Акцията тръгна и ще върви докрай!, категоричен е Ламбо по темата за вота на недоверие

Стефан Данаилов: Обществото не е узряло за избори! Но, никакво спокойствие за ГЕРБ!

5749 | 18 ноем. 2017 | 12:07

Има създадена обстановка, избори трябва да има напролет, смята лидерът на пловдивските червени Георги Гергов


Националният съвет на БСП се събра на закрито заседание днес. Една от основните теми е дали да се вземе курс към предсрочни избори, дали партията е готова за тях. Социалистите трябва да обсъдят и темата за вота на недоверие, който искат да внесат след като бъде приет бюджетът за следващата година. А също и каква да бъде позицията им по исканите от ГЕРБ промени в конституцията, целящи да отпадне давността за приватизационните сделки.

 

Обществото не е узряло за избори, бе категоричен зам.-председателят на червената партия Стефан Данаилов. ГЕРБ си искат четири години, ние искаме да си отидат по-рано, продължи Ламбо.

Запитан БСП клати ли ГЕРБ, той отговори: "Какво да ги клатим?! Не ги ли чувате какво говорят! Те са толкова уверени в себе си, железни. Въпросът е, че не може да има спокойствие. Акцията тръгна и ще върви докрай!"

 

"Аз съм за промени в конституцията, но съм сигурен в едно - Корнелия Нинова трябва да подкрепи задължително. Акцията е срещу нея, не го ли усещате?", обърна се към репортерите пред соццентралата Стефан Данаилов, коментирайки въпроса с исканите промени в конституцията заради приватизацията.

 

Има създадена обстановка, избори трябва да има напролет, смята лидерът на пловдивските червени Георги Гергов.

 

БСП винаги е била готова за предсрочни избори, затова внасяме вот на недоверие по темата корупция, каза преди да влезе на "Позитано" 20 депутатът Филип Попов.

 

Решението за днешния пленум бе взето още на заседанието на конгреса на 28 октомври. Тогава бе определена и темата му - организационни въпроси. Политическата обстановка обаче измести фокуса и така като първа точка от работата на социалистите влезе доклад на председателя на правния съвет Янаки Стоилов по идеята за промени в конституцията и отпадане на давността за приватизационни сделки. По принцип социалистите са против измененията в основния закон и имат старо решение на Националния си съвет за това, което не е ревизирано.

 


От категорията

Платила ли е всичко по банков път съпругата на шефа на ВКС за апартамента с два гаража от "Артекс"?

Елисавета и Лозан Панови Снимка: Правен свят-1553622451.jpg

И каква, в крайна сметка, е реалната цена, която Елисавета Панова е платила на ...

26 март 2019 | 19:46

Румен Радев и Абдел ас-Сиси: България и Египет са естествени съюзници в борбата срещу тероризма

Снимки: Прессекретариат на президента-1553624688.jpg

На среща в Кайро двамата президенти потвърдиха готовността на София и Кайро да ...

26 март 2019 | 20:23

Ген. Червенков: Хибридна война у нас би преследвала вземане на политически решения в руски интерес

Ген. Чавдар Червенков-1455524961.jpg

Според бившия шеф на военното разузнаване и бивш вътрешен министър София трудно ...

26 март 2019 | 21:28

Вигенин: Предсрочните избори са решението - няма спасение от това, до което се докара ГЕРБ за 10 г.

Кристиан Вигенин-1548744498.png

Хората са омерзени от факта, че политиката се е свела до това - кой на каква ...

26 март 2019 | 21:22

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван


18 ноем. 2017 | 12:57Червени боклуци


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


viyanchev


18 ноем. 2017 | 14:12Иванчо, събитията от последните години показват, че "червените боклуци" са по предпочитани от "сините боклуци". Последните нещо много се разсмърдяха.


kaka


18 ноем. 2017 | 13:41дали?