Снимка Кадър БТВ

Няма да правим кабинет на всяка цена, посочи тя

Татяна Дончева: Борисов предупреди - предлагам ви мир, защото и ГЕРБ може да преследва като чакали

327920 | 5 апр. 2021 | 08:22

Има срив в ГЕРБ и за Бойко Борисов не е без значение може ли да състави правителство и може ли да похарчи парите, които се задават, коментира още тя


Като добър за коалицията "Изправи се! Мутри вън!" определи резултата от тези избори Татяна Дончева, която е водач на варненската листа.


„Има категоричен знак, че се очаква промяна. Дали тя е намерена в правилната посока - не съм сигурна“, коментира тя в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

 

Има срив във ГЕРБ, но за Борисов е най-важно може ли да състави правителство и да похарчи парите, които ще получи България. Ревизията на неговото управление е факторът, който го плаши. Затова той каза – предлагам ви мир, защото, ако ГЕРБ започне да ви преследва като чакали, представете си какво може да ви се случи, припомни думите на настоящия премиер Дончева.

Нашата формация може да се окаже ключова. Няма да давам акъл нито на Слави, нито ва Демократична България. Дали ГЕРБ като получи мандат ще успее да направи кабинет – предстои да видим. Няма формула кабинет за всяка цена за нас, защото ние сме най-малката формация. Ние не сме готови на всякакви компромиси, ние имаме ясна програма и включва реформаторска група, която да получи мандата и е важно какво ще предложи на останалите формации, изтъкна Татяна Дончева.


Дончева цитира думи на Андрей Райчев, с които е съгласна, а именно, че след царя хората започнаха да търсят някой като себе си.
По думите й няма контрол върху процеса по обработката на протоколите и призова парламентарно представените партии да се стегнат и да довършат броенето, особено в София и Пловдив.


„Това, което е измислила ЦИК от вчера, няма нищо общо със закона. Законът предвижда предаването на протоколите, чувалите и броенето да бъде наблюдавано противоречие със закона да ограничи това. Снощи Мая Манолова се бори титанично, за да влязат двама души през нощта“, каза Татяна Дончева.


По думите й така не е ясно какво се пише в протоколите.
„Паралелното броене не парира възможността те да се манипулират, което се случва в момента“, допълни тя.

 

Тя бе категорична, че за "Изправи се! Мутри вън!" няма формула "кабинет на всяка цена". От коалицията не са готови на всякакви компромиси и напомни, че имат ясна програма, която включва реформаторска група, която да получи мандата.

 

След царя започнаха да търсят някой като себе си. До тогава търсеха някой повече от тях. Затова резултатите трябва да бъдат приети абсолютно нормално, коментира Татяна Дончева, кандидат за народен представител от формацията „Изправи се! Мутри вън“ в ефира на Би Ти Ви.

Не си съчинявайте формации и коалиции. Ние имаме нужда от точно броени, засега няма достатъчен контрол над преброяването на бюлетините. Има вече сигнали, че са отворени редица чували, че се поправят протоколи. Не е редно да се пипа върху общия брой на гласуването. Това сме го гледали няколко пъти от страна на ГЕРБ, затова преброяването на бюлетините в големите градове трябва да се контролира много прецизно, коментира Дончева  

Нашата формация може да се окаже ключова. Няма да давам акъл нито на Слави, нито ва Демократична България. Дали ГЕРБ като получи мандат ще успее да направи кабинет – предстои да видим. Няма формула кабинет за всяка цена за нас, защото ние сме най-малката формация. Ние не сме готови на всякакви компромиси, ние имаме ясна програма и включва реформаторска група, която да получи мандата и е важно какво ще предложи на останалите формации, изтъкна Татяна Дончева

 


От категорията

Кристиан Вигенин смени Георги Свиленски като председател на Националния предизборен щаб на БСП

Кристиан Вигенин смени Георги Свиленски като председател на Националния предизборен щаб на БСП-1621076260.jpg

На заседанието на НС днес с мнозинство бе приет докладът на председателя ...

15 май 2021 | 13:56

Борисов: Опитът за преврат през лятото беше добре организиран от олигарси и чужди служби
(Видео)

Борисов: Опитът за преврат през лятото беше добре организиран от олигарси и чужди служби-1620973400.jpg

Сега всеки се готви за силна и остра опозиция. На мача трябва да станеш първи, ...

14 май 2021 | 09:22

Кристалина Георгиева се срещна с папа Франциск
(Видео)

Кристалина Георгиева се срещна с папа Франциск-1621089159.jpg

Вие ни вдъхновявате всеки ден да се грижим за най-уязвимите сред нас и да ценим ...

15 май 2021 | 17:29

Софиянски: Сериозни хора са в служебния кабинет, но бързо трябва да се изяснят приоритетите
(Видео)

-1436250851.jpg

Добавките към големите пенсии да се дават на хора с по-ниски доходи, смята ...

15 май 2021 | 17:24