Алексей Петров - баща на сглобката! Договорът "Бойко Борисов - Кирил Петков" в Самоковския манастир

Кирил Петков се интересувал дали Борисов има още клипове с него и Лена от квартирата с "парапета"

Алексей Петров - баща на сглобката! Договорът "Бойко Борисов - Кирил Петков" в Самоковския манастир

60123 | 1 септ. 2023 | 14:28

На тайната среща в Самоковския манастир Бойко Борисов е дал дума на Кирил Петков, че ще подкрепят кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, но единствното условие е в състава на Министерски съвет да не присъстват той, Асен Василев и Лена Бориславова


Срещата Алексей Петров-Татко Петко-Бойко Борисов-Кирил Петков в Самоковския манастир решава съдбата на кабинета "Денков" срещу обещанието на лидера на ГЕРБ да не вади повече клипове на Киро и Лена от квартирата с "парапета".

На 13 май liberta.bg публикува информация за срещата между водещи фактори в бъдещото управлението заедно с Алексей Петров, за която днес потвърди Бойко Борисов.

Ето за какво става дума.

 

Преди две седмици (в началото на май) в Самоковския манастир се е провела тайна среща между съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по информация от източници на LIBERTA.BG.

Тя е била със съдействието на бащата на Кирил Петков и Алексей Петров.

 

На нея е било договорено излъчването на редовно правителство от 49-ия Парламент, с втория мандат на "Продължаваме промяната" - "Демократична България", но впоследствие заверата е претърпяла промени, поради ината на Асен Василев.

На тайната среща в Самоковския манастир Бойко Борисов е дал дума на Кирил Петков, че ще подкрепят кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, но единствното условие е в състава на Министерски съвет да не присъстват той, Асен Василев и Лена Бориславова. Петков е изразил съгласие с това условие и впоследствие се видя и от представения проектокабинет, че Петков и Бориславова не фигурират.

 

Проблемът е настъпил с Асен Василев, който категорично е отказал името му да не фигурира в състава на редовния кабинет като министър на финансите.

По-интересното е, че на тайния разговор с Борисов в Самоковския манастир Кирил Петков не се е интересувал от нищо свързано с България, съдебната реформа и какви политики ще се следват, а само дали имат още клипове с него и Лена от квартирата с "парапета".

 

В типичния си стил Борсов се е засмял и е отговорил, че не знае, като го окуражил с многозначителното: "Дано само не си се изложил!". След което е дал да се разбере, че от резиденция "Лозенец" имало цял сериал.

LIBERTA.BG научи от своите източници, че след като ГЕРБ не са одобрили проектокабинета на ПП-ДБ, поради присъствието на Асен Василев в него, към Кирил Петков е оказан натиск, че ако не направи така, че да бъдат подкрепени ГЕРБ с първия мандат от ПП-ДБ, "парапетните" клипове от резиденция "Лозенец" ще станат публично достояние.

Предстои да видим - докога Кирил Петков ще продължи да се гърчи, ще има ли правителство с първия мандат на ГЕРБ, или ще станем свидетели на нова порция дискредитиращи видеа, които ще поставят окончателния край на политическата му кариера.

Едно е сигурно - с тези политици бъдещето на България и държавното управление се превърнаха в заложник на слабости, компромати и нелицеприятни лични истории, завършва liberta.bg.

 

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ - БАЩАТА НА СГЛОБКАТА

 

По-късно самият Алексей Петров приживе потвърждава в интервю, че познава добре Петко Петков и Бойко Борисов, а се е виждал и с Кирил Петков.

Източник от ПП потвърди пред Епицентър.бг, че двигатели на сбирката в Самоковския манастир са били  Алексей Петров и бащата на Кирил Петков – Петко. Двамата се познават от времето на навлизането на каратето като спорт в България през 80-те години на миналия век.
Бившата барета се уговорил с Татко Петко, който довел сина си, а пък Борисов присъствал, поканен лично от Петров.

Според други източници срещата е станала на 1 май - в деня на атентата срещу Гешев, който задейства събития с убийства, оставки и скандали
Две седмици по-късно лично Петров излезе при Лора Крумова по Нова ТВ и даде ултиматум на Гешев да си ходи, за да има правителство на сглобката.

Тогава много хора се учудиха в качеството си на какъв Алексей Петров дава ултиматум на главния прокурор да подава оставка. Сега вече е ясно.


Самият Алексей Петров приживе потвърди в две интервюта, че познава добре Петко Петков и Бойко Борисов, а се е виждал и с Кирил Петкков.

 

“Познавам Борисов, разбира се, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма как до такава степен да имам роля, която да определи кой да участва в правителство. Познавам и двамата покрай бойните изкуства”, уточнява Петров своята роля в днешната власт в последното си интервю пред Би Ти Ви, докато текат преговорите за съставяне на правителство.

 

След срещата в Самоковския манастир е имало има много такива срещи в ресторанта на Алексей Петров – „Делвите“, както и в офиса на Алексей Петров, но без Борисов, каза нашият източник.

 

В “Продължаваме промяната” са категорични, че Алексей Петров с авторитета си пред всички участници се е превърнал в “сглобка на сглобката”. Като допълнително се подчертава, че Алексей Петров е имал амбиции да се върне в ДАНС и се цитира онова интервю пред Би Ти Ви, в което той изразява готовност да се върне в контраразузнаването, ако се даде приоритет на икономическата сигурност.

 

"Активността на Алексей Петров в последните седмици и "идеята, че той ще се върне в ДАНС също е предизвикала разсъждения и реакции", многозначително  коментира бившият вътрешен министър Румен Петков убийството на Алексей Петров.

 

Скандални факти за близостта между Алексей Петров и ПП изнесе съдия Румяна Ченалова: "Алексей Петров беше спонсор и съветник на ПП-ДБ. Алексей Петров имаше намерение и работеше по въпроса да се върне в ДАНС и то на ръководен пост. Това значи влияние, контрол и информация както в лична полза, така и за ПП-ДБ".

 

За срещата в Самоковския манастир говори и Татяна Дончева на 28 август 2023 година:Изреди се половината ни правителство, за да ни каже, че Алексей Петров, Бог да го прости, нямал нищо общо с управлението. Че тя половин София знае за организираната от Алексей Петров среща в Самоковския женски манастир между Кирчо (б.а. – Кирил Петков), баща му и Бойко Борисов, за да се уговаря управлението. И ако малките му деца от ПП не знаят кой кой е, бащата на Кирил Петков 100% знае“.

 

Попитан, ако се приеме, че има връзка между Алексей Петров и избирането на сегашното правителство, какъв може да е мотивът за убийството, бившият вътрешен министър Иван Демерджиев заяви: "Това е човек с изключително много информация, запознат с генезиса на много процеси. Може би един такъв човек е неудобен. Враговете и приятелите са доста променливи. Напоследък като че ли с доста приятели се сдоби, но най-често приятелите са тези, които стигат до възможност да наранят най-тежко този, който се е пазил от враговете си".

 

Днес башата на Кирил Петков отказа коментар за тази среща.


Еврохолд

От категорията

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид-Radan-Kanev--PP-DB-nyama-politichesko-badeshte-v-segashniya-si-vid_1718529359.jpg

Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат ...

16 юни 2024 | 12:15

"Политико" нареди Ицо Хазарта в групата на "откачените и идиотите" в ЕП, наред с любимци на Путин

"Политико" нареди Ицо Хазарта в групата на "откачените и идиотите" в ЕП-1654166646.jpg

Сред "отличените" са Фидиас Панайоту – ютюбърът от Кипър, Галато ...

15 юни 2024 | 16:22

Съзвездията от сателити са вредни за озоновия слой

Съзвездията от сателити са вредни за озоновия слой-Kompaniyata-na-Ilon-Mask--SpeysEks--izgrazhda-mrezha-ot-stotitsi-shpionski-sateliti-za-amerikanskoto-razuznavane_1710764656.jpg

Учените са изчислили, че "гибелта" на типичен 250-килограмов сателит, ...

16 юни 2024 | 21:42

Божинов: Българите не сме известни с това, че ще се съберем - шутовете и плюнката лепят по-здраво

Божинов: Българите не сме известни с това, че ще се съберем - шутовете и плюнката лепят по-здраво-Bozhinov--Balgarite-ne-sme-izvestni-s-tova--che-shte-se-saberem---shutovete-i-plyunkata-lepyat-po-zdravo_1718557859.png

В момента изборите се превръщат в едно махленско плюене едни срещу други. А би ...

16 юни 2024 | 20:08

Най-важното

От ИТН все още не са коментирали дали биха подкрепили кабинет с първия мандат

Ключова политическа седмица. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов инициира преговори за кабинет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов инициира  преговори за кабинет-Liderat-na-GERB-Boyko-Borisov-initsiira-pregovori-za-kabinet_1718595312.jpg

"Държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските ...

17 юни 2024 | 06:14

Вижте текста на документа, Камала Харис и Олаф Шолц, напуснаха събитието по-рано

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария-Desetki-strani--sred-koito-tezi-ot-BRIKS-i-Vatikana--otkazaha-da-podpishat-deklaratsiyata-v-Shveytsariya_1718546453.png

Прави впечатление, че в комюникето няма искания за изтегляне на руските войски ...

16 юни 2024 | 16:59

Не трябва да позволяваме ядрените технологии да се използват за изнудване и агресия

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Снимка Правителствена пресслужба-Glavchev--Tryabva-da-zashtitim-yadrenata-bezopasnost-i-sigurnost-na-Ukrayna--Evropa-i-sveta--Snimka-Plavitelstvena-pressluzhba_1718528517.jpg

Премиерът акцентира върху постигнатия от България съществен напредък в ...

16 юни 2024 | 12:00

Причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ с 60 депутата да поиска цялата власт

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид-Radan-Kanev--PP-DB-nyama-politichesko-badeshte-v-segashniya-si-vid_1718529359.jpg

Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат ...

16 юни 2024 | 12:15

ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов: ПП-ДБ трябва да си "изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект

Костадин Костадинов: Ще работим за своя група в ЕП-Kostadin-Kostadinov--Opitvat-da-unishtozhat-nezavisimata-balgarska-tsarkva_1717307986.jpg

Според лидера на „Възраждане“, "когато народът не вярва в държавата, ...

16 юни 2024 | 09:43

Вината за тежките резултати на изборите не може да бъде вменявана на един човек, смята той

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели-Atanas-Zafirov--Prevrat-v-BSP-nyama--predstoi-seriozen-razgovor-zashto-zagubihme-800-000-izbirateli_1718523576.jpg

"Надявам се традиционният събор на Бузлуджа да се превърне в събор на ...

16 юни 2024 | 10:32

Заявките за реванш са опит да се създаде някакво самочувствие в условия на електорална катастрофа, смята тя

Проф. Румяна Коларова: "Продължаваме промяната" няма никакви перспективи за участие във властта

Проф. Румяна Коларова-1533017967.jpg

Според политолога присъствието на ПП в политическото пространство ще бъде ...

16 юни 2024 | 13:16

Проблем е, че не само компетентните са отстранени от властта, но е отстранен и естественият духовен елит на нацията

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес-Ivan-Stambolov--Sula---Dyasnoto--obedinenie-na--dobrite--sili_1675154655.jpg

С намаляването на легитимността изчезва уважението към институциите, а омразата ...

16 юни 2024 | 17:05

Мирослав Мурджов: Има много голяма вероятност част от ПП-ДБ също да се включат в ново правителство

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии-Analizatori--Pravitelstvo-shte-ima--klyuchat-e-v-malkite-partii_1718527377.jpg

Доц. Стойчо Стойчев: По-малките формации са заинтересовани да няма предсрочни ...

16 юни 2024 | 11:35