Тодор Байчев Снимка: БСП

„Срамно“ нарече депутатът от левицата приетото от управляващите утежнение с 200% на бързите кредити

Тодор Байчев: Поведението на ГЕРБ сочи, че ваксинирането може да не е доброволно, а и да е платено

2498 | 4 дек. 2020 | 12:09

Социалистът обясни, че е изключително притеснително, ако управляващите задължат българските граждани да се ваксинират, тъй като тези ваксини не са минали изпитания и не се знае как действат на организма


Kaто христоматиен пример за неадекватността на управляващите определи вчерашния парламентарен ден депутатът от БСП Тодор Байчев. Социалистът визира нежеланието на премиера да се яви в Народното събрание и да отговаря на въпроси за готвените за купуване от правителството ковид ваксини и за отказа на парламентарното мнозинство да формулира писмено, че ваксинацията ще бъде „доброволна и безплатна“ за българите, съобщават от пресцентъра на партията.

„БСП поиска Борисов да даде обяснение защо прехвърля отговорността на парламента да решава за ваксините. Цял ден в парламента управляващите обясняваха, че Борисов бил некомпетентен и с този довод отказаха той да даде обяснение в парламента за ситуацията с ваксините“, каза в предаването „Политика и спорт“ по Евроком Байчев.

„Председателят на БСП Корнелия Нинова предложи да бъде записано в решението на парламента, че ваксинацията ще бъде по желание и ще бъде безплатна. ГЕРБ отхвърлиха това предложение, което навежда на мисълта, че ваксинирането може да не е доброволно, а и да е платено“, допусна Тодор Байчев.

Социалистът обясни, че е изключително притеснително, ако управляващите задължат българските граждани да се ваксинират, тъй като тези ваксини не са минали изпитания и не се знае как действат на организма. Като друг притеснителен факт народният представител посочи, че производителите на тези ваксини са освободени от отговорност - при смъртен случай или увреждане няма да носят отговорност.

„ГЕРБ се отказаха от закупуването на два медицински хеликоптера, но за сметка на това ще купят два бойни кораба. За управляващите е по-важно от къде ще вземат по-голяма комисионна. В резултат от това България е на първо място в света по брой на починали от Ковид“, критикува остро управляващите Тодор Байчев.

Като срамно определи депутатът от левицата приетото от управляващите утежнение с 200% на бързите кредити: „Те удариха върху най-бедните хора. Депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти приеха разходите по събиране на кредита да бъде до два пъти размера на главницата“. Байчев даде и пример - ако се изтеглят 1 000 лева, фирмата за бързи кредити може да начисли още до 2 000 лева разходи, като в това не се включват лихвите, съдебните разноски и разноските на съдия-изпълнителя.

„Тази лобистка поправка се вкара в последния момент и бе подкрепена от ГЕРБ и от Обединени патриоти. Не знам какъв човек трябва да бъдеш, за да гласуваш такова нещо“, изрази изумлението си Тодор Байчев.

 


От категорията

Петков: Правата на българите в Република Северна Македония са огромен приоритет

Министър-председателят Кирил Петков ще говори в парламента за двустранните ни отношения с РС Македония-1642766053.png

Подготвяме съвместно честване на годишнината от рождението на Гоце Делчев, ...

28 ян. 2022 | 08:09

Петков и Гешев заедно в памет на жертвите на Холокоста

Петков и Гешев заедно в памет на жертвите на Холокоста Кадър: БНТ-1643354260.jpg

След споровете за върховенството на закона у нас, премиерът и главният прокурор ...

28 ян. 2022 | 09:15

Диана Тонова, БСП: В общински имот, предоставен за социални нужди, се извършва търговска дейност

В общински имот, предоставен за социални нужди, се извършва търговска дейност, посочи Диана Тонова, общински съветник от БСП-1632220696.jpg

Става дума за помещения, които се намират на ул. „Йордан Йовков“ №13 в ...

28 ян. 2022 | 13:40

Рашков: Получих благодарствено съобщение от председателя на "Възраждане" за протеста пред НС

Отделихме доста сериозни сили от полицията, за да можем да осигурим нормалното протичане на протеста, каза вътрешният министър.-1643370068.jpg

Полицейските служители проявиха търпение и бяха без щитове и средства за лична ...

28 ян. 2022 | 13:38