Първо трябва да има програма, коалиция и ясни приоритети, после се говори за личности, посочи той

Стефан Янев: Приоритети на партиите в НС съвпадат със започнатото от служебния кабинет (ВИДЕО)

1431 | 21 юли 2021 | 11:25

В много от декларациите чух приоритети, които съвпадат със започнатото от служебното правителство, изтъква премиерът


Първо трябва да има програма, коалиция и ясни приоритети, после се говори за личности, заяви пред медиите в парламента служебният премиер Стефан Янев.

 

Журналистите го попитаха дали има предложение да остане премиер, но на редовно правителство, и дали такива предложения има към членове на служебния кабинет.

 

Възможно е служебни министри да продължат в редовно правителство.

 

"Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет. От направените изказвания декларации и визии за участие на партиите откроявам, че в много от тях чух приоритети и визии, свързани със започнатото от служебното правителство - приоритети в здравеопазването и образованието, подпомагане на бизнеса, разходване на публичните средства, съдебна реформа", заяви Стефан Янев.

 

По думите му заявките, които са били дадени от политическите партии, са да бъде реализиран диалог и да бъде постигнат консенсус.

 

Надявам да се намери консенсус бъдещото правителство да е достатъчно добре представено и фокусирано върху истинските проблеми на българските граждани, каза още министър-председателят Стефан Янев пред журналистите в парламента.

"Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи. В много от декларациите на политическите партии чух приоритети, чух визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство по отношение както на ограничаване на непрозрачното харчене на публични средства. По отношение на приоритетите на важни социални области като здравеопазване, образование, по отношение на това, което служебното правителство се опитва да прави и да постави едно добро начало като отношение към бизнеса, подпомагане на бизнеса, за да може да бъде високопроизводителен, високотехнологичен и да дава висока добавена стойност. Това, което беше заявено по отношение на необходимостта от съдебна реформа е нещо, което всички българи очакваме. Неслучайно почти всяка година не сме изненадани от критиките, от докладите, които идват от ЕК в това отношение", бяха точните думи на Стефан Янев.

Той заяви, че не може да коментира личности. "Това, което коментираме в момента, е правителството да бъде създадено на базата на приоритети, на базата на програма, на базата на това, което е важно за българските граждани и за бъдещето на България, за да я има и България и да ни има и нас", допълни още Стефан Янев.Изявление на служебния премиер Стефан Янев

В много от декларациите чух приоритети, които съвпадат със започнатото от служебното правителство, изтъква премиерът

От категорията

Провал на кабинета на ИТН? Освен ако Слави Трифонов и Христо Иванов не се прегърнат...

-1628172382.jpg

Разбира се това ще бъде с цената на тежки електорални щети за ДБ и подигравки, ...

5 авг. 2021 | 17:53

Алма матер започва проверка за плагиатството на Петър Илиев

-1627650253.jpg

Според правилника на СУ плагиатството е причина за прекратяване на трудовите ...

5 авг. 2021 | 13:56

Д-р Дечо Дечев се връща начело на болница „Свети Иван Рилски“

Д-р Дечо Дечев Снимка: бТВ-1628188505.jpg

По-рано над 200 медици от лечебното заведение защитиха бившето вече ръководство

5 авг. 2021 | 21:34

Съпругът на предложената от ИТН за екоминистър излежава присъда за грабеж

Силвия Бакърджиева Снимка: БТА-1628185489.jpg

Живомир Бакърджиев е осъден ефективно на 4 г. затвор. Присъдата е произнесена ...

5 авг. 2021 | 20:43