Свинско месо по македонски

Свинско месо по македонски

17337 | 20 ян. 2021 | 15:40


Необходии продукти:
свинско месо - 500 г
лук - 100 г кромид
чушки - 400 г печени
печурки - 250 г мариновани
моркови - 60 г
мазнина - 3 с.л. растителна
вода - 1 ч.ч.
заквасена сметана - 3 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
дафинов лист - 2 бр.
риган - 1 с.л. пресен

Начин на приготвяне:
Месото се измива и нарязва на средни кубчета. Запържва се го в мазнината до побеляване.

Морковите се нарязват на колелца, а лукът на ситно. Добавят се към месото, поръсват се с червения пипер, ригана, долива се водата и се задушава до полуомекване на месото.

Гъбите се нарязват на половинки. Печените пиперки се нарязват на парченца.

Прибавят се съставките към ястието. Овкусява се със сол и се задушава още 10 минути. Отнема се от огъня, добавя се сметаната и леко се разбърква.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36