Свинско месо по македонски

Свинско месо по македонски

15764 | 20 ян. 2021 | 15:40


Необходии продукти:
свинско месо - 500 г
лук - 100 г кромид
чушки - 400 г печени
печурки - 250 г мариновани
моркови - 60 г
мазнина - 3 с.л. растителна
вода - 1 ч.ч.
заквасена сметана - 3 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
дафинов лист - 2 бр.
риган - 1 с.л. пресен

Начин на приготвяне:
Месото се измива и нарязва на средни кубчета. Запържва се го в мазнината до побеляване.

Морковите се нарязват на колелца, а лукът на ситно. Добавят се към месото, поръсват се с червения пипер, ригана, долива се водата и се задушава до полуомекване на месото.

Гъбите се нарязват на половинки. Печените пиперки се нарязват на парченца.

Прибавят се съставките към ястието. Овкусява се със сол и се задушава още 10 минути. Отнема се от огъня, добавя се сметаната и леко се разбърква.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07