-sabranie-odobri-zakupuvaneto-na-novi-samoleti-F-16-sled-ozhestocheni-debati_1667562663.jpg

В дневния ред са предвидени 8 точки

31 ян. 2023 | 07:47

Според говорителя на Държавния департамент страните трябва да намалят риториката помежду си

Вашингтон призова София и Скопие да спрат с ескалацията

Вашингтон призова София и Скопие да спрат с ескалацията-Vashington-prizova-Sofiya-i-Skopie-da-sprat-s-eskalatsiyata_1675144940.jpg

Бъдещето на РСМ е в Европейския съюз. САЩ продължават да подкрепят пълната ...

31 ян. 2023 | 07:59

Станишев първо да каже за плоския данък и целувката с Местан на "Орлов мост", призова лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: "България спаси Украйна"!
(Видео)

Корнелия Нинова Кадър: Нова тв-Korneliya-Ninova-Kadar--Nova-tv_1675104262.jpg

"Тези, които говорят, че сме изнасяли оръжие за Украйна, да извадят един ...

30 ян. 2023 | 20:42

Средно за годината се очаква инфлацията да възлезе на 7%

Икономически срив! БНБ: През 2023 г. очакваме растежът на БВП да се забави съществено до 0,4%

БНБ: През 2023 г. очакваме растежът на реалния БВП да се забави съществено до 0,4%-BNB--dalg_1661856922.jpg

В прогнозата не се отчита потенциалното влияние на политическата несигурност в ...

30 ян. 2023 | 22:08

Кадърът на ПП заяви, че битият младеж не бил български гражданин и нямало нужда да го защитаваме

СДС гневни: Думите на Лорер за Християн Пендиков са силен шамар за българите в Северна Македония!

СДС: Думите на Даниел Лорер са силен шамар за българите в Северна Македония!-1644521763.jpg

Политическият цинизъм на „Продължаваме промяната“ е толкова безпардонен, че ...

30 ян. 2023 | 13:58

Потресаващ коментар!, подчертава председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Атанасова за думите на Лорер, че битият Пендиков не е българин: Безумно! Това е езикът на "добрите"

Атанасова за думите на Лорер за Пендиков: Безумно, колкото "войната е военна операция"-Desislava-Atanasova--Vreme-e-balgarite-da-izlachat-hora--koito-se-obedinyavat--za--a-ne--sreshtu-_1664029624.jpg

На езика на "добрите" новината "Християн Пендиков - секретар на ...

30 ян. 2023 | 14:03

Българи и сърби потъваме заедно в една и съща лодка

Боян Чуков: Най-много щети по македонския въпрос ни нанесоха Георги Димитров и Кирил Петков

Боян Чуков: Най-много щети по македонския въпрос ни нанесоха Георги Димитров и Кирил Петков-Boyan-Chukov--Nay-mnogo-shteti-po-makedonskiya-vapros-ni-nanesoha-Georgi-Dimitrov-i-Kiril-Petkov_1675025349.jpg

Бъдещият държавен елит на Русия се изгражда днес на украинските фронтове. ...

30 ян. 2023 | 11:05

Ама без германски танкисти, та адът да е за украинските им колеги

Георги Марков: 80 години след Сталинград отново германски танкове срещу Русия

Георги Марков: 80 години след Сталинград отново германски танкове срещу Русия-1614159340.jpg

Преди време Дугин се среща с Бжежински в Щатите и му вика: “Нали поехте ...

30 ян. 2023 | 13:06

Това не е особено уникално мнение сред либералите, но уникалното е да идва точно от г-н Лорер

И Шкварек скочи на Лорер: България, също като Израел, трябва да брани своите навсякъде по света!

Кристиян Шкварек-1649322236.jpg

Лорер е учил в Израел, бил е в младежкото движение на социалистическата партия ...

30 ян. 2023 | 14:25