Тошко Йорданов Снимка: БНТ

Ние трябва да изчегъртаме цялата мръсотия, която наговориха в ГЕРБ, убеден е Йорданов

Културна дискусия в "Панорама"! Тошко Йорданов към Дилов: Млъкни малко бе, пич!

19343 | 14 май 2021 | 22:02

По думите му миналите избори не са били честни. А 45-ият парламент в конфигурацията, в която е бил, е трябвало да бъде прекратен


"Господин Трифонов не каза да изчегъртаме ГЕРБ, а каза да изчегъртаме направеното от ГЕРБ, което е по-различно. Да изчегъртаме това, което е мръсотия, цялата мръсотия, която натвориха. Ако си представите една кухня в ресторант, не особено престижен, ако влезете в кухнята, има сигурно половин пръст мръсотия, която не се измива, тя се изчегъртва със шпатули, след това се мие. Ако искате някаква друга метафора, това са авгиеви обори, които трябва да бъдат почистени".

 

Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" от 45-ото НС Тошко Йорданов в предаването "Панорама" по БНТ.

 

Сценаристите на Слави Трифонов - Тошко Йорданов и Любен Дилов се изпокараха в ефир по време на предаването. Крум Зарков се намеси в разговора и беше категоричен, че Корнелия Нинова е председател на БСП и е ще остане на поста си. 

 

"Слави никога не е взимал решение еднолично, когато има да се взима някакво решение, то се обсъжда. При нас е професионално разположено това. Когато става дума за юридически казус - си решават юристите, когато става дума за финансов казус - крайната дума имат финансистите", заяви в началото депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

 

Диалогът в студиото обаче много бързо напусна територията на добрия тон. Тошко Йорданов се държеше не като в национален ефир, а като в провинциална кабеларка. На моменти езикът му беше просташки, а отношението към събеседниците - пренебрежително.

 

"Любо, ти каза един куп лъжи. Кога беше крайният срок за зелената сделка с ЕС, вбеси се Тошко Йорданов зам.-председател на партията "Има такъв народ" по повод изказванията на Любен Дилов - син преди него.

 

"Нямаше идиот , който да очаква този парламент да просъществува", обясни зам.-председателят на ИТН.

"Мажоритарните избори ще се направят, но трябва да се знаят хората по улици и по номера къде са. Това не може да стане за един месец. Ние още преди изборите заявихме с кого няма да правим коалиция. Тия избори не бяха честни. Ходил съм и съм снимал какво се случва. Не се изказвай не подготвен, Любо.", продължи да се пали Йорданов.

"Крайно време е партиите да започнат да правят това, което са казвали. Ние коалиции с партии от статуквото няма да правим, пак го казвам. Любо, от тъпи смешки няма нужда", каза още шоуменът.

"Любо, ти направи коалиция с всички. Спомни си, че ние напуснахме Гергьовден, защото ти тръгна да правиш коалиция със СДС без да се съгласуваш с нас," припомни сценаристът.

"Като входираме листите, ще видите дали Трифонов ще бъде кандидат за депутат. Ние трябва да изчегъртаме всичко направено от ГЕРБ, ще изчегъртаме цялата мръсотия, която наговориха в ГЕРБ. Пилето отиде да защитава ГЕРБ и им разказа играта", каза Йорданов

"Слави не взима решенията еднолично. Хората - 3.5 милиона стоят зад нас, а не олигарси. Кой е тоя олигарх. Никой не стои зад Трифонов.", категоричен е Йорданов.

"Служебното правителство първо трябва да свърши някои неща, после да тръгнем да даваме оценки. Поне 15 дни да минат, за да се види на къде отиват нещата. Ние не сме редили кабинета и не участваме в тия мазни игри. Единия лев субсидия можеше да се направи с едно гласуване.", каза той.

"В България имаше хаотични мерки по повод коронавируса и това доведе до безумна финансова криза", категоризира сценаристът.

Дилов и Йорданов не спираха да се прекъсват и да си говорят на малки и умалителни имена. "Млъкни малко бе, пич", възкликна Йорданов.

"Ако обичаш не ми говори така, питаш ме въпрос и ти отговарям, най-малкото, защото съм по възрастен от теб", отвърна Дилов.

"Добре, г-н Дилов, така по-добре ли е," заяде се един от лидерите на ИТН.

Двамата се скараха подкрепили ли са наистина ГЕРБ идеята им субсидията за партиите да стане 1 лв. на действителен глас. 

 

А водещият Бойко Василев му се наложи да напомня, че въпросите задава той.

Защо не дойдохте да кажете - дайте ни 40 гласа, за да влезе. Така се прави в политиката. 25 човека от ГЕРБ го подкрепиха, каза Дилов.

Това, че само 25 човека се съобразиха с исканията на българските граждани, не е нещо, за което вашата партия трябва да се хвали, отвърна Йорданов.

От вас и ГЕРБ нищо не искам, настоя Йорданов.

 

На въпрос ще бъде ли Трифонов кандидат за депутат и на следващите избори, той отговори, че трябва да се изчака да входират листите.

"Ние заявихме още преди изборите, че ние коалиции с ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и другите там патерици няма да правим. В крайна сметка българският избирател ще избере - в миналия парламент за малко не остана, в следващия ще видим какво ще се получи", коментира Йорданов.

И допълни, че "Има такъв народ" ще се коалира с някой, който не е от статуквото, защото е крайно време в тая държава партиите, каквото кажат преди избори, да го направят след изборите.

По думите му миналите избори не са били честни. А 45-ият парламент в конфигурацията, в която е бил, е трябвало да бъде прекратен.

"В тоя парламент нямаше идиот, който да вярваше, че ще изкара повече от един месец. Ако е имало, искам да му знам името, защото трябва да се документира медицинско," заяви Йорданов.

Според него мажоритарните избори трябва да бъдат направени правилно, да бъдат направени добре.

"За да не стане на следващите избори, които са мажоритарни, да скочат всички и да кажат колко са тъпи и колко са лошо направени. За да се направят, трябва да има ясна информация какви хора живеят в страната. Да се каже, че това може да стане за месец, това е откровена дивотия", каза още Йорданов.

"Хората стоят зад "Има такъв народ". Кой друг?", попита депутатът и допълни: "Някой олигарх, на Бойко Борисов фантасмагориите". Той уточни, че зад Слави Трифонов стоят хора, на които им е писнало от подобно управление на държавата.

"Господин Трифонов не каза да изчегъртаме ГЕРБ, а каза да изчегъртаме направеното от ГЕРБ, което е по-различно. Да изчегъртаме това, което е мърсотия, цялата мърсотия, която натвориха. Ако си представите една кухня в ресторант, не особено престижен, ако влезете в кухнята, има сигурно половин пръст мърсотия, която не се измива, тя се изчегъртва със шпатули, след това се мие. Ако искате някаква друга метафора, това са авгиеви обори, които трябва да бъдат почистени", коментира Тошко Йорданов.

За служебното правителство Йорданов беше категоричен, че то първо трябва да свърши някои неща и тогава да се види какво е направило. Уточни, че със сигурност всяко правителство, различно от ГЕРБ, е по-добро.

"Правителството на Румен Радев има два месеца да докаже, че върши работа. Нека да минат поне 15 дена и тогава общо-взето ще е ясна посоката", каза още Йорданов.

 


От категорията

Борис Михайлов след нападките: С някои господа от ГЕРБ ще се видим в съда!

Снимка Правителствена информационна служба-1624454927.png

Говорителят на правителството показа изпълнителен лист от 19 август 2015 г., ...

23 юни 2021 | 16:22

Болничният му вече е изтекъл

Отстраненият шеф на пловдивската полиция: В отпуск по бащинство съм до ноември

Снимка БГНЕС-1624455241.jpg

Съпругата му се е върнала на работа и до ноември той ще може да използва отпуск ...

23 юни 2021 | 16:32

Мустафа Карадайъ от Казанлък: Тези, които се кичат с етикет “промяна”, са подмяна!
(Видео)

Ръководството на ДПС е убедено, че в област Стара Загора ДПС може да вземе два мандата -1624480287.jpg

В България няма диалог между партиите и институциите, няма взаимен контрол ...

23 юни 2021 | 23:26

Cмeнихa шeфa нa баретите
(Видео)

-1465066406.jpg

Ocнoвнaтa зaдaчa на подразделението e рeaгирaнe cрeщу тeрoриcтични дeйcтвия, ...

23 юни 2021 | 20:38