Търговска Лига: Лекарите в България не са крепостни работници във феодални имения

Здравният fake news Clinica.bg изпадна в истерия и плете политически интриги

Търговска Лига: Лекарите в България не са крепостни работници във феодални имения

7679 | 28 септ. 2022 | 09:43


Здравният fake news Clinica.bg изпадна в истерия и плете политически интриги

Лекарите в България не са крепостни работници във феодални имения

 

Главната редакторка Мария Чипилева и собствениците на болница „Тракия“ „курдисаха“ на 23-ти и 26-ти септември д-р Генка Пейчева от РК на БЛС в Ст. Загора, чиито дъщеря и зет работят в ‚Тракия‘, да атакува кмета от ГЕРБ Живко Тодоров и целия Общински съвет защо разглеждат инвестиционното намерение на Търговска Лига – без нейното мнение.

Д-р Пейчева сама казва, че нейното становище е предвидено в ЗЛЗ (за лицензиране от МЗ), но ОС продава терени, а не лицензира бъдещи болници. Става ясно също, че Clinica.bg и д-р Пейчева притежават копие от документи на Търговска Лига, придобито по незаконосъобразен начин, което разпространяват и коментират публично пред неограничен кръг читатели. Законът е ясен, съдът е сезиран.

 

Това съобщават от Международен Пресцентър на Търговска Лига.

 

Отличните лечебни и клинични резултати на ‘Сърце и Мозък’ са безспорни и даже лично докладвани от Чипилева, но понеже става дума за инсинуации с цел накърняването на нашето добро име и репутация и често откровени глупости, далеч от нормалната добре информирана журналистика в служба на истината, ние ще посочим само най-нелепите и самоосмиващи цитати от клиентелистката тирада на д-р Пейчева:

„…. но дори без да правя конкретни изчисления, мога да кажа, че в този вид , в който се предлага инвестиционната програма, тя не е необходима за Ст. Загора и региона“ …. „Едни такива намерения, като – ние ще извиваме ръце, ще даваме големи инвестиционни програми на мен ми се виждат неправилни и некоректни.“

 

И още „самородни бисери“: „[…] ние от няколко години сме в ситуация, в която се чудим как да преустроим и закрием болници, а сега изведнъж в един университетски град с три големи многопрофилни болници, искаме да направим четвърта.“ … и изведено в каре – „[а]ко тази болница стане факт, ще настъпи една още по-голяма конкуренция, донякъде ще се появи нова възможност за пациентите, които могат да си позволят доплащане, ще започне едно търсене на доктори и сестри, ще започне едно разбиване на лечебни заведения, които вече работят, ще бъде един хаос“.

 

Д-р Пейчева е против конкуренцията и за закриването на избрани само от нея болници, защото е в капан – между семейния интерес, върху който е стъпила клиентелистката поръчка и истинския обществен интерес на пациентите в България – да има модерно и високоефикасно здравеопазване, да се намали рекордно високата смъртност, лекарите да получават достойно възнаграждение и стимули постоянно да се квалифицират и остават в България, да се създадат условия за конкуренция по качество на лечебните резултати и да се обогати изборът на пациентите.

 

На 27-ми септември, изправената пред съд Мария Чипилева, главен редактор на Clinica.bg, очевидно продължава да се упражнява в манипулации и  инсинуативни внушения с цел да опетни редица уважавани болници, които успешно конкурират нейните работодатели. В пълната ѝ безпомощност на аргументацията и липсата на каквито и да било адекватни доводи, тя се позовава на морално остаряла информация от преди повече от 10 години, която е коментирана избирателно. В действителност, специализираните високотехнологични кардиологични болници на Българския Кардиологичен Институт първи приложиха на практика т.нар. „златен час“ – златният стандарт за лечение на остър инфаркт на миокарда, и спасиха стотици хиляди хора през последните 15 години. Затова България продължава да отчита и се хвали с „понижение на смъртността при лечението на инфаркти в дългосрочен план“ и с извънредно бързия достъп до здравни грижи, значително над средното ниво в Европейския съюз.

 

В безпредметния опит да се атакува кмета и ОС на Стара Загора се присъединява на 27-ми септември и Кирил Добрев от МБАЛ МК „Берое“, явно паникьосан от идващата конкуренция по качество. На министерска екскурзия научил в Австрия (което с два клика може да се разбере), че имало мораториум за разкриване на нови болници – който не е абсолютен и не е съвсем така – но по-важното е Добрев да се осъзнае и признае, че когато България, някой ден, стигне нивото на болнична и обща медицинска помощ на Австрия, сигурно за мораториум върху „роене на болници и дейности“ може и да стане дума. А всъщност болница „Берое“ сега, през 2022 г., се е разширила с „модерните“, според познавачката Чипилева, „онкологии и неврохирургии“. Илюзията на актьорите в Clinica.bg е, че е възможно  вечно циментиране на позиции чрез потискане на развитието и конкуренцията.

 

Лекарите и медицинския персонал в България не са крепостни работници във феодално имение нито в държавните, нито в общинските, нито в частните болници, никой не може и да ги „има“: това трябва да се разбере в българския здравен fake news Clinica.bg и от оплаквачките, обслужващи ретроградни интереси. Твърденията на Добрев за „хаотично[то] движение на кадри, които са в недоимък“ завършва с лъжата, че „все още сме свидетели на това движение на медицински кадри и проблеми при стартирането на болницата ‚Сърце и Мозък‘ в Бургас“. Истината е: в ‚Сърце и Мозък‘ Бургас има опашки от записани пациенти и кадри за постъпване на работа. Добрев разпространява измислици от безпомощност, защото не иска да признае превъзходното ниво на медицината, практикувана в ‚Сърце и Мозък‘, вкл. и потока на лекари от Европа и създадените отлични условия за лекари, медицински персонал и пациентите. Професионалната общност в ‚Сърце и Мозък‘ Бургас е сплотена и мотивирана за усъвършенстване и развитие на медицинските наука и практика в служба на най-добрата грижа за пациентите. Резултатите са документирани и широко и обективно признати.

 

Здравният fake news Clinica.bg не може да изгони сериозните инвеститори с обиди и недостойни квалификации и все по-трудно намира поръчкови коментатори в защита на болниците-табелки. Търговска Лига има достатъчно знания, висока квалификация, ресурс и решителност да изправи пред съда всички клеветници и закононарушители и най-важното – да ускори реформата в здравеопазването, въпреки истеричните усилия на ретроградните сили на застоя и статуквото. Модерните и много привлекателни за пациентите и лекарите нови болници на ‚Сърце и Мозък‘ идват много уверено, за да подпомогнат нашето население към по-висок стандарт на живот в по-сигурна и просперираща европейска България.

 

Международен Пресцентър на Търговска Лига


От категорията

Древната професия на Христо Иванов: От "нито глас за Пеевски" до скута на Пеевски (Видео)
(Видео)

Архивите говорят: Къде отиде националното достойнство на Христо Иванов!?-Arhivite-govoryat--Kade-otide-natsionalnoto-dostoynstvo-na-Hristo-Ivanov-_1708615719.png

На видео послание към избирателите Христо Иванов заявява: "Нито глас за ...

22 февр. 2024 | 17:24

Избори 2 в 1? Предстоят тежки препирни, докато в сглобката стигнат до това решение

Тежки препирни в сглобката, докато стигнем до избори 2 в 1-Kiril-Petkov--Hristo-Ivanov--Boyko-Birisov---sglobkata-skartsa-li--skartsa--a-ha-da-se-razpadne--no-ne-se-razpada_1700754463.jpg

Срокът между два парламента би могъл да бъде и по-кратък - например един месец, ...

21 февр. 2024 | 17:34

The Economist: Губи ли Украйна войната? Зеленски знае една горчива истина

The Economist: Губи ли Украйна войната? Зеленски знае една горчива истина-Volodimir-Zelenski-Snimka--UNIAN_1702480122.jpg

Градовете на изток сега се опасяват, че ще бъдат следващите мишени на Русия, ...

22 февр. 2024 | 17:43

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?

Валерия Велева: Конференцията на ДПС, която трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади?-1448546816.jpg

1500 делегати на форума ще положат "ново начало и нов подход за ...

20 февр. 2024 | 22:06

Най-важното

Необходима е по-голяма ефективност в обществените поръчки

Световната банка с тежка критика за България: Събираемостта на ДДС е ниска, растежът се бави

Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска-1609887161.jpg

Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%. ...

22 февр. 2024 | 14:29

Ашколсун, Христо, евала, машала и аферим!

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски-1658757760.jpg

Би трябвало тук да приключи политическата му кариера, заради лъжите, заблудите, ...

22 февр. 2024 | 16:23

Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратуратаа, заяви лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

"Промяната" са изпращали винаги ярки политически фигури за ръководства на регулатори, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Единственият изход е оставка и избори 2 в 1, категорична бе лидерът на БСП

Нинова за Христо Иванов: Седеше в лодката пред Сарая, а после легна в скута на Пеевски. Падение!

Нинова: Започват от вътре да си вадят кирливите ризи, мафията започна да се самоизяжда-Ninova--Promyanata-v-Konstitutsiyata-e-nay-golyamata-vreda--koyato-sglobkata-nanese-na-darzhavata_1703067481.jpg

Тези хора се събраха само за постове, за пари, за власт и разпарчатосване на ...

22 февр. 2024 | 11:54

Съпредседателят на ДБ отрече да е лобирал Андрей Янкулов да бъде избран за главен прокурор

Христо Иванов потвърди: Да, проблемът е как ще се разпредели цялата тази власт в регулаторите

Христо Иванов: ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ в разпределението на властта-Hristo-Ivanov--Podkrepata-na-DPS-se-razshiri-po-estestven-nachin_1700419387.jpg

Иванов отговори на атаката на Делян Пеевски, че е "пил мазно турско кафе в ...

22 февр. 2024 | 11:46

Заплашили Цариградска, че мъжът и децата й ще бъдат с бетонирани крака на дъното на язовир

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова
(Видео)

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова. Снимка БТА-Skandal-v-komisiyata-za--Notariusa--Sadiya-Tsarigradska-otkaza-da-sedne-do-prokuror-Zartova-_1708616604.jpg

Преди началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев заяви, ...

22 февр. 2024 | 15:50

Тази Конституция я има благодарение на нас, заяви председателят на ПГ на ДПС

Пеевски отговори на Иванов: Срамно лъже! Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши!

Делян Пеевски отговори на Христо Иванов: Много срамно лъже. Да спре да бъде слуга на олигарсите-Peevski-za-Geshev-i-Sarafov--Imahme-mrakobesen-glaven-prokuror-v-minaloto--no-sega-tova-prodalzhava_1706094566.jpg

Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши. ДПС доказа какво е ...

22 февр. 2024 | 12:17

След като осъзна "грешката си", Радев пак не направи НИЩО, за да освети несъстоятелността на тези хора

Калина Андролова: Лена с кризисен пиар и хлъзгава любезност. ПП е банда, която плячкосва

-1584904074.jpg

ПП мошеничестват пред американците, че са готови на всичко, но двигателят на ...

22 февр. 2024 | 13:53