Необходии продукти:
свинско месо - 500 г
лук - 100 г кромид
чушки - 400 г печени
печурки - 250 г мариновани
моркови - 60 г
мазнина - 3 с.л. растителна
вода - 1 ч.ч.
заквасена сметана - 3 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
дафинов лист - 2 бр.
риган - 1 с.л. пресен
Начин на приготвяне:
Месото се измива и нарязва на средни кубчета. Запържва се го в мазнината до побеляване.
Морковите се нарязват на колелца, а лукът на ситно. Добавят се към месото, поръсват се с червения пипер, ригана, долива се водата и се задушава до полуомекване на месото.
Гъбите се нарязват на половинки. Печените пиперки се нарязват на парченца.
Прибавят се съставките към ястието. Овкусява се със сол и се задушава още 10 минути. Отнема се от огъня, добавя се сметаната и леко се разбърква.