Стек Антоанет

Стек Антоанет

12388 | 9 февр. 2021 | 12:21


Необходими продукти:
свински котлети - 4 бр., обезкостени
пушено филе - 4 резена, свинско
праскови - 4 резена, от компот
кашкавал - 4 филийки с големината на пържолата
хляб - 4 филий, заводски
олио - за пържене
яйца - 2 бр.
черен пипер - 1 ч.л.
сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:
Начукваме котлетите и ги овкусяваме със солта и черния пипер.
Оставяме ги да отлежат за 30 минути в хладилника.

Разбъркваме яйцата и в тях потапяме филиите хляб, които запържваме в сгорещена мазнина в тиган върху котлона.

Изпържените филии оставяме върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината. Отделно в тефлонов тиган изпържваме в много малко мазнина котлетите. В тава, в която ще печем стека, слагаме изпържените филии хляб като основа.

Върху тях редим последователно пържолите, свинското пушено филе, резените праскови и отгоре поставяме кашкавала.

Печем стековете в предварително заагрята фурна на 220 градуса до запичане на кашкавала.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36