Акцията тръгна и ще върви докрай!, категоричен е Ламбо по темата за вота на недоверие

Стефан Данаилов: Обществото не е узряло за избори! Но, никакво спокойствие за ГЕРБ!

5686 | 18 ноем. 2017 | 12:07

Има създадена обстановка, избори трябва да има напролет, смята лидерът на пловдивските червени Георги Гергов


Националният съвет на БСП се събра на закрито заседание днес. Една от основните теми е дали да се вземе курс към предсрочни избори, дали партията е готова за тях. Социалистите трябва да обсъдят и темата за вота на недоверие, който искат да внесат след като бъде приет бюджетът за следващата година. А също и каква да бъде позицията им по исканите от ГЕРБ промени в конституцията, целящи да отпадне давността за приватизационните сделки.

 

Обществото не е узряло за избори, бе категоричен зам.-председателят на червената партия Стефан Данаилов. ГЕРБ си искат четири години, ние искаме да си отидат по-рано, продължи Ламбо.

Запитан БСП клати ли ГЕРБ, той отговори: "Какво да ги клатим?! Не ги ли чувате какво говорят! Те са толкова уверени в себе си, железни. Въпросът е, че не може да има спокойствие. Акцията тръгна и ще върви докрай!"

 

"Аз съм за промени в конституцията, но съм сигурен в едно - Корнелия Нинова трябва да подкрепи задължително. Акцията е срещу нея, не го ли усещате?", обърна се към репортерите пред соццентралата Стефан Данаилов, коментирайки въпроса с исканите промени в конституцията заради приватизацията.

 

Има създадена обстановка, избори трябва да има напролет, смята лидерът на пловдивските червени Георги Гергов.

 

БСП винаги е била готова за предсрочни избори, затова внасяме вот на недоверие по темата корупция, каза преди да влезе на "Позитано" 20 депутатът Филип Попов.

 

Решението за днешния пленум бе взето още на заседанието на конгреса на 28 октомври. Тогава бе определена и темата му - организационни въпроси. Политическата обстановка обаче измести фокуса и така като първа точка от работата на социалистите влезе доклад на председателя на правния съвет Янаки Стоилов по идеята за промени в конституцията и отпадане на давността за приватизационни сделки. По принцип социалистите са против измененията в основния закон и имат старо решение на Националния си съвет за това, което не е ревизирано.

 


От категорията

Станишев: Защо трябва да имитираме конкурс за изтребителите? (ВИДЕО)

Кадър: бТВ-1547579000.jpg

"Казваме: Стратегическият ни партньор в НАТО – САЩ, те са произвели ...

15 ян. 2019 | 21:01

Борисов обсъди с либийския премиер казуса със задържания в България кораб "Бадр"

-1544607109.jpg

Премиерът Сарадж бе категоричен, че положителното решаване на казуса с кораба ...

15 ян. 2019 | 20:07

ДПС иска задължително машинно гласуване

ДПС иска задължително машинно гласуване-1547581648.jpg

ДПС настоява още за европейския вот през май машинното гласуване да е въведено ...

15 ян. 2019 | 21:37

Нови правила за прием в детските градини в София (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1547580992.jpg

По-малко деца с хронични болести и предимство за работещи родители и студенти

15 ян. 2019 | 21:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Иван


18 ноем. 2017 | 12:57Червени боклуци


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


viyanchev


18 ноем. 2017 | 14:12Иванчо, събитията от последните години показват, че "червените боклуци" са по предпочитани от "сините боклуци". Последните нещо много се разсмърдяха.


kaka


18 ноем. 2017 | 13:41дали?