Таня Бояджиева от София е втората подгласничка на Иво Арсов в гурме-конкурса за ценителите на азиатската кухня.
Иво ще използва отличието си на 31 май, когато ще отиде на курс по суши в МЕТРО Академията.
Надежда Велина вече получи своя суши сет за двама, включващ ориз, оцет за суши, джинджифил, соев сос и уасаби паста.
Таня Бояджиева също може да се посвети на екзотичните гозби с нейния комплект.
Тя си го заслужи със Салата по азиатски
Необходими продукти
400 гр.зеле бяло
400 гр.зеле червено
200 гр.зеле китайско
2 бр.моркови
2 бр.червени чушки
6 стр.лук кромид пресен
1/2 вр.кориандър
6 с.л.оцет оризов
6 с.л.олио
5 с.л.фъстъчено масло
3 с.л.соев сос
3 с.л.кафява захар
4 ск.чесън стар
10 гр.джинджифил
Начин на приготвяне
Нарежете на ситно бялото зеле, червеното зеле и китайското зеле. На тънки жулиени нарежете чушките и морковите. Пресния лук - на кръгчета, кориандъра - на ситно.
Смесете зеленчуците в купа и ги разбъркайте.
За дресинга - в купа смесете оцета, олиото, соевия сос, фъстъченото масло, кафявата захар, наситнените чесън и джинджифил. Разбъркайте добре.
Залейте зеленчуците с дресинга непосредствено преди сервиране.