Тайбе Юсеин отличи победителите в Студентската спортна олимпиада на Американския университет у нас

За мен е огромно удоволствие да бъда тук и да съм в подкрепа на тази хубава кауза, каза шампионката

Тайбе Юсеин отличи победителите в Студентската спортна олимпиада на Американския университет у нас

4232 | 4 май 2022 | 15:53

В тазгодишното издание на студентската надпревара за първи път се включиха освен студенти и преподаватели от АУБ, представители и на Югозападния университет “Неофит Рилски”, ученици и жители на Благоевград

Тайбе Юсеин отличи победителите в Студентската спортна олимпиада на Американския университет у нас
-1651668856.pngТайбе Юсеин отличи победителите в Студентската спортна олимпиада на Американския университет у нас-1651668825.jpgТайбе Юсеин отличи победителите в Студентската спортна олимпиада на Американския университет у нас-1651668818.jpg

Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб Олимпикс към Американския университет в България (АУБ) се проведе за 17-та поредна година, с финал тази неделя, събирайки над 800 участници и гости. Тазгодишен патрон на събитието бе състезателката по борба и олимпийска медалистка от игрите в Токио Тайбе Юсеин.

 

Юсеин отличи най-добре представилите се в 17-те дисциплини, сред които спортове като плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, както и дърпане на въже и състезание за бързина и ловкост, уникални по рода си за олимпиадата на АУБ.


В тазгодишното издание на студентската надпревара за първи път се включиха освен студенти и преподаватели от АУБ, представители и на Югозападния университет “Неофит Рилски”, ученици и жители на Благоевград.


Най-конкурентните дисциплини в изданието бяха вдигане на тежести, скок от място и традиционните футбол, баскетбол и волейбол. Състезателят с най-много събрани отличия - “MVP на олимпиадата” за 2022г. е Радослав Николов, който се класира като отличен играч на цели 4 дисциплини - футбол, щафета, скилс челиндж и тенис на корт за мъже.


За участието си като патрон на спортната олимпиада, Тайбе Юсеин сподели: “За мен е огромно удоволствие да бъда тук и да съм в подкрепа на тази хубава кауза”, a с поглед към бъдещите си планове допълни “Надявам се да съм здрава и да продължавам да тренирам, за да постигна най-голямата си мечта в Париж”.


Идеята на студентската олимпиада е да подсили спортния дух и здравословния начин на живот, както и да обогати събитията в Благоевград. Освен че събира гости от целия регион, стотици участници, прекрасна атмосфера и музика, всяко издание на AUBG Olympics подкрепя различна благотворителна инициатива, като тази година официален партньор на събитието беше UNICEF с фондонабирателна кампания насочена към предоставяне на спешна помощ за децата и семействата на бежанците от Украйна.

За осъществяването на инициативата, целяща да мотивира младите да водят по-здравословен начин на живот, се грижат 30 ентусиазирани студенти - доброволци от университета. Освен с подкрепата на АУБ, събитието е подкрепено финансово и материално от български и международни компании.


Намери своята история

От категорията

Съдят осем медици за смъртта на Марадона

Съдят осем медици за смъртта на Марадона-1619876022.jpg

Двукратният световен шампион почина на 60-годишна възраст, докато се ...

23 юни 2022 | 14:25

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП-1461319240.jpg

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около ...

22 юни 2022 | 12:32

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: Алкохолът и партитата са строго забранени

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: До 7 години затвор наказание за секс за една нощ-1655800006.jpg

До 7 години затвор е наказанието за секс за една нощ, пишат английски медии

21 юни 2022 | 11:26

Боряна Калейн взе два златни и един бронзов медал на финалите на отделните уреди

Снимка: БТА-1655643745.jpg

България вече има девет медала от шампионата - четири златни, два сребърни и ...

19 юни 2022 | 16:02