Топ-кулинари и именити миксолози разкриват мистерията на Маутай

На третото издание на Бакхус Fish Fest

Топ-кулинари и именити миксолози разкриват мистерията на Маутай

4191 | 15 окт. 2020 | 23:44

Премиерното участие на китайския еликсир на едно от най-очакваните събития на открито ще събере на едно място почитателите на умами вкуса.

Топ-кулинари и именити миксолози разкриват мистерията на Маутай-1602794723.jpgТоп-кулинари и именити миксолози разкриват мистерията на Маутай-1602794738.jpg

Третото издание на Бакхус Fish Fest ще се проведе на 17-и и18-и октомври на пазара Ситняково в София от 10.00 до 22.00 часа. За първи път Маутай, България ще представи нови коктейли в комбинация от вкусни азиатски изкушения.

 

Шеф Димо Димов ще разкрие някои от тайните в комбинирането на напитки и храни, вдъхновени от екзотичното байджу в съботния ден между 14.00 и 16.00 часа. Той е познат на почитателите на изисканата кухня. Шеф Димов надгражда кулинарните си умения в редица страни по цял свят. В Страсбург той работи в един от най-известните ресторанти - “Crocodile”, който тогава е удостоен с две звезди „Мишлен“.

 

Преди броени дни от представителството на Маутай за България обявиха предизвикателство към всеки осмелил се да опита най-мистериозната напитка в света. Личен урок по приготвяне на коктейли в Маутай център на бул. Витоша 164,бутилка Маутай или порцеланова ваза в духа на Китай са част от наградите. Поканата е отправена към всички, които посетят и Маутай щанда в рамките на Бакхус Fish fest на 17.10 и 18.10. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 19.10 и обявени в социалните мрежи. Подробностите са на страницата на Маутай във ФБ

https://www.facebook.com/Moutai.Bulgaria

 

Огнената напитка на дипломацията Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България. Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу.

 

Течният огън е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200 аромата. В края на 2019-а година, на едно от последните събития на закрито бе представени и най-големият Маутай център на Балканите на бул. Витоша 164, където освен Moutai Prince, Moutai Yingbin, и перлата в короната Kweichow Moutai всеки може да опита най-мистериозната напитка в света и да избере  специално селектирани изящни занаятчийски продукти с високо качество, ръчна изработка. 

 


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36