ГЕРБ не е готова да загуби властта

Татяна Дончева: В партията на Слави хората се водят от команди, нямат собствена воля

16440 | 9 май 2021 | 11:03

Политик от фейсбук и екран може да се прави във фантастични филми, но не и на терен. За да се постигне съгласие и общи действия – трябва да има контакти и ангажименти, смята още депутатът от ИМВ


Има легитимност въпросът за „изчегъртването“ на ГЕРБ. Проблемът обаче е, че ГЕРБ не е готова да загуби властта, не е готова да се изправи срещу хора, като Илчовски, и се брани с всякакви средства. Това коментира в ефира на БНТ депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева.

Събраните в НС политически сили – свързани с протеста и свързани със статуквото – трябваше да сложат началото на елиминирането на ГЕРБ като политическо явление. Събирането и консолидирането на партиите обаче се оказа една трудна задача, защото носещата конструкция на тази промяна трябваше да бъде втората политическа сила.

 

Но тя, ИТН, очевидно не е готова да бъде носеща конструкция. Нямам от тях очаквания, защото виждам едно странно в очите ми образование. Няма политическата формация, чийто лидер да не общува със собствените си депутати…Хората, които са в ИТН, нямат собствена воля и се водят от командите, които получават, коментира Дончева.

Тя върна лентата назад и сравни формацията на Трифонов с тази на НДСВ. Но политик от фейсбук и екран може да се прави във фантастични филми, но не и на терен. За да се постигне съгласие и общи действия – трябва да има контакти и ангажименти, смята още депутатът от ИМВ.

Според Дончев отказът на ИТН да съставят правителство и връщането на мандата, като и желанието им да се отиде на светкавични нови избори са лишили президента Радев от възможността да направи подготовката за правителство с останалите политически сили, от една страна и от друга – предопредели са най-краткия живот на този парламент, обобщи ситуацията Татяна Дончев.


От категорията

Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква

Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква-1624168915.jpg

Този празник Църквата е установила заради величието на Пресветия и Животворящ ...

20 юни 2021 | 08:33

Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.-1624168104.jpg

В четвъртък ще е предимно слънчево. Вероятността за краткотрайни следобедни ...

20 юни 2021 | 08:46

Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране

Кирил Петков: Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране-1624193284.jpg

Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, ...

20 юни 2021 | 15:46

Бойко Рашков: Платено е извънредно на службите, за да подслушват протестиращи

-1624003235.jpg

Прокуратурата е бездействала за тези 70-80 прокурори, съдии и политици, които ...

20 юни 2021 | 15:44