Алексей Петров - баща на сглобката! Договорът "Бойко Борисов - Кирил Петков" в Самоковския манастир

Кирил Петков се интересувал дали Борисов има още клипове с него и Лена от квартирата с "парапета"

Алексей Петров - баща на сглобката! Договорът "Бойко Борисов - Кирил Петков" в Самоковския манастир

46469 | 1 септ. 2023 | 14:28

На тайната среща в Самоковския манастир Бойко Борисов е дал дума на Кирил Петков, че ще подкрепят кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, но единствното условие е в състава на Министерски съвет да не присъстват той, Асен Василев и Лена Бориславова


Срещата Алексей Петров-Татко Петко-Бойко Борисов-Кирил Петков в Самоковския манастир решава съдбата на кабинета "Денков" срещу обещанието на лидера на ГЕРБ да не вади повече клипове на Киро и Лена от квартирата с "парапета".

На 13 май liberta.bg публикува информация за срещата между водещи фактори в бъдещото управлението заедно с Алексей Петров, за която днес потвърди Бойко Борисов.

Ето за какво става дума.

 

Преди две седмици (в началото на май) в Самоковския манастир се е провела тайна среща между съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по информация от източници на LIBERTA.BG.

Тя е била със съдействието на бащата на Кирил Петков и Алексей Петров.

 

На нея е било договорено излъчването на редовно правителство от 49-ия Парламент, с втория мандат на "Продължаваме промяната" - "Демократична България", но впоследствие заверата е претърпяла промени, поради ината на Асен Василев.

На тайната среща в Самоковския манастир Бойко Борисов е дал дума на Кирил Петков, че ще подкрепят кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, но единствното условие е в състава на Министерски съвет да не присъстват той, Асен Василев и Лена Бориславова. Петков е изразил съгласие с това условие и впоследствие се видя и от представения проектокабинет, че Петков и Бориславова не фигурират.

 

Проблемът е настъпил с Асен Василев, който категорично е отказал името му да не фигурира в състава на редовния кабинет като министър на финансите.

По-интересното е, че на тайния разговор с Борисов в Самоковския манастир Кирил Петков не се е интересувал от нищо свързано с България, съдебната реформа и какви политики ще се следват, а само дали имат още клипове с него и Лена от квартирата с "парапета".

 

В типичния си стил Борсов се е засмял и е отговорил, че не знае, като го окуражил с многозначителното: "Дано само не си се изложил!". След което е дал да се разбере, че от резиденция "Лозенец" имало цял сериал.

LIBERTA.BG научи от своите източници, че след като ГЕРБ не са одобрили проектокабинета на ПП-ДБ, поради присъствието на Асен Василев в него, към Кирил Петков е оказан натиск, че ако не направи така, че да бъдат подкрепени ГЕРБ с първия мандат от ПП-ДБ, "парапетните" клипове от резиденция "Лозенец" ще станат публично достояние.

Предстои да видим - докога Кирил Петков ще продължи да се гърчи, ще има ли правителство с първия мандат на ГЕРБ, или ще станем свидетели на нова порция дискредитиращи видеа, които ще поставят окончателния край на политическата му кариера.

Едно е сигурно - с тези политици бъдещето на България и държавното управление се превърнаха в заложник на слабости, компромати и нелицеприятни лични истории, завършва liberta.bg.

 

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ - БАЩАТА НА СГЛОБКАТА

 

По-късно самият Алексей Петров приживе потвърждава в интервю, че познава добре Петко Петков и Бойко Борисов, а се е виждал и с Кирил Петков.

Източник от ПП потвърди пред Епицентър.бг, че двигатели на сбирката в Самоковския манастир са били  Алексей Петров и бащата на Кирил Петков – Петко. Двамата се познават от времето на навлизането на каратето като спорт в България през 80-те години на миналия век.
Бившата барета се уговорил с Татко Петко, който довел сина си, а пък Борисов присъствал, поканен лично от Петров.

Според други източници срещата е станала на 1 май - в деня на атентата срещу Гешев, който задейства събития с убийства, оставки и скандали
Две седмици по-късно лично Петров излезе при Лора Крумова по Нова ТВ и даде ултиматум на Гешев да си ходи, за да има правителство на сглобката.

Тогава много хора се учудиха в качеството си на какъв Алексей Петров дава ултиматум на главния прокурор да подава оставка. Сега вече е ясно.


Самият Алексей Петров приживе потвърди в две интервюта, че познава добре Петко Петков и Бойко Борисов, а се е виждал и с Кирил Петкков.

 

“Познавам Борисов, разбира се, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма как до такава степен да имам роля, която да определи кой да участва в правителство. Познавам и двамата покрай бойните изкуства”, уточнява Петров своята роля в днешната власт в последното си интервю пред Би Ти Ви, докато текат преговорите за съставяне на правителство.

 

След срещата в Самоковския манастир е имало има много такива срещи в ресторанта на Алексей Петров – „Делвите“, както и в офиса на Алексей Петров, но без Борисов, каза нашият източник.

 

В “Продължаваме промяната” са категорични, че Алексей Петров с авторитета си пред всички участници се е превърнал в “сглобка на сглобката”. Като допълнително се подчертава, че Алексей Петров е имал амбиции да се върне в ДАНС и се цитира онова интервю пред Би Ти Ви, в което той изразява готовност да се върне в контраразузнаването, ако се даде приоритет на икономическата сигурност.

 

"Активността на Алексей Петров в последните седмици и "идеята, че той ще се върне в ДАНС също е предизвикала разсъждения и реакции", многозначително  коментира бившият вътрешен министър Румен Петков убийството на Алексей Петров.

 

Скандални факти за близостта между Алексей Петров и ПП изнесе съдия Румяна Ченалова: "Алексей Петров беше спонсор и съветник на ПП-ДБ. Алексей Петров имаше намерение и работеше по въпроса да се върне в ДАНС и то на ръководен пост. Това значи влияние, контрол и информация както в лична полза, така и за ПП-ДБ".

 

За срещата в Самоковския манастир говори и Татяна Дончева на 28 август 2023 година:Изреди се половината ни правителство, за да ни каже, че Алексей Петров, Бог да го прости, нямал нищо общо с управлението. Че тя половин София знае за организираната от Алексей Петров среща в Самоковския женски манастир между Кирчо (б.а. – Кирил Петков), баща му и Бойко Борисов, за да се уговаря управлението. И ако малките му деца от ПП не знаят кой кой е, бащата на Кирил Петков 100% знае“.

 

Попитан, ако се приеме, че има връзка между Алексей Петров и избирането на сегашното правителство, какъв може да е мотивът за убийството, бившият вътрешен министър Иван Демерджиев заяви: "Това е човек с изключително много информация, запознат с генезиса на много процеси. Може би един такъв човек е неудобен. Враговете и приятелите са доста променливи. Напоследък като че ли с доста приятели се сдоби, но най-често приятелите са тези, които стигат до възможност да наранят най-тежко този, който се е пазил от враговете си".

 

Днес башата на Кирил Петков отказа коментар за тази среща.


От категорията

"Фигаро": Украйна е все по-изолирана на фона на Русия

"Фигаро": Украйна е все по-изолирана на фона на Русия--Figaro--Ukrayna-e-vse-po-izolirana-na-fona-na-Rusiya_1702022050.jpg

На този фон блокирането на следващия транш от помощта в Конгреса на САЩ ...

8 дек. 2023 | 09:53

Удобството не e въпрос на привилегия, то е необходимо условие за успеха на съвременното лечение

Удобството не e въпрос на привилегия, то е необходимо условие за успеха на съвременното лечение-Udobstvoto-ne-e-vapros-na-privilegiya--to-e-neobhodimo-uslovie-za-uspeha-na-savremennoto-lechenie_1701946691.jpg

Единственият сериозен напредък в детското здравеопазване през 2023 г. е ...

8 дек. 2023 | 08:01

Гадателката на Берлускони: В САЩ републиканците се връщат на власт, проблеми при ротацията у нас

Не бива да се плашим от роботите. Те няма да вземат работата ни, казва Теодора Стефанова-Ne-biva-da-se-plashim-ot-robotite--Te-nyama-da-vzemat-rabotata-ni--kazva-Teodora-Stefanova_1702050052.jpg

Тя бе категорична, че високосната 2024-та е изключително подходяща за сватби. ...

8 дек. 2023 | 16:48

Иван Френкев: Около КЗП ври и кипи! За една година комисията затъна в скандали

Иван Френкев: Около КЗП ври и кипи! За една година комисията затъна в скандали-Ivan-Frenkev--Prezidentat-Radev-tryabva-da-nosi-otgovornost-za-deystviyata-na-sluzhebnoto-pravitelstvo_1663915451.jpg

Ръководство не работи с министъра на икономиката и не ходи, когато го извикат ...

8 дек. 2023 | 16:38

Най-важното

Благодарен съм за потвърждаване на доставката на БТР-и за Украйна, както и на новия пакет военна помощ

Зеленски благодари лично на Пеевски за военната помощ за Украйна

При посещението си в България по-рано тази година Зеленски лично се срещна с Пеевски-Pri-poseshtenieto-si-v-Balgariya-po-rano-tazi-godina-Zelenski-lichno-se-sreshtna-s-Peevski_1702062219.jpg

Благодаря на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. ...

8 дек. 2023 | 20:22

Манол Пейков от ПП - ДБ е по риза и пиян в пленарната зала, възмущават се хората на Костадинов

"Възраждане" и ПП - ДБ стигнаха до бой заради БТР-ите за Украйна

Напрежение между депутати от "Възраждане" и Манол Пейков от ПП - ДБ, според тях той бил пиян-Naprezhenie-mezhdu-deputati-ot--Vazrazhdane--i-Manol-Peykov-ot-PP---DB--spored-tyah-toy-bil-piyan_1702048457.jpg

100-те бронирани машини са ни нужни, твърдят от БСП и "Възраждане", ...

8 дек. 2023 | 17:10

Викове "Оставка!" прекъсваха на няколко пъти изказването на министър Тодор Тагарев

НС реши: Даваме на Киев зенитни комплекси и ракети. Опозицията: Вкарвате ни във война!

Викове "Оставка!" прекъсваха изказването на министър Тодор Тагарев-Vikove--Ostavka--prekasvaha-izkazvaneto-na-ministar-Todor-Tagarev_1702055426.jpg

Проектът беше подкрепен от ГЕРБ-СДС (61 гласа), ПП-ДБ (53), ДПС (33). Против ...

8 дек. 2023 | 19:09

Доверил съм се на Христо Иванов за промените в Конституцията, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов: Забраната за двойнато гражданство за министри трябва да отпадне (ВИДЕО)
(Видео)

Борисов: Трябва да продължим с военната помощ за Украйна-Borisov-pred-Epitsentar-bg--Asen-Vasilev-mi-kaza--che-zdravniyat-ministar-Hinkov-tryabva-da-si-hodi_1701813060.jpg

Промените за Трети март няма да подкрепя, ще има второ четене след седмица, на ...

8 дек. 2023 | 14:25

По думите му тепърва се водят разговори за регулаторите, нямало уточняване на квоти (ВИДЕО)

Пеевски: Не е на ДПС настояването да отпадне забраната за двойно гражданство за министри
(Видео)

Пеевски: До Коледа приключва конституционната процедура-V-tsyalata-strana-strukturite-na-DPS-izdigat-Delyan-Peevski-za-lider-na-partiyata_1700572670.jpg

Обсъжда се кръгът, от който президентът да избира служебен премиер. След като ...

8 дек. 2023 | 14:35

Президентът Радев да представи неговия проект за Конституцията, готови сме да внесем смислените предложения, заяви лидерът на БСП

Нинова за конституционните промени: Фалшив дебат за фейк конституция, вносителите се отказаха от тях
(Видео)

Нинова за конституционните промени: Фалшив дебат за фейк конституция, вносителите се отказаха от тях-Ninova-za-konstitutsionnite-promeni--Falshiv-debat-za-feyk-konstitutsiya--vnositelite-se-otkazaha-ot-tyah_1702040343.jpg

Във вторник ви каня в парламента, където сме поканили автори на сега ...

8 дек. 2023 | 14:58

Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е 50 000 лв.

След взрив от подигравки! Кметът Терзиев маха златната арка пред храма "Св.Ал.Невски"

След взрив от подигравки! Кметът Терзиев маха златната арка пред храма "Св.Ал.Невски"-Sled-vzriv-ot-podigravki--Kmetat-Terziev-maha-zlatnata-arka-pred-hrama--Sv-Al-Nevski-_1702046373.jpg

Арката е и част от цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада ...

8 дек. 2023 | 16:38

София я чакат много тежки дни с тази бездарна, самозабравила се шайка, попаднала в местната власт с лъжи

Карлос Контрера: На "Московска" 33 се настаниха розово-лилави болшевики, крайно неграмотни и нагли

Карлос Контрера: На "Московска" 33 се настаниха Розово-лилави болшевики,  крайно неграмотни и нагли-Karlos-Kontrera--Na--Moskovska--33-se-nastaniha-Rozovo-lilavi-bolsheviki--krayno-negramotni-i-nagli_1702019823.jpg

Политическата криза в Столичен общински съвет и Столична община е факт. Днес ...

8 дек. 2023 | 09:15

Ако стане партия, Народното движение Трети март ще раздели нацията за пореден път

И с новата партия около президента може да стане ала-бала

Таня Джоева: И с новата партия около президента може да стане ала-бала-Iznenadata-Radev---lovki-manevri-mezhdu-impiychmant-i-prezidentska-republika_1678290663.png

На българското общество все повече му омръзва от паянтово партийно ...

8 дек. 2023 | 08:25