Стек Антоанет

Стек Антоанет

10474 | 9 февр. 2021 | 12:21


Необходими продукти:
свински котлети - 4 бр., обезкостени
пушено филе - 4 резена, свинско
праскови - 4 резена, от компот
кашкавал - 4 филийки с големината на пържолата
хляб - 4 филий, заводски
олио - за пържене
яйца - 2 бр.
черен пипер - 1 ч.л.
сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:
Начукваме котлетите и ги овкусяваме със солта и черния пипер.
Оставяме ги да отлежат за 30 минути в хладилника.

Разбъркваме яйцата и в тях потапяме филиите хляб, които запържваме в сгорещена мазнина в тиган върху котлона.

Изпържените филии оставяме върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината. Отделно в тефлонов тиган изпържваме в много малко мазнина котлетите. В тава, в която ще печем стека, слагаме изпържените филии хляб като основа.

Върху тях редим последователно пържолите, свинското пушено филе, резените праскови и отгоре поставяме кашкавала.

Печем стековете в предварително заагрята фурна на 220 градуса до запичане на кашкавала.


От категорията

Канелони от тиквички с рикота и спанак

Канелони от тиквички с рикота и спанак-1624458653.jpg

23 юни 2021 | 17:26

Коблер с череши

Коблер с череши-1624274917.jpg

21 юни 2021 | 14:27

Милфьой с ягоди

Милфьой с ягоди
-1622643533.png

2 юни 2021 | 17:17

Сочен шоколадов сладкиш с череши

Сочен шоколадов сладкиш с череши-1622124090.jpg

27 май 2021 | 17:00