Необходими продукти
100 г булгур
1 ч.ч. хладка вода
3 домата
4 връзки магданоз
прясна мента
1 глава лук
сол
1/2 ч.л. микс от 7 подправки (продава се в арабските магазини)
1/2 ч.л. черен пипер
4 с.л. лимонов сок
100 мл зехтин
Начин на приготвяне
1. Булгурът се слага в купа, залива се с вода и се оставя да набъбне за 15-20 минути.
2. Доматите, магданозът, ментата и лукът се нарязват на ситно и се поставят в друга дълбока купа. Прибавят се подправките и всичко се разбърква.
3. Щом булгурът набъбне достатъчно, се отцежда и се смесва с другите продукти.
Накрая се прибавят лимоновият сок и зехтинът, всичко се разбърква още веднъж.