Стефан Янев: Големите началници са българските избиратели

Големите началници са българските избиратели, заяви лидерът на "Български възход"

Стефан Янев: Няма да чертаем червени линии и да дълбаем червени ровове

3777 | 6 авг. 2022 | 15:28

Не участваме пълнокръвно и пълноценно в ЕС и НАТО. Ако Орбан прави това, нямам нищо против да бъда оприличаван, смята бившият служебен премиер


"Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са българските избиратели. Големите началници са в Кула, Каспичан, Малко Търново, Петрич и Добрич. Ние трябва да чуваме гласа на българските граждани и да работим за тях, за техния интерес. Ако Виктор Орбан прави това – слуша гласа на унгарските граждани и се съобразява с тях, значи това са и неговите началници."
Този коментар направи пред БНР лидерът на партия "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев.

Дефицитът ни е, че не уплътняваме добре членството ни в ЕС и НАТО, не участваме в тези организации пълнокръвно и пълноценно, категоричен е Янев.

"Трябва да извлечем най-добрия смисъл, интерес на държавата и полза за държавата от членството ни в тези организации. Ако приемем, че Орбан прави това за Унгария и унгарския народ, нямам нищо против да бъда оприличаван на Орбан. И ще търсим подобен тип политика за реализиране и в българската действителност."

Във връзка с отношенията на неговата партия с ПП занапред Стефан Янев декларира, че бъдещото участие на неговата партия във всички видове управление ще бъде "без чертаене на червени линии и без дълбаене на червени ровове".

"В политиката всичко е възможно, но при ясни правила и прозрачна процедура, така че гражданите да знаят какво се случва. За да няма обвинения, че се създава поредното задкулисно споразумение. 30 години се опитваме да правим едно и също и очакваме различен резултат. Мисля, че е време да правим по-различни неща", подчерта експремиерът в предаването "Поритически НЕкоректно".

Според него енергийната сигурност на държавата е сред най-големите предизвикателства не само на служебен, но и на редовен кабинет, а снабдяването с газ трябва "да бъде изгодно за всички нас" – трябва да имаме обезпечени количества на разумна цена.

Нито служебно правителство, нито което и да е друго управление "обича да му се вменяват тези, концепции за управление, да се менторства", смята бившият служебен премиер.

По думите му е рано е да се дават оценки дали служебният кабинет се държи реваншистки или прагматично.

Запитан трябва ли служебното правителство да направи ревизия на предишното, Стефан Янев посочи, че "при цялата палитра от проблеми за решаване вероятно няма да имат време за ревизия".

"Ако могат, ще направят. Ако не могат, ще се опитат да решат проблемите на ежедневието. Понякога няма възможност за ревизия в пълния смисъл, но все пак се прави начален анализ на състоянието. Той е отправната точка, от която се гради по-нататък."

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!  


От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19