Необходими продукти
300 г свинско бонфиле или контрафиле
3 капки сос „Уорчестър“
30 мл червено вино,
20 мл бренди за фламбиране
сол, черен пипер
За соса
15 мл сос „Уорчестър“
70 мл червено вино
2 щипки захар
200 гр масло
1 кубче телешки бульон
За украсата
стрък целина, половин лимон
Начин на приготвяне
1. Начукайте свинското, подправете с черен пипер и намажете с олио от двете страни.
2. Сложете тиган да се загрява. Когато е готов, пържете месото, докато побелее.
3. Веднага обърнете от другата страна и сложете капак да се позадуши.
4. Сипете в тигана сос „Уорчестър“ и малко коняк и фламбирайте.
5. Захлупете, намалете силата на огъня и оставете да се пече.
6. Когато филето е готово, сипете в тигана малко сос „Уорчестър“ и червеното вино. Свалете от огъня. Извадете месото в чиния за сервиране.
7. В същия тиган сипете още малко вино. Наклонете тигана и в празната част сипете захарта да се карамелизира.
8. Сложете маслото и бъркайте да се разтопи. Капнете малко вода и добавете телешкия бульон. Разбийте с тел да не станат бучки. Сосът трябва да се сгъсти и да потъмнее.